üzenetek

hozzászólások


.Szaki.
(őstag)
Blog

Jogos, ez annyira egyszerű, hogy eszembe se jutott! :C :R

[ Szerkesztve ]


zsolti1debre
(tag)

Koszi a cikket,az elso kepen Szvetlana nagyon tetszik,10/10-es.


idegen lény
(őstag)

Ő Anne Anderson, aki Illinois államban nőtt fel ukrán szülők gyermekeként; akár még kém is lehetett, de erre nincs bizonyíték: The 1950s "Miracle Kitchen" of the Future Had Its Own Roomba Egyébként rádión vezérelték a porszívót egy tükör mögül. :)

[ Szerkesztve ]


Shatter98
(tag)

Duhh erdekes ez igy, jora sikerult a cikk.

Nekem annyiban relevans a tema hogy most amikor kimegyek imperialra egyetemre, Ott majd valoszinuseggel lesz eselyem betekintest nyernem az ottani kutatoreszlegre. Meg febeuarban interjunapon lattam hogy probaljak kameraval letapogatni a kornyezetet ezaltal hatekonyabba teve ezeket a robotporszivokat :)


mjani1172
(őstag)

"Nálunk a fő probléma a hosszú szőrű macska,"
"Mivel asztmás vagyok "

Már ne haragudj de ezt nem is értem. :F


.Szaki.
(őstag)
Blog

Ruszki leleményesség, nem semmi. :D


djnice
(PH! addikt)

Nekem Neato D85 van, szisztematikus és nagyon jó szívóereje van (43W), csak ajánlani tudom. Brutál mennyiségű port és hajat szed össze, pedig 2x megy 1 héten automatikusan.
Aki ilyen tervez venni, ajánlom a német amazont, én is ott vettem 399 Euróért, néha leszokták akciózni és ingyen ideszállítják, de még a rendes ára is jóval olcsóbb ott, mint itthon a sok lehúzó kereskedőnél.


doooo
(őstag)

Inkább amcsi. :D


Laposelemer
(kvázi-tag)

Jó a cikk.

Viszont írták páran, hogy a "felmosás" funkció felejtős. Ez megint olyan, mint a robot porszívó takarítási képessége. A helyén kell kezelni.
Inkább úgy lehetne fogalmazni, hogy "vizes feltörlés" funkció. A visszamaradt nagyon apró port és a kisebb foltokat szépen felszedi.
Meg a kis vizes tartály (300-350ml) nem elég semmire.
- hány ezer nm-t akarsz feltöröltetni?
- után tölthető a tartály
- mivel nem porszívózik csak mászkál, így sokkal tovább bírja -> nagyobb területet tud bejárni

Én egy iLife V5 pro-t használok már több mint fél éve macskával súlyosbítva a porszívó dolgát.
Rengeteg port /szőrt/akármit felszed.
A feltörlést is szoktam használni. Azt mondják, hogy ne tegyünk vegyszert a tartályba, de én szoktam kicsit rakni, nem árt a padlónak. És jó meleg vízzel töltöm fel.
Jó a HEPA filter is. Az is rengeteg nagyon finom port szed össze, amit a köztes finom szűrő nem tud felfogni.
Cserébe ez a verzió nem "okos", viszont halk.

Pár kép (ez 2 alkalomnyi porszívózás + egy kis koszolás volt közben (a szilikonos macska almot is felszedi a földről, amit a macsek kiszórt)):

[ Szerkesztve ]


ribarszki
(senior tag)
Blog

Szia!

Valóban jó gépek a Neatok, én jelenleg egy D95-öt használok nagy megelégedéssel. Ugyanakkor van néhány zavaró hibájuk, amit egy kis odafigyeléssel orvosolni lehetett volna. Különösen ilyen, hogy a portartály nem tömít tökéletesen és a tartály alá kipotyog mindig valamennyi por. Igaz vissza nem fújja, mert ott a tartály és a géptest közötti tömítés, de akkor is zavaró. Ami jó dolog, hogy Aliról fillérekért lehet hozzá mindenféle szűrőt venni.

A német Amazonhoz egy kérdés. Régebben én is nézegettem, de amikor kiválasztod a terméket, és megadod célnak Mo-t, akkor rászámol extra költséget. Nem áfa, mert annál kevesebb, de a vámnál több. Viszont nekem így mindig jelentősen megugrott az ár.. Egészen pontosan a magyar 27%-os áfával számol és nem a némettel, ezért lesz több. Szóval akkor tényleg résen kell lenni és ki kell fogni egy jó akciót, mert a csábító német ár magyar áfával gyorsan felszalad... :(

[ Szerkesztve ]


djnice
(PH! addikt)

Igen, a 19% német áfát kicseréli 27-re, így 425,82 EUR volt a vége. De az akció nélküli 148.000 Ft (áfacsere után) is jobb mint a 190.000 itthon.


ribarszki
(senior tag)
Blog

Ebben igazad van. Amúgy múltkor a német MediaMarkt árult akcióban 380 Euro körül Neato D85 gépet. Sajnos nálunk nagyon lehúzós az áruk...

[ Szerkesztve ]


djnice
(PH! addikt)

A fekete (ultra performance) filtert próbáltad már? Nekem még van a gyári kékből, csak nem tudom milyent vegyek utána.


ribarszki
(senior tag)
Blog

Igen, nekem gyárilag az volt benne, de őszintén szólva én nem annyira szerettem. A gondom az vele,hogy van egy sűrű szövésű háló a Hepa filter előtt. Erről elvileg sokkal könnyebb leszedni a rárakódott port. Ez igaz, de bármennyire sűrű ez a háló, a por beül mögé és a háló mögött, a filter redőiben összeáll nagy porcicává. Itt meg patthelyzet van, mert ez a háló bele van öntve ragasztóval a keretbe. Tehát sehogyan sem tudod kiszedni ezt az összeállt "porlabdát" vagy porcicát a háló mögül. Egyik oldalról a hepa nem engedi, másikról a háló. Még kifújni sem lehet normálisan.

Inkább rendeltem Aliról sima lila szűrőt.Azt szeretem, mert sokkal egyszerűbb a tisztítása. Már arra is gondoltam, hogy a gyári feketéről kivágom ezt a hálót, mert csak idegesít. Vagy legalább kivehetőre csinálták volna..

[ Szerkesztve ]


#28752640
(fanatikus tag)

Hozzánk 3 macsek mellé kellene egy szisztematikus. Szőnyeg csak egy kisméretű van. Nemtom a tartozékokat milyen gyakran kell cserélni? Emiatt az olcsó alkatrész utánpótlás lehet a leg meghatározóbb. Tudtok ajánlani egyet amit nem csak a márkaneve ad el? 150ezer körüli a plafon.

[ Szerkesztve ]


Pikkolo^^
(PH! addikt)

2 hónapja használunk egy Xiaomi készüléket mely idő alatt 1262 m2-t tett meg és 2368 percet üzemelt (~55m2 működési terület). Szinte naponta megy és hihetetlen mennyiségű port tud összeszedni egyik napról a másikra. Azóta 2x használtuk a rendes porszívót, de azt is csak a szőnyegek miatt. Lapos szőnyegre simán felmegy és szépen, minden látható szöszt összeszed. A shaggy-vel 4-5 alkalommal meggyűlt a baja mely a teljes futáshoz képest 10% probléma. Mivel nem össze-vissza megy hamar végez és telefonon látom merre takarított, nagyon praktikus.


RBJ
(PH! addikt)

Megkérdezhető, hogy melyik shop ból a xiaomi porszívó?


djnice
(PH! addikt)

A Neato-hoz adnak direkt állatszőrhöz való gumikefét. A fent említett D85 a német amazonról 150 alatt van.


istnag
(PH! addikt)

Sziasztok,
Melyik a legolcsóbb robotporszívó amit érdemes megvenni? Egy kis szőnyeg van a lakásban, az shaggy. Nem kell felmosó funkció, de nem árt.
Ha tudtok itthoni beszerzésűt és Gearbest -est is írhattok. Köszönöm előre is.

[ Szerkesztve ]


#28752640
(fanatikus tag)

Köszi. Megnézem.

üzenetek