OpenMediaVault - OS, alkalmazások fórum

üzenetek

hozzászólások


stigma
(addikt)
Blog

Hi, igen ez sajnos így van, hogy integrált procis lap normális áron nincs is, vagyis még ha van is de nincs készleten, és egyszerűbb egy Brand gép vagy félkonfig vétele.

#20211Istv@n : Hi, hát ilyen energiakérdésekbe én sosem szoktam belemenni, mert a szerver igaz éjjel -nappal megy, de egy nagyobb TPD-s gép nem biztos hogy jóval annyival többet fogyaszt, mint az emberek gondolják.

HA egy azonos HDD-vel/táppal szerelt szervert számolni kellene, ami egy integrált vs alacsony/nagy fogyasztású proci esetén hogy nézne ki, az éves villanyszámlát annyival nem dobná meg szerintem.
Tegyük fel egy példaképp egy J5040-es lap 6-10-15W-ot fogyaszt full loadban, míg mondjuk egy 8500T max 35W-ot vagy egy 8500-as nem T-s fogaszt teljesen leterhelve 65W-ot, viszont ez full terhelés alatt adja le, de a NAS 70-80%-ban nem jár teljes terhelés alatt. Így az is lehet, hogy egy drága integrált lap pl: N100-as lap 50k-ért igaz kevesebbet fogyaszt mint egy 8500W (35W) de lehet lap + proci-t találsz 30k-ból, így a 25k-s nyereséged lesz, amit villanyszámlára elkölthetsz :DDD

üzenetek