RC modell földön, vízen, levegőben - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


boyka003
(csendes újonc)

Sziasztok!
Teljesen amatőr vagyok RC-ben és nem is sokat tudtam még használni az aliról rendelt WLtoys 1:28 284010-em. Leírom a történetem, hátha valaki tudna segíteni, merre induljak el, kihez, mihez kezdjek a bajommal. Próbálom részletesen leírni, amire emlékszem, hátha a tapasztaltak meglátják benne, amit lehet látni.
Szóval az autó adott, pár hete feltöltöttem az aksikat, hétvégén tudtam normálisan menni vele először. Délután vagy 20 perc, minden ok. Szürkületkor második akksi be, járdán hajtottam vele, és sajnos túl gyors volt hirtelen, lement a füves, homokos részre, ahol beakadt.
Felvettem, az első kereke kifordulva 45 °ban beakadva, úgy maradt, nagyon nem mertem erőltetni. Vittem a lámpa alá, próbálgattam közben, hogy megy-e, gáz, kanyarodás. /Erre nem emlékszem, hogy itt ekkor forogtak-e a kerekek/ arra igen, hogy halk folyamatos zúgás, ciripelés hallatszott (olyan volt, mintha a hátuljából jönne amúgy) olyan, amiből gondoltam, hogy nagyon gyorsan ki kell kapcsolni. Persze mire levettem a burkolatát már magától elhallgatott, kikapcsolt úgy tűnik. A fekete részen (ami a kormányzásért felel gondolom) megfogtam, ami nagyon forró volt, pedig még egy percig se működtettem sztem.
[kép]

Később fénynél próbáltam újra, ekkor 3 kerék forgott, a jobb első nem, és továbbra se mozdult a kormányzás. Kb 5 mp után viszont leállt. Az -én mindent megjavítok- haverom kilazította az első kerekeket, nem tudom mekkora erővel, vagy szakított e meg valamit, de kézzel már lehet forgatni. A mozgató mechanizmusa pedig elég könnyen mozog. Sajnos nem tudom előtte milyen lehetett, de nekem most olyan érzés, hogy túl könnyen mozog. Nincs az az ellenállás, hogy én most egy tengelyt forgatok vele.A távirányítós kormányzás továbbra se működik. Gázadásra ugyanúgy forognak a kerekek pár másodpercig, aztán leáll.

üzenetek