üzenetek

hozzászólások


lovace
(aktív tag)

Igen. Én is inkább úgy írnám, hogy aki nem sportol, annak nincs szüksége ilyen árkategóriájú órára. A telefonos értesítéseket kijelzi egy olcsóbb óra is vagy egy okos karkötő (vagy minek hívják). Csak ilyenkor meg érdemes azt figyelembe venni, hogy mi lesz x idő elteltével. És itt nem arra gondolok, hogy ha most a kanapén ülve töltöm az összes szabadidőm, akkor veszek egy triatlonos órát, mert a kettő között nem egy lépés van. De ha valaki mondjuk heti 2-3 alkalommal eljár kocogni az már szerintem simán beruházhat egy Garminra, mert egy idő után jönnek az olyan extra igények, mint edzésvezetés, pulzuspánt csatlakoztatás, edzéselemzés, Strava szinkron...stb., amikben viszont verhetetlen a Garmin.
Én pl. pont így jártam, azért vagyok utólag okos. Volt egy stratosom, ami tök jó volt minden szempontból, egészen addig, amíg el nem kezdtem télen is hosszabbakat futni meg pulzuspántot használni. Na most a csatlakoztatott pánt meg a 0 fok alatti edzések annyira szívták az akksit, hogy maxra feltöltve egy 1,5 órás edzésnek neccesen indultam neki.
Mert míg egy Garmin óránál a csatlakoztatott pulzuspánttal kevesebbet fogyaszt az óra akksija mivel nem a beépített csuklós pulzusmérőt használja, addig a Stratos esetében ez pont fordítva van, azaz csatlakoztatott pánttal többet fogyaszt. Illetve a Stratos működési hőmérséklete 0-40 fok (vagy valami ilyesmi), míg egy Garminé -20 és +60 fok közötti. És mondjuk ez egy fagypont alatti téli futásnál nagyon gyors merülést jelenthet egy stratos esetében.
Ilyen apró részletekben rejlik a különbség.

[ Szerkesztve ]

üzenetek