Plazma TV topic - TV & Audió fórum

üzenetek

hozzászólások


hunspikey
(őstag)

Valóban erről lenne szó?

Nem arról van szó, hogy el sem akarjátok fogadni, hogy a HDR-nek van létjogosultsága?

Vagy netán egyszerűen csak arról van szó, hogy ti nem tudjátok azt, hogy egy helyesen masterelt HDR film középtónusai (és sötét tónusai), pl normál arc stb kvázi ugyan olyan fényesen jelennek meg mint egy SDR tartalom esetén- ha jól tudom az ajánlás 140 nit a diffúz kotta fehérre - tehát nem egy fény sütötte csúcsfényes felületre, hanem mondjuk egy normál fehér ingre.

Szerintem ha megnéznétek az Apple TV-n most debütált Constallation című sorit egy LG G3-on vagy egy Samsung S95C-n konkrétan azt mondanátok, hogy harmadik szemetek nyílt.

Azt olvasom elég gyakran, hogy kezdik megközelíteni a plazmát képminőségben.. Hmm, szóval fontos a képminőség, de a 10 bites HDR anyagok ezerszeres tónus gazdagsága és árnyalási felbontása az nem számít. Az sem számít, hogy 0,003 nit alatt is van élet? Egyszer látnátok pl a Sárkányok Háza tengerparti jelenetét egy OLED-en, hogy milyen az amikor árnyalt, blokkzaj mentes, tónusgazdag részletek vannak úgy, hogy az egész jelenes 1nites csúcsfényekkel rendelkezik, tehát a képi tartalom zöme a kotta feketéből épphogy csak kiemelkedő de tökéletesen megjelenő (OLED-en) tartalomról szól. OLED-en van valós éjszaka, nem csak derengős éjszaka, de ezt látni kell, hogy elfogadd. Nem szabad szerintem ennyire elzárkózni.

üzenetek