OpenMediaVault - OS, alkalmazások fórum

üzenetek

hozzászólások


_q
(addikt)

Köszi a részletes hozzászólást. J4105 van, de sose használtam, mert nem vettem tápot hozzá, így csak a szekrényben várta a helyét. Most viszont arra jutottam, hogy igaz kicsit drágábban és kicsit több fogyasztás mellé talán érdemesebb lenne egy modulárisabb NAS-t összerakni az asrock lap helyett, ami később is könnyebben bővíthető. Az bizonytalanított el a T-s procikkal kapcsolatban, hogy a TDP-re hivatkozik a legtöbb cikk, ami elvileg nem a valós fogyasztás, így lehet egy nagyobb számban fellelhető intel vagy ryzen processzor ami ugyan 60W körüli TDP-t ír jobb lenne, mert valójában terheléstől függ a valós fogyasztás Ezt azt is jelentheti, hogy egy T-s intel ~ sima intel/ryzen lenne a végeredmény fogyasztásban.

Nextcloudot még a te leírásod alapján használtam, tehát a linuxserver verziót. Fájlok és képek megosztására volt, a google drive ingyenes 19GB helyett. Már maga a mappa stuktúra is lassabban töltődött be mint egy google drive mappa, ha fájlok is voltak benne akkor ott eltelt még plusz ~10 sec mire betöltött. Idegesítő volt.

VPN-re wireguard tökéletes volt, csak az ultra low cost 1 évig használható namecheap domein lejárt, utána persze nem újítottam meg és nem is vettem másikat. Amikor működött ez rendben volt, persze itt is a mappákon belül a képeket nagyon lassan töltötte be, valószínű amit írsz thumbnail hiánya miatt, akárcsak a nextcloud.

1Gbit digis netet használok egyébként, és kellene mondjuk 3 SATA. Az egészet használt eszközökből raknám össze és számít a fogyasztás. A gold tápok nagyon ritkák a használt piacon, többnyire a consumer bronz ami fellelhető rendszeresen, de ott a fogyasztás, hang is rosszabb.

üzenetek