üzenetek

hozzászólások


Crisp Rat
(PH! nagyúr)
Blog

Semmi, semmi, törölhető. :)

[ Szerkesztve ]


glugi
(fanatikus tag)

A korábban linkelt képet/alaprajzot te csináltad? Ha igen, milyen progival? SweetHome3D-t használok, de az nem tud ilyet...Köszi!


Vesa
(PH! addikt)

"Aki tényleg frankot akar venni ami tényleg takarít és felszívja a cuccot az a samsung powerbot,"

Ez a Samsung 200k-ért elég sz*rul takarít (méretei miatt olyan helyekre sem fér be, ahova egy normál iRobot igen, és nem megy fel a szőnyegre sem...)
Nagyon jól szív, de ez önmagában kevés, ha egyszer a szőnyeg koszos marad mert akadálynak nézi és fel sem megy rá.


M_AND_Ms
(PH! kedvence)

"a gumihenger speciális kialakítása miatt szintén felszedi a szennyeződést, de a hajszálak, állatszőrök nem tudnak rátekeredni, így gondozásmentesnek tekinthető."

Két hosszú szőrű kutyával a lakásban a gumihengerre is rengeteg szőr csavarodik, különösképpen a henger végére, annak tengelyére. Szóval, azt is kell tisztogatni.

"Ha nincsen rajtuk időzítő, akkor addig dolgoznak amíg le nem merül az akkumulátoruk, ugyanis számukra ismeretlen az a kifejezés, hogy „készen vagyok”."

Ez nem teljesen így van. Te is írtad, hogy a véletlen mozgás közben számolják a távolságokat az ütközések között. Ez által "rájönnek", hogy a szoba kicsi és ennek megfelelően hamarabb állnak le (akár 10-15 perc múlva is készet jelentenek), míg nagy szoba esetén tovább mennek. A töltőhöz sem csak az akku lemerülésekor mennek, hanem minden munka végén megpróbálják megkeresni azt (sőt szerintem, már munka közben regisztrálják, hogy ott a töltő a szobában). Ha ez egy ideig nem megy, akkor megállnak. Semmi esetre sem mennek végkimerülésig.

(Roomba 620)


MALEV
(kvázi-tag)
Blog

Tudod 1 kis ész kell csak, át kell kicsit szabni a házat nem bonyolult, arra a szőnyegre 1 ik se menne fel lefogadom, de nekem van hosszú szőrű szőnyegem simán felmegy.
Másik meg ha nem tud valahova bemenni ott megfogod a seprűt és onnan kisepersz.... és ahol elmegy ott faszán feltakarít.
Szóval nekem van és használom is, te meg videon nézegeted...
Én nem youtube-on használtam őket és teszteltem, én személyesen kipróbáltam rengeteg verziót, a 10Eft ostól kezdve 250 Eft ig, már kb 1,5 éve powerbot-al nyomtam.
Volt sima irobot-om is, és ahol az elment ott maradt cucc, ez ahol elmegy ott felszed mindent.
Gondolod csinálok róla videót hogy megy fel 1 hosszú szálú szőnyegre...
Hát én nem 200 ba adtam, 140 Eft ba..

[ Szerkesztve ]


MALEV
(kvázi-tag)
Blog

Nini mit találtam: [2 éves youtube videó, sajnos valami gond lett vele és csak 2:47-ig van] de benne a hosszú szőrű szőnyeg, és abba 1 csavart jól belenyomtam és kiszedte.
Havernak csináltam anno.

[ Szerkesztve ]


Vesa
(PH! addikt)

Én ezt értem, de akkor úgy fogalmazok, hogy magam részéről még kivárok, amíg használható nem lesz ez a tech. Mert az _számomra_ nem alternatíva, hogy egy porszívó miatt rendezzem át a házamat, vagy ahhoz terveztessek szobabelsőt. Ez nonszensz! Ahhoz viszont egyelőre drága, hogy kiegészítésként használjam. Ha már úgyis elő kell venni a porszívót mert bizonyos helyekre nem fér be, akkor már ezzel az erővel felporszívózok mindenhol és kész. Maximum 10perc plusz időráfordítás.
Egybként a felmosást sokkal jobban utálom, azt meg semmi nem váltja ki jelenleg. A felmosó robotok a vicc kategória még, maszatoláson kívül másra nem jók. Viszont örvendetes, hogy fejlesztik a területet, így pár éven belül akár még olyan eszköz is érkezhet, amivel már komolyan lehet számolni a gyakorlatban...


MALEV
(kvázi-tag)
Blog

Seprűt kb 20 mp-re használom ha benézek a asztal és a szekrény közé és látok port 1 max 2 sepréssel kihúzom és kész is, szóval nem porszívózok amit ugye ki kell venni, be kell dugni azt elrakni.
Lassan idővel én átalakítottam a házat, semmi + költség mert úgy is újítani kellett és akkor már úgy vásároltam hogy robotporszívó barát legyen.
És most ott járok hogy szépen patikán végig megy a konyhán, szobákon.
Anno sok balhé volt asszonnyal emiatt, de már ö neki is megtetszett.

Figy nem mondom hogy ha alapos takarítás kell jobb asszonynál, csak szerintem asszony nem fog mindennap porszívózni.
És szerintem nagyobb tisztaság van így mint ha hetente 1-2 x porszívózna asszony, minden nap 14:00 kor bekapcsol és végig megy a házon.


sensor060
(fanatikus tag)

Az a lényege a robotporszívónak, hogy a rendszeres takarítások miatt a lakás általános tisztasága jobb lesz.

A rendszeresség a kulcs! Akkor takarít amikor senki sincs otthon. Nem végez 100%-os munkát, de azt senki, semmivel nem tud.

Tapasztalataim szerint sokkal alaposabban tud egy robot takarítani mondjuk laminált padlón, mert egyszerűen mindenhol végigmegy, míg egy "sima" porszívóval lehetnek olyan kis részek amit nem veszek észre és kihagyom.

Ha én mostanság tervezném az otthonom akkor egyrészt a szőnyeget hanyagolnám, és két porszívót vennék. Egy robotot és egy akkus kézit amivel a nehezen elérhető sarkokat elérem könnyedén. Nincs kábel, nem kell huzigálni magam után.


Reggie0
(PH! nagyúr)

Nekem neato van, oldalkefe nelkuli. Azert jol jon az az oldalkefe, szerintem jobb azt valasztani, de ezen felul teljesen megvagyok elegedve vele immaron 3 eve. Akkut azert kell cserelni, mert az NiMH 1.5 ev alatt meghal. Valamint egy ilyennek a laban is fenn tud akadni:

[ Szerkesztve ]


hcl
(PH! félisten)
Blog

Engem is ez érdekelne. Padlószőnyegen van áthúzva UTP és 220-as kábel is nálam, meg 1-2 helyen UTP linóleumon. És azért, mert ha csatornáznám, akkor körbe kéne vele menni a szobán, szóval no way, főleg, hogy albérlet.
Egyszerű, véletlenszerű kínai cuccot akarok majd venni, kérdés, mennyire veszélyesek ezek a kábelekre -> esetleg úgy, hogy valamivel letakarom a kábelt.

Amúgy jó lett az összefoglaló :) :R

[ Szerkesztve ]


Timer
(őstag)

Ez van nálunk is, ezen a SENCOR Cleeno is elekad rendszeresen. tervben van egy XIAOMI, remélem, az kikerüli, vgy le lehet előle valahogy zárni.


Reggie0
(PH! nagyúr)

Neatohoz van magnescsik, azt fel tudnam rakni a labra, es akkor nem menne ra. Csak kene meg szerezni, mert a kerekpar is azzal van elkeritve, azt meg fel is boritja, mert nagy rajta az akku es a kitamaszto laba nem eleg hosszu.


stellaz
(fanatikus tag)

Nalunk alig van szőnyeg, de eszembe nem jut porszívózni. Partfissal 2 perc alatt összesöprök, ha meg nagy a kosz, akkor felmosok. Tényleg nem értem, hogy miben könnyíti a napi takarítást, ha elő kell készíteni hozzá a lakást és ajtók mögött, szűk helyeken nem is takarít.

[ Szerkesztve ]


hcl
(PH! félisten)
Blog

Mondjuk annyiban, hogy nincs napi takarítás. Folyamatosan tisztán tartja a lakást, és elég mondjuk 2 hetente ott takarítani, ahova nem jut el.
Én úgy gondoltam, hogy munkába induláskor leteszem egy-egy helyiségben, és megy amíg hazaérek. Minden nap máshol nyomul.
Amúgy, elpakolás a sima takarításkor is van, pl. elhúzgálni székeket, stb.


stellaz
(fanatikus tag)

Hát ez az, ha csak összehúzom partissal, az minimális idő. Főleg ha a robot után ismét takaritani kell a kimaradt részeket.


judas13
(PH! addikt)

Köszi cikket!


Timer
(őstag)

Van a prtvison WLAN és Bluetooth? Na ugye! :DD

Viccet félretéve, ki kell próbálni, és akkor rájössz, hogy megkönnyíti az életedet vagy sem. Még így, hogy egy nagyon alap, mondhatni bóvli Sencort használtam eddig, így is látszott, hogy még porszívózás után is felszedett annyi szöszt és port, ami indokolta a létét. Ha sikerülne egy olyan típust beszerezni, ami nem akad el minden sz@rban, akkor vita sem férne az eszköz létjogosultságához.

@Reggie0: ha jól tudom, ilyen a XIAOMI-hoz is van, ez jó hír! ;)

[ Szerkesztve ]


hcl
(PH! félisten)
Blog

De nem kell annyiszor. És főleg nem akkora helyen.
Nem mellesleg én már rohadtul unom az állandó takarítgatást, amint tehetem, hogy bagóért szerezzek robotot, azonnal.


Vesa
(PH! addikt)

Ezt nem vonom kétségbe! Biztos van olyan háztartás ahol jo hatásfokkal tud működni. Ez nagyban függ attól, milyen a ház ahol használatban van. Nálam pl. rengeteg az íves fal, szerintem ide nem ideális jelenleg meg. De kíváncsian varom a további modelleket, mert mar eddig is rengeteget fejlődtek ezek a készülékek.


szekera
(újonc)

Akciók a Gearbest-en, érvényes: 2017. aug. 8-ig.
http://www.gearbest.com/gadget-deals.html?dcat_id=11319
ILIFE V1, X5, V5, A6, V7
Kuponkódok az egyes típusoknál!


Mosqu!to
(PH! addikt)
Blog

A szisztematikus robotoknak nem nagyon jelent gondot az íves fal. Xiaomit pedig már tudsz venni 80e Ft környékén.


mandarini
(újonc)

Mst szeretnek venni, melyik tipust javasoljatok a sok kozul ?


wierra
(senior tag)

A 315 000 Ft-os Roomba 980-at javaslom ;]
vagy a 30 000 Ft-os iLife V2-et. ;] :DDD

Esetleg leírhatnád a körülményeket
- mennyit költenél rá
- mekkora a takarítandó szobák-lakás-ház-akármi mérete,
- milyen a takarítandó szobák-lakás-ház-akármi elrendezése (egyszerű vagy labirintusszerű),
- milyen felületeket akarsz takaríttatni (keménypadló, szőnyegek, padlószőnyeg stb.),
- van-e kutya-macska, hosszú hajú nőstény a takarítandó szobákban-lakásban-házban-akármiben?

Ha nem adsz semmilyen támpontot, úgy nehéz megfelelő megoldást javasolni.

[ Szerkesztve ]


Mosqu!to
(PH! addikt)
Blog

Szerintem ilyen kérdésekre nem is érdemes válaszolni. Tipikus write only user, már ha a cikket végigolvasta volna, értelmesebbet kérdez. A hozzászólásokat tuti szintén nem nézte át. Csak bejön, az első kezébe akadó postra ráböfögi, hogy szolgáljuk ki.


wierra
(senior tag)

Ma jó napom van, ezért a pedagógiai érzékemet latba vetve igyekeztem türelmesebben reagálni a 'write-only' hsz-re. Egyébként ugyanúgy gondolom, ahogy Te leírtad. :K ;)


#28752640
(fanatikus tag)

Hahaha. Ezen nem lehet csodálkozni. Ha sokat lógsz a PH-n, előbb utóbb mindent venni akarsz. :R


V.Stryker
(PH! nagyúr)
Blog

Nagyon köszönöm a cikket az írónak! Régóta próbálom a feleségem rábeszélni egy ilyenre, de talán most sikerült.

Vásárlási tanácsot az ügyben ez a topik szolgáltat vagy van másik robotporszívós topik?

Nekünk a nappaliba kéne, ahonnan egy nagy nyíláson keresztül elérhető a konyha. Ide azért gondolom még belefér a véletlenszerű szisztémás. :U Kutya van, szőnyeg nincs. Járólapos a nappali, nem parketta.

Bőven megúsznám 100k alatt, de nem pont a legolcsóbbra gondolnék. Inkább legyen kicsit drágább és jobb minőségű, illetve legyen hozzá elérhető alkatrész. Gearbest és egyéb oldalakról való rendelés is játszik.

Milyen típus,márka felé terelnétek? iLife?

[ Szerkesztve ]


Crisp Rat
(PH! nagyúr)
Blog

Van másik topik is, de igazából a 2 most ugyanarról szól. :D [link]

100 körül van a Xiaomi robotja, 40-50 körül pedig már van iLife, de az nem szisztematikus.


Mosqu!to
(PH! addikt)
Blog

80-ból megvan a Xiaomi. Én egyértelműen bestbuynak mondanám, 250k alatt nincs ellenfele.

Viszont a cikkírónak továbbra is azt javaslom, hogy zárassa ezt a topikot, és tereljünk mindenkit az általad is linkelt helyre. az utolsó hozzászólásban. Felesleges egy dologról párhuzamos eszmecserét folytatni.


ribarszki
(senior tag)
Blog

Tisztelt hozzászólók!

Nagyon köszönöm a sok értékes és hasznos hozzászólást, beszámolót. A moderátorok a kérésemre hamarosan zárni fogják a hozzászólások lehetőségét.

Kérek mindenkit, hogy ezután külön ebben a témában létrejött Robotporszívók topikban tegye fel a kérdését, mondja el tapasztalatát véleményét.

Tisztelettel:

a szerző

[ Szerkesztve ]

üzenetek