üzenetek

hozzászólások


DelArco
(aktív tag)

Hello!
En most stratos 3at vettem a sima stratos utan de azert elotte korbeneztem. Mondjuk inkabb sportorakat nezegettem. Huawei gt 2ot nezted esetleg? Az arban valahol ottvan a stratos kornyeken. Dragabb (joval dragabb) kategoriaban ottvan a garmin vivoactive 4. Esetleg ha a hasznalt nem gond facebookos csoport van garmin es suunto hasznalt orakkal ott vivoactive 3 esetleg beleferhet.
Mondjuk ezeknek a kijelzoje nem olyan mint a stratose. Suuntoban lattam ilyet de azok inkabb sportorak illetve csak hasznaltan fernenek bele a keretbe.

En nezegettem a 100+ ezres garmin es suunto orakat most de inkabb ugy dontottem nem szanok ra annyit mert a stratos is eleg volt nekem a sportokhoz amiket csinalok. Mondjuk az okosora funkcioi tenyleg limitaltak. (En csak mailt meg smst kuldtem ra ami mukodott is de ez nem annyira okosoras felhasznalas)


Bobby G.
(senior tag)

Igen, a Gt2 fent van a listán. :) Nem félek a használttól, de ott azért nagyon körültekintő szoktam lenni, mert volt már negatív tapasztalatom.
Mondjuk okosóra funkciók alatt én is az üzenetkezeléseket, meg esetleg a zenelejátszást értem, szóval nem akarok mókolgatni, meg telepítgetni semmit. Amit követni szoktam az az alvásmonitorozás, mg a pulzus, esetleg az, hogy motiváljon a mozgásra. (Bár arra van négy kutyám is. ) :D


fery02
(addikt)

Az okosóra fogalom nálam is annyi, hogy értesítsen a különféle telefonra érkező dolgokról úgy, hogy olyankor abszolút ne legyen szükséges elővennem a telefont, ha épp zsebben van.

Sajnos ilyen téren sok óra kevésbé nevezhető okosnak, mikor sokuk esetleg nem tudja minden kívánt alkalmazás értesítését kezelni vagy esetleg e-mail vagy sms esetén csak az üzenet egy részét tudja csak megjeleníteni.

Előző okosom egy Pebble óra volt és azt imádtam. Annak olyan értesítés rendszere van, hogy az nem hagy kívánni valót. Gyors válaszokat lehet is lehet róluk küldeni és mindezt fizikai gombokkal, ami mellett nem is hiányzik, hogy nem érintős a kijelzőjük.

Szóval az tett nálam egy bizonyos mércét, amit a Stratos-om sajnos nem ér el (mondjuk az is igaz, hogy ez sportóra ugye).
Egy időben szórakoztam vele AmazMod telepítésével, ami már szinte Pebble szinte hozta az értesítés rendszert, de az meg mivel nem natívan az óra része, sokszor voltak anomaliák működésében, meg az akku-ra is érezhetően kihatott.

Nekem a következő órám valószínűleg egy Garmin lesz, mert vélemények alapján jelenleg talán csak tőlük lehet olyan órát venni, ami értesítés kezelésben szinte egy-egyben Pebble koppintás, ami nagyon jó hír számomra.

Amíg megy a Stratos-om, addig viszont marad, mert végülis használható számomra, valamint nagyon jól néz ki. 🙂


lovace
(aktív tag)

Én Garmin Fenix 5 Plus-ra váltottam tavaly áprilisban és nem bántam meg. Első bekapcsolásnál ami szembetűnő volt, hogy a kijelző gyengébb minőségű, viszont ezer más dolog meg mellette szól. Az az ökoszisztéma, amit a Garmin kiépített utolérhetetlen. A Connect messze veri az összes más sportórákra gyártott programot. Egyéni, virtuális edzőt állíthatsz be 5km-től félmaratonig, de akár Te magad is létrehozhatsz edzéseket, amit át tudsz küldeni az órára. Ott van továbbá a balesetérzékelés, ami úgy működik, hogy ha sportolás közben hirtelen megállást észlel, akkor az előre kiválasztott személyeknek értesítést küld a GPS-pozicióddal (ez a folyamat természetesen meg is szakítható, ha csak elestél, de komolyabb bajod nem lett), ott van a LiveTrack, melynek segítségével valós időben nyomon tudják követni a sportolásod azok, akikkel megosztod a linket. A magyar support egyszerűen páratlan. A Garmin facebook csoportjában ott vannak azok a személyek, akik a hivatalon Garmin forgalmazónál dolgoznak. Általában percek alatt válaszolnak bármilyen krédésedre. A szervizelés eszméletlen gyors és még ott van a fix díjas csere is... És még sorolhatnám azokat a funkciókat, amik utolérhetetlenné teszik a Garmint a versenytársakkal szemben.
Írod, hogy Neked a sport funkciók kevésbé fontosak, így nem szeretnélek rábeszélni a Garminra, bár utána néznék a helyedben a doloknak. Nem biztos, hogy kevesebb okos funkciója van, mint egy stratosnak. Pl. azon kívül, hogy minden értesítést megjelenít az óra előre megírt üzenetekkel lehet válaszolni az érkező üzenetekre, továbbá hívást is el lehet utasítani üzenettel (vagy anélkül). Ha jól emlékszem ilyen lehetőség nem volt a stratosban.


tisn
(addikt)

focit (teremben is), uszast, konditermet tudja?
kijelzoje meg a stratosenal is gyengebb??? eleg szarul hangzik (fel evig nem hasznalhato a stratose, csak eros napfenyben)


lovace
(aktív tag)

Én beltérben squasholok meg kettlebellezet, ezekhez kardio edzést szoktam indítani. Az méri a pulzust (én ehhez pulzusmérő pántot használok, az sokkal pontosabb, mint a csuklós mérés), illetve az eltelt időt, más szerintem felesleges. Ez jó lehet focihoz meg konditeremhez is.
Úszásnál tud kültérit meg beltéri medencéset is. Tapasztalatom nincs vele, én a fent említett két sporton kívül még futáshoz használom heti 3-4 alkalommal. GPS-e tűpontos, bár az a Stratosnál is az volt.


DelArco
(aktív tag)

Szerintem a Garmin Fenix 5 nagyjabol mindenben veri a Stratost (a kijelzo valoban mas tipus bar van akinek meg az tetszik) mondjuk azt is hozza kell tenni hogy nem egy arkategoria a ketto amennyire en tudom.
Okosora funkciokban is jo ha szeretne ennyit aldozni ra akkor most hasznaltan kedvezobb aron hozza lehet jutni az 5-os szeriahoz. Mondjuk ha a sport funkciokat nem hasznalja ki benne akkor talan nem eri meg.


lovace
(aktív tag)

Abszolút igazad van! Én csak azért írtam ezt, mert írta Bobby G., hogy okos funkfiókat is szeretne és mivel a fenix 5-ben gyakorlatilag több az okos funkció, mint a Stratosban gondoltam leírom, hogy én mire váltottam.
Valóban nem egy kategória a kettő. Én 140 ezresért vettem úgy, hogy már az utolsó darabok voltak tehát erősen kifutó modell volt.
Ja még 1 dolog eszembe jutott, ami baromira tetszik. Garmin pay, ami alá be tudsz tenni Revolut /transferwise kártyát. Tudsz vele bárhol fizetni bankkártya, telefon nélkül.


f4lcon
(őstag)

én is oda jutottam nemrég, amikor meg voltam ijedve a merüléses hiba miatt, hogy venni kell valamit, hogy Fenix 6 alatt nincs semmi se, ami nyomába érne :( Talán a Watch GT 2


Bobby G.
(senior tag)

Jónak néz ki! Mint írtam nem sürgős, szóval lehet mire odakerülök már alacsonyabb lesz az ára. :) Az üzenetekre küldhető gyors válaszok kis mókolással megoldhatók Stratos-on is, de ha alapból tudja, az csak jó lehet. Néha azt gondolom, hogy a Stratos leggyengébb láncszeme a Zepp. És még a Notify for Amazfit sem javít sokat a dolgon. Mint írtam én a kijelzővel meg vagyok elégedve, sőt, örülnék, ha az utód is ilyen lenne.


fery02
(addikt)

Egyedül azt sajnálom, hogy ha bármiféle Garmin-t vennék is, azzal meg kellene fizetnem egyúttal a sport funkcióit is, amiket pedig én nem használnék ki, viszont az értesítés rendszere, hosszú üzemideje, mindig látható kijelzője, valamint a nyomógombos vezérlés miatt meg nem érdekel jelenleg Garmin-on kívül más.

Ha gyártana a Garmin olyan okosórát is, ami nincs sportra kihegyezve, cserébe olcsóbb lenne, már venném is.


tisn
(addikt)

inkabb sportolj :)


lovace
(aktív tag)

Egyébként nem rosszból mondom, de tényleg az lenne a leginkább célravezető!
Egy kis mozgás csodákra képes, egyből máshogy látja tőle az ember a világot. Nem kell olimpikonnak lenni, de egy kis séta/kocogás/bringa minden szempontból pozitívan hat a személy fizikai és szellemi jóllétére.


tisn
(addikt)

amugy sok ertelme nincs egy ilyen oranak, ha nem sportol. ha a telefon zizeg a zsebben, taskaban, semeddig sem tart elovenni. (de ha nem veszed elo, hanem 2 orankent megnezed, akkor sem veszitesz semmit) vagy akar hangot is adhatsz ra :)


ggeleven
(őstag)
Blog

Ki mire használja ugyebár...nekem kifejezetten hasznos sok esetben, hogy jönnek az értesítések és egyből látom akkor is, amikor nem tudom elővenni a telefont.


lovace
(aktív tag)

Igen. Én is inkább úgy írnám, hogy aki nem sportol, annak nincs szüksége ilyen árkategóriájú órára. A telefonos értesítéseket kijelzi egy olcsóbb óra is vagy egy okos karkötő (vagy minek hívják). Csak ilyenkor meg érdemes azt figyelembe venni, hogy mi lesz x idő elteltével. És itt nem arra gondolok, hogy ha most a kanapén ülve töltöm az összes szabadidőm, akkor veszek egy triatlonos órát, mert a kettő között nem egy lépés van. De ha valaki mondjuk heti 2-3 alkalommal eljár kocogni az már szerintem simán beruházhat egy Garminra, mert egy idő után jönnek az olyan extra igények, mint edzésvezetés, pulzuspánt csatlakoztatás, edzéselemzés, Strava szinkron...stb., amikben viszont verhetetlen a Garmin.
Én pl. pont így jártam, azért vagyok utólag okos. Volt egy stratosom, ami tök jó volt minden szempontból, egészen addig, amíg el nem kezdtem télen is hosszabbakat futni meg pulzuspántot használni. Na most a csatlakoztatott pánt meg a 0 fok alatti edzések annyira szívták az akksit, hogy maxra feltöltve egy 1,5 órás edzésnek neccesen indultam neki.
Mert míg egy Garmin óránál a csatlakoztatott pulzuspánttal kevesebbet fogyaszt az óra akksija mivel nem a beépített csuklós pulzusmérőt használja, addig a Stratos esetében ez pont fordítva van, azaz csatlakoztatott pánttal többet fogyaszt. Illetve a Stratos működési hőmérséklete 0-40 fok (vagy valami ilyesmi), míg egy Garminé -20 és +60 fok közötti. És mondjuk ez egy fagypont alatti téli futásnál nagyon gyors merülést jelenthet egy stratos esetében.
Ilyen apró részletekben rejlik a különbség.

[ Szerkesztve ]


ggeleven
(őstag)
Blog

Aki télen nyom 1,5 órás edzést az vegyen is egy Garmint. :K Nekem, akinek nyáron is alig volt ideje elmenni 1-2 órát bicózni elég volt a Startos. :B


tisn
(addikt)

Aki télen nyom 1,5 órás edzést az vegyen is egy Garmint.

en nyomok, teljesen jol birja a stratos. mondjuk csak bicajhoz hasznalok pulzusmero pantot (futasnal jol mer)

most 48%-on van, utolso toltes ota mertem vele 2h gyaloglast, 45p futast.


fery02
(addikt)

Melómból kifolyólag rengeteg munkahelyi sms-t és chat üzenetet kapok és ezeket sokszor olyan helyzetekben kapom, amikor kényelmetlen vagy egyáltalán nem tudom elővenni a telefont.
A Stratos ezt nem teljesíti a kívánt minőségben, mert gyorsan eltűnnek az értesítések, amik amúgy is nehezebben látható fekete alapon, vékony fehér betűkkel jelenik meg, háttérvilágítás nélkül.

Egy Garmin-nál eleve állíthatom az értesítések kijelzésének idejét, fehér alapon megfelelően vastag fekete betűkkel jelenít meg értesítést, az 5 oldalsó nyomógombokkal való kezelés is jobban személyemre áll a minikijelző simogatás helyett, instant választ is küldhetek róla üzenetekre, több hetes üzemidő és ha még a háttérvilágítást is automata beállításon hagyhatom úgy, hogy a hétköznapokban feleslegesen nem villangat fel (mint ahogy a Stratos), akkor nekem ez a mennyország. 😅

Amoled-et nem akarok, karperecet sem, rendes megbízható órát szeretnék, ami mögött rendes support is van és a szoftvere is rendben van.

Sajnos nagyon nem tehetek róla , hogy a fenti igényeimet egyedül, csak és kizárólag (most már egyre világosabban látom), egy Garmin óra tudja teljesíteni, hiába sportolok vagy nem sportolok. 😔

[ Szerkesztve ]


tisn
(addikt)

oke :) de ha garminod van, tessek sportolni.

üzenetek