nVIDIA Geforce-osok baráti köre - Lokál fórum

üzenetek

hozzászólások


Elmör
(senior tag)
Blog

Köszi szépen Attis! :R

Lottón sajnos ennyit nem nyertem, de visszaváltottam az üvegeket és úgy már elég lett! :DDD

Spóroltam ahol tudtam, eladtam tavaly a Civicet, meg annak a cuccait szép lassan, na meg kaptam rá kedvezményt, így neccesen, de meg lett. Mondjuk amikor kimondta, hogy még 210 ezer a papírozás akkor majdnem mondtam, hogy kössz mégse. :W :DD Na meg kötelező + casco is kisebb vagyon rá, de van Hondás ismerős aki megoldotta olcsóbbért.
Már csak a súlyadót várom, ami inkább lóerő adó már, így megint csak szép összeg lesz szerintem a csekken, de majd kérek részletre, úgyis az idei évre már talán nem kell az egészet kifizetni, legalábbis remélem.

2.0 turbo benzin, Hyundai első ilyen motorja úgy tudom, picit fosok is tőle, hogy mikor lesz visszahívás valami miatt, de sok lehetőség nem volt ilyen árban. Golf GTi nekem kényelmetlen volt meg gyengébb is, Focus ST már drágább és még picit mindig gyengébb, na meg Fordot inkább többet nem. A többi meg már irreálisan drága, Civic Type R 2-3 misivel lett volna több, akárcsak Focus RS, Megane RS, Golf R, Subaru STi, Nissan 370Z, stb. mindent megnéztem, ez lett a befutó.


shteer
(titán)
Blog

Faja a paripa :) nekem ilyenem sose lesz már


KillHates
(nagyúr)
Blog

Már nem bírtam idegekkel és megmókoltam az öreg Asus headset-em.
Ez egy saját vevős headset, tehát semmi puccos bluetooth! Így ha nincsen meg a kis USB stick, akkor nincsen zene sem. Mint a cigánypecsenyénél az étteremben! :D Volt úgy, hogy már az agyvérzés határán billegtem, amikor nem találtam a vevőjét és így mindig a telefonom zsinóros headset-jét kellett a kocsiból behoznom. Amit persze másnap elfelejtettem visszavinni, így nem volt telefonálgatás a kocsiban! Tehát kellett erre valami megoldás! A másik szívfájdalmam volt, hogy a fülpárnákról elkezdett leperegni a műbőr réteg, így a füles használata után úgy néztem ki mint aki egy éve nem mosott fület és fekete diribdarabok voltak a fülében...
Tehát első körben a USB illesztőstick (tökömtudjahogyhívjákeztazizét) rögzítését kellett valahogy megoldanom, majd "megnyúznom" a fülpárnákat.

Nagy nehezen szétbajlágoltam a USB-s részt és örömmel láttam, hogy van a végén kb 5mm hely ahová csak a kis nyák panelen kialakított antenna nyúlik ki. Van pár apró földfém mágnesem amit notik kijelzőjének a keretéből lomoltam ki (ezek által érzékeli a notebook, ha le van csukva) és az egyik pont oda illet, így csináltam az antennával átellenes oldalon helyet a műanyag házban és oda ragasztottam:

Majd a fülhallgató részbe is került egy mágnes (persze először fordítva ragasztottam be, így jó messzire rúgta magától az USB vevőt :W )

Most már ha nem használom a fülikét, akkor csak odacuppantom a lámpán lógó fejhallgatóra a vevőt és nem kallódik el. Gondolom a vájtfülűek most magukhoz nyúlnak, hogy mekkora eretnekség egy fejhallgatóba mágneseket rakni, de mivel sohasem nyújtott ez az eszköz audiofil élményt így igazából nem volt mit vesztenem. Meghallgattam így a plusz mágnesekkel együtt és semmi különbséget sem halottam.

Sajnos a fülpárnákat nem tudtam megmenteni, amikor elkezdtem lenyúzni a műbőr réteget, akkor elkezdett a szövet hordozója szakadozni. Így meghámoztam az egészet, kinyerve a szivacs karikákat belőle, amit a mai igénytelenkedésemet megkoronázandó PATEX-pisztollyal ragasztottam fel a hangszórók keretére! :D :DDD

Ha majd rá szakad az OTP akkor veszek két fülpárnát ami mérete (nagyjából) stimmel és levakarom a patexes szivacsot, majd felrakom az újakat. De ahogy néztem igazából a márkás headset-ekhez lehet kapni csak külön fülpárnát ami majdnem annyit kóstál mint ez a headset komplettem... :(


Elmör
(senior tag)
Blog

Azért ügyesen megoldottad, nem is gondoltam volna erre a megoldásra vagy csak nagyon sokára, számomra egyszerűbbnek tűnt volna egy kis kulcstartót rátenni a vevőre (persze ha rá lehet és egy fontos kulcsot is) és úgy nem felejtem el :R

[ Szerkesztve ]


shteer
(titán)
Blog

itt autó a téma megint

hétfőn Bp-re menet elment a töltés a Renault 19-en (feleségemé, örökölt autó és olcsón fenntartható, keveset fogyaszt nem pátyolgatott de megbízható példány így maradt a háznál, még új Polaris 3 téli gumikat is kapott tavaly)

haza már kolléga hozott a lemerült akkuval, másnap koppra töltött akkuval haza is hozott a gép :)

generátor le, persze csonkállvány bontással fért csak ki a helyéről:

szétszedve, új csapágy már benne és új feszszab:

tesztOK:

ma még össze kéne rakni


KillHates
(nagyúr)
Blog

Képzeljétek hogy jártam! A ráckevei piacon egy hiperpigmentált svéd turistától vásároltam egy 20000 milliamperes "SMART-INTELLIGENT-BUSINESS" !!!!! :Y power bankot! Persze fillérekért, mert igazából gyanítottam, hogy aki elhiszi ami rá van írva, az minden csak nem smart-intelligent és nem lesz jó business sem, ha kitokol érte több ezer Forintot.
A súlyával nem volt igazából gond, érzésre meg volt benne a kb 6 18650-es akku. A kijelzője szép fehér, a kis lámpa működik rajta, tehát legrosszabb esetben jó lesz a kocsiba kotorni az ülés alatt! Rászúrtam nagy bátran a hüvelyem, kiírta a töltő, hogy most ő 2 Amper majd még 2000 milliampert is meghazudtoló sebességgel merülni kezdett! Olyan negyed óra alatt le is merült! Szét kellett szednem, hiába a csomagoláson ígért "longevity warranty" gyaníthatóan az eladó már úton volt Svédországba, oda meg elég deficites lett volna utána mennem.
Amikor szétpattintottam, csalódottan láttam, hogy 5 cella van benne, semmi beragasztott fém lemez, vagy egyéb nehezék.

(itt már az egyik cellát kivettem és megnyúztam)
De amikor jobban szemügyre vettem, akkor láttam, hogy a kábel csak a felső kettő cellába van bekötve, az alsó három csak úgy ott figyel!

Semmi gond, kiveszem és rápatkolom azokra is! Amikor kivettem, akkor éreztem, hogy ezek az alsó akkuk egy picit mások mint a felsők. Nincsen számok nyomtatva rájuk... Bedobtam az egyiket az akkutöltőbe, az szóba sem állt vele hiába nyomkodtam a "bikázó" funkciót rajta.
Na ekkor óvatosan elkezdtem szétszedni a cellát, mert a 18650 azért elég gonosz tud lenni csak úgy belevágnak: felrobbanhat mint egy vadászpuska sörétje, és akkor inkább lesz tangabugyi belőle; azaz ha nem figyelsz megy az ujjad a pits@ba! Hát nem ért sokként mikor megláttam, hogy homok pereg ki a cellából!

Így aztán a polcon kallódó HP notebook akku menybemenete gyorsan megtörtént, átugrottak a cellát ebbe a powerbankba ami szépen elkezdte tölteni őket!


IntelKiller7
(veterán)

Hali. Geforce Now-t használ valaki? Nem találtam rá topicot így ide írom.
Mac-en használtam eddig hibátlanul, viszont kb 1 hónapja nem igazán akar szuperálni.
Elindítom a játékot majd bedob steambe és látoma játék a játékaim között, letudom tölteni meg stb aztán ennyi. De miért így indítja el? Eddig normálisan működött. :(((


shteer
(titán)
Blog

Hali! Működik még? :)


KillHates
(nagyúr)
Blog

Helló!
Persze, bár a lányom kínozza rendesen


morfajet
(csendes tag)

Sziasztok!

Tudnátok segíteni, please!
Nagyon elkeseredett vagyok, mert nemrég vettem egy konfigot, amiben egy asus 2080 strix 8 Gb-os káártya csücsül. A gond az, hogy az operációs rendszer látja, az eszközkezelő kidobja, hogy detektálja, de semmilyen játék vagy benchamrk nem észleli, mert nem tudom letölteni az nvidia honlapjáról a drivert, azaz eddig megvan, de utána a rendszerkompatibilitás ellenőrzésekor hiabüzenettel kilép. Mitévő legyek? CSak az integrált videókártyát ismer fel minden program, ami kissé aggasztó.

Köszönöm!


Laraxior
(titán)

Biosban tiltsd le az integráltat, egy próbát megér, hátha...


shteer
(titán)
Blog

A kártyára kötötted a monitort?

[ Szerkesztve ]


morfajet
(csendes tag)

Egyelőre nem monitoron van hanem tévét kötöttem rá.a gond az hogy most már felment a driver az Nvidia gaming xperience is azt nyögi hogy a legfrissebb driver van fenn,miközben az Nvidia control panel még mindig nem hajlandó felismerni.
A kérdésedet azonban nem értem. Hová máshova kothettem volna jelen esetben a tvt? Egy HDMI output van ,azt használom.


shteer
(titán)
Blog

az alaplapi csatlakozóra. az is szokott anomáliát okozni. de akkor okés.


morfajet
(csendes tag)

Igazad van. Alaplapi a HDMI kimenet. De a vega kártyám nem is látszik hátulról. Lehetséges hogy nem is lehet rakotni direktben? Ilyet még nem láttam. Valami spéci panelház van az alaplapomnak. Asus h370 f strix. Ilyen esetben mit lehet tenni?


shteer
(titán)
Blog

keresd lejjebb a videokártya kimeneteit, vagy dobj egy fotót a gép hátuljáról :)


morfajet
(csendes tag)

Nem látszik semmi a kártya hátlapi paneljéből. Szerintem az alaplap spéci i/o panelján keresztül tudok csak csatlakozni


shteer
(titán)
Blog

nem az alaplapi csatira kellene csatlakozni

továbbra is: dobj egy fotót a gép hátuljáról


morfajet
(csendes tag)

Köszönöm hogy foglalkozol a problémámmal, délután dobok egyet


morfajet
(csendes tag)

Hááát, most magamról sikerült szegénységi bizonyítványt kiállítanom.. Nem vettem észre eddig a félhomályban a kártya csatlakozóját. De ott volt, én voltam balfasz. Elnézést hogy raboltam az időtöket.. És még egyszer köszönök mindent

üzenetek