nVIDIA Geforce-osok baráti köre - Lokál fórum

üzenetek

hozzászólások


Elmör
(senior tag)
Blog

Sziasztok!

Valami jó tanács féleséget szeretnék kérni vagy inkább drukkot, mert már felrobbanok.
Kicsivel több mint 1 éve vettem az AOC 2K-s monitoromat, display portról kapja a jelet meg van 1 LG tv kötve a vga-ra hdmi-n.
A Giga 1080-ast kicsit később vettem meg, de amióta meg van szinte nincs olyan hét, hogy ne küzdenék azzal a hibával, hogy a monitor "No signal"-t írna ki egyszer-kétszer. A mai napon viszont teljesen betelt a pohár, mert vagy 1-2 újraindítás vagy leállítás után be szokott jönni a kép, de ma nem, 5-ször indítottam újra a gépet és kétszer teljes leállás volt, de csak azután adott képet, hogy leállítottam és minden áramot elvettem, tehát még az elosztót is amiről kapja a 2 megjelenítő, pc, hangcucc az áramot.

Mondják, hogy lehet a dp kábel a hibás, de ezt nem akarom elhinni, nincs mozgatva, nincs megtörve, ki-be húzgáltam, akkor sem látta a gép a monitort, míg a tv-n meg mindig ment a jel. A monitor ha működik akkor meg tökéletesen működik napokig. Lehet a vga-m sz@r a display portnál valamiért?

Gondoltam rádugom hdmi-re és tesztelem úgy vagy letojom azt a kevés pénzt és veszek másik dp kábelt, de ha monitort vagy vga-t kell gariztatni az király lesz, főleg így Karácsony előtt.

Driver frissítés után szokta azt játszani, hogy a tv felbontása ok, de a monitort ledobja 1024X768-ba vagy hasonló. Újraindítás után ha közben kikapcsoltam a monitort akkor már jó, csak előbb kell a windows-nak bejönnie és utána kell kapcsolni a monitort be.

Az oázistól vettem a monitort, kértem hozzá kalibrálást, így az ő icc-jüket használtam, néha látja is a win, hogy AOC, néha viszont csak "nem plug and play" eszköznek. Aztán letöröltem a profilt és a gyári "drivert" raktam fel, de azzal is játsza ugyanezt a hülyeséget.

Valami ötlet? :F

üzenetek