Opel topik - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


ncc1701
(veterán)

Na, a héten insigniában kicserélésre került pár tömítés, ne legyen már olajos a mocc. Olajdekni le, vissza volt a történet szerelő haverral, ez nekünk 4 órába került. Motorolaj le, szűrőt nem cseréltem ~1000km után, csak átmostam féktisztítóval. Lejön még a váltó olaj fele is, mert egy kicsit a féltengelyt ki kell húzni a művelethez. A bölcsőt lejjebb kell engedni annyira, amennyire a futómű engedi, illetve a rezonátor csöves kipuff részt ki kell kapni. Váltó olaj, amit leengedtünk már szép tiszta piros volt (ezt is 1000km-el ezelött cseréltem), de ha már itt voltunk, akkor kapott újat. Motorolaj dettó, nem töltöttem vissza az 1000km-t futott olajat, dízel autó lévén már fekete volt. Olajteknőt ennél a kocsinál tömítőpasztával kell visszatenni, amúgy teljesen tiszta volt az alja (semmi olajsár), látszik az ~5ekm-es olajcsere periódus, illetve az olajcserénél a mocc tisztító hatása.

Ami cserélve lett:
-turbó visszafolyó olajág műanyagját kivettük, ebben volt 2 tömítés, teljesen kukák voltak, cserélve lettek, plusz kapott tömítő pasztát.
-kapott egy új olajszint szenzort is (53eft), nem mertem betenni az ebayes tömítést, nem akarom mégegyszer lebontani, így nyugodtabban alszom.
-4L castrol motorolaj, 3L castrol atf olaj (kb 40eft)
-automata váltó olaj leeresztő csavarjai (20eft)
-gyári GM olajleeresztő csavar (4300ft csergőben, vicc)

Anyag költség volt 120eFt, a 4 óráért a szerelő kért 80eFt-ot. Ezzel idén már átléptem megint a fél millát (330eft volt az első lámpatestek, ledek, fóliázás).

Jövő héten megy Novóth Tibihez vezérlés cserére. Novemberben megint olaj+szűrő cserék, akkor majd megelőzésképpen kap egy új önindítót is a vas.

[ Szerkesztve ]

üzenetek