Rajzol, fest, photoshopozik valaki? - Kultúra, művészet, média fórum

üzenetek

hozzászólások


Chronos85
(tag)

Hali!
Néhány építőjellegű kritika, észrevételt ha megfogadsz.
Nem szétsavazni szeretném. Látom, hogy sok munkád van benne.

Mivel nyomtatva lesz maradjon a világos karakter, sötét háttér.
Mindenképp csinálj kicsiben próba nyomást, nyomtatva minden sötétebb, mivel a monitornak saját fényforrása van.

A háttér nagyon jól sikerült, a két oszlopot nagyobbra venném, hogy ne hasson annyira távolinak. Talán az egyik lehetne düledező, hogy még dinamikusabbnak hasson a kép. De ez tényleg csak apróság.

A karakternél vannak anatómiai hibák (használtál ref. fotót?). Nemtom mennyire kell ez a póz próbáld meg felvenni és rögtön meglátod, bár nem jógázom, de nekem nem sikerült. Esetleg kérj meg valakit, ha megoldható, hogy fotózzon le.

Nem ismerem az ide vonatkozó fórum szabályzatot (pornó, vagy sem), de így hirtelen ezt dobta a google fentről 5.ik, nem pont mint a tied, de nagyon hasonló.

Fénynél is vannak hibák (pl.: első alsó lábszár). Inkább egy oldalsó fényforrást raknék elsődlegesnek (lehet hideg szín is nyugodtan pl.:kék, lilás), fenti ref kép ebben is segít. Sokkal könnyebb dolgod lesz vele.

A lávából a narancsot megtartanám másodlagosnak éppen csak érzékeltetve. A karokon ezt elég jól eltaláltad. Csak az anatómiát rakd rendben pl.: felkar alkar hossz, könyök jobb kézen.

Ha megvan a meztelen póz aztán kezd el öltöztetni, mert úgy a ruhában is kevesebb hiba lesz. Pl.: Most gondolom a bal kéz van közelebb akkor oda nagyobb váll lap kellene... Itt nagyobb hibahatár is belefér nem kell minden gyűrődésnek tökéletesnek lennie, az anatómia egy lajikusnak előbb szemet fog szúrni.

Még 1x a fentieket építő kritikának szántam. Mivel látom, hogy jó az irány és bár vannak hibák, de nem az a rajzolj 100 kéztartást és gyere vissza majd beszélünk. Hanem tényleg megvan az alap amiből kis csiszolással remek ajándék válhat. Ezért is vettem a fáradtságot és lehet kicsit bő lére sikerült, de láthattad már nem szeretem a távirat stílust.

Remélem a fentiek segítenek és megosztod, majd mi lett a képből. Ha vélemény vagy tanács kell itt vagy privátban nyugodtan, ha időm és tudásom engedi segítek.

Üdv.: Chronos

üzenetek