OLED TV topic - TV & Audió fórum

üzenetek

hozzászólások


Dreamie
(őstag)

[link] ps5-höz, ha kell xbox-hoz is azt is megtalalod ezen a csatornán.


syIex
(veterán)

Konzol terén csak PS5-höz kell, meg PC, de ahhoz is van gondolom. Egyébként meg Netflix stb-re a normált használom HDR-el :)
KöszI!


ΞΔGLΞ
(nagyúr)

A forbes már tesztelte a tévét, gyorsan kimásoltam ezt a részt, de addig csak írás marad, amíg ugyanezt a Vincent csávó is meg nem erősíti, mindenesetre valamit csináltak samsungék.

There’s no sign of baseline black level ‘flicker’, and when this TV fades to black, its screen completely blends in with the pitch darkness of a blacked out room - something I haven’t seen before outside the premium OLED world.

[ Szerkesztve ]


grabber
(addikt)
Blog

Bíztató. Nagyon úgy tűnik,arra fejlesztettek amerre kell. Jobb fekete legyen,ehhez kisebb led és több zóna kell. Ezt tették. Akkor a kontraszt is nagyobb lesz. Végre az van amit vár a user. Nem kamu marketing.


ΞΔGLΞ
(nagyúr)

Jah a linket nem raktam be, ha valakit érdekel...
[link]


snpetit
(aktív tag)

Még hányszor eszitek meg ezt? Qled-del már eljátszották egyszer. Most Mini LED / neo Qled névvel újra. Várjuk meg az első teszteket, lesz itt még pofára esés...


xedamen
(senior tag)

Talán 2 év múlva kapunk annyiért 65"-osoat, mint most a CX-et, addig meg jó lesz az LG is :D


ΞΔGLΞ
(nagyúr)

Mint írtam, nekem tökmindegy, mert a 83-as sony az első, ami biztosan megveszek, mert régóta várom, de a Forbes nem arról híres, hogy ekkorát kamuzzon! Viszont, ha tesztek is igazolni fogják, akkor ki fog pofára esni? Nem te, nem én, nem a vásárlók, hanem elsősorban az LG, ami a legjobb a vásárlóknak. Te mintha drukkolnál, hogy ez ne így legyen. Ha a Samsung tényleg megcsinálta, amit a faszi leírt, akkor az OLED árak k...va gyorsan esni fognak.
Ez így tiszta?


grabber
(addikt)
Blog

Hányszor mondták,hogy az OLED annyira szuper mindenben. Aztán kiderültek hogy vannak itt gondok. Panel csere is mennyire gáz már egy minimum fél milliós TV-nél?


snpetit
(aktív tag)

Még mindig jobb mintha vállat vonnának, hogy ez ilyen és nem cserélnék...
Én kiszálltam a témából nem is ide való.
ΞΔGLΞ:
Mert megduplázzák a háttérzónák számát ezért már Oled verő lesz? Nem úgy volt, hogy Oled-et hoznak ki ebben az évben? QD-OLED hova lett? Nem ellene vagyok csak hülyének nézik a vásárlót és nagyon nem okés szerintem, hogy szinte ugyanazért elkérnek magasabb összeget és úgy állítják be mintha teljesen új dolog lenne.


#72042496
(félisten)

A QD-OLED mindig jövőre érkezik. :)
Aztán ki tudja, a végén tényleg megjelenik.


wallace 234
(őstag)

Olvasd el a tesztet! Elég jókat írnak! Valóban sok marketing, dolog miatt bizalmatlan az ember, de ha tényleg hozza azt amit kell, akkor az lg gyúrhat, nem véletlenül hozza be az A szériát! Mert muszáj olcsóbban adni, ha ezek a mini ledes tvk, jobb fényerővel lesznek és a fekete is olyan, amit a cikk írója is írt. Akkor izgalmas év lesz!


Fisha
(őstag)

Sziasztok!

Beruháztam egy Nintento Switchre, amit rákötöttem a TV-re. Az az egyetlen viszketésem tőle, hogy soha nem kapcsol be a képernyővédő, mert a switch képén mindig villog valami, ha más nem a kiválasztott menüelem. Mit lehet ezzel tenni? Tényleg mindig ki kell kapcsolnom a TV-t ha kicsit ott akarom hagyni? Vagy van valami kulturáltabb megoldás is?

Előre is köszi a válaszokat.

LG B9

[ Szerkesztve ]


ΞΔGLΞ
(nagyúr)

Utoljára írok emiatt.
Senki nem írt olyat, hogy oled verő (egyelőre), sőt ezt te találtad ki! Viszont, ha a faszi azt írja, hogy a tök sötét szobában a tv nem látszott, akkor csesszék meg, de megcsinálták a tökéletes feketét, amit egyébként máshol is olvastam.
A másik, hogy a tavalyi tévéknél, ezeket az újakat mindegyiket 200 dollárrral, vagy euróval olcsóbban adják, tehát tavaly sem filérekbe kerültek a samsung tévék, vagyis mihez képest vannak túlárazva? Egy új tévének ennyi az ára és kész.

A lényege továbbra is az, ha sikerült megcsinálniuk, akkor komoly vetélytársa lehet az OLED-nek a Samsung innentől. Mert egyébként most a tévéibe ráadásul olyan okos megoldásokat is rakott, ami egyikgyártónál sincs jelen. És ez - ismételve - a vásárlóknak jó!

Közben megtaláltam a másikat, aki a feketéről írt. Na, most elvileg már ketten hazudoznak tökéletes feketéről.

Similarly, we found the opening starfield during the title sequence for The Martian nicely presented the range of visible stars while preserving the inky black background of space.
Our review sample had fairly even white and gray screen uniformity, with little to no dirty screen effect. We only noticed darkened bands along the vertical left and right edges of the screen, and this was virtually invisible behind real world video images. Black screen uniformity was similarly excellent.


sub71
(aktív tag)

+1

#56796 Gigabites WiFi, 3db hdmi 2.1! Kíváncsi vagyok, mikor lesz ez alap. kb 2000Ft plusz költség lenne nekik, még sincs egy márkánál sem ilyen tv... :F

[ Szerkesztve ]


rodman73
(aktív tag)

Jól hangzik, de ezen is csak egy hdmi 2.1 port lesz ha jól olvastam. :( Q80 is ezért esik kb, bár egyelőre csak egy nextgen konzolom van, de elöbb vagy utóbb szeretnék a másikból is egyet. Szóval egyelőre a sony XH90 tűnik befutónak.


univerzita
(addikt)

A Amerikai változaton 1 lesz,a Európain( One Connect box) több.


Jorgi Kormi
(senior tag)

Olvasgass más fórumokon is , vannak gondok az LCD tévékkel is szép számmal ( és nem csak a 200eFt-os kategóriában) . ;] Banding és ting ting ellenére is , még így is jobb egy oled képe , mint egy LCD tévéé . ( Az lehet bármilyen marketinges névvel ellátva , a sz@rnak adnak még egy pofont vagy úgy is mondhatnánk több minyi ledecskét ) ;]


BusinessGuy
(senior tag)

Dehogynem. Amint GAME módra kapcsolsz... Persze drágább is lesz mint az oled ahogy eddig is, minél több a LD zóna annál jobb a fekete MOVIE módban, csak annál drágább a tv is...

Sas: csak nem game módban...

[ Szerkesztve ]


grabber
(addikt)
Blog

Olvasgass inkább te. Nem javasoltam sosem drágán lcd az oled-el szemben. Addig jó az lcd amíg olcsóbb.
Tisztában vagyok vele,nem értem a hsz-det. Tudom mi a marketing. De ha több zóna lesz,az nem marketing hanem tény.

üzenetek