[Re:] [bobalazs:] Hány wattot fogyaszt a Intel i5 4570, Amd Ryzen 2600 alapú konfig? - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


Tikakukac
(titán)

én erről az egész sztoriról nem szerettem volna beszélni, ami azt jelenti, hogy összerakom, megy. de nem ez történt, tehát lett miről beszélni :)

Valóban lett miről. Egészen addig nem érdekelne, amíg ezt így otthon zongorázod. Az, hogy erre alapozva teszel javaslatokat, na az inkább érdekes. Mert utána az egyszeri nép gyermeke úgy megy a boltba, hogy sziasztok, van egy alsó-közepes gépem, kérek 1500W-os tápot. Így is sajnos mindenki ezt csinálja. Én meg vazzegh 400W-os full passzívval tolom gyagyára húzott procikkal és középkateges GPU-val.
És ugye mondanom sem kell, hogy mostani esetedben a tápoddal majdnem annyit fűtesz, mint amennyivel a géped eteted, ami ugye megint fűtés :DDD

nem 15-öt, 16-ot... egész pontosan négy kártyán 16 ethernet kontrollert.

Ők hordoznak valamilyen azonosítót is vagy titok? Érdekelne, hogy milyen kártyák ezek. Ha PCI-ok akkor totál mindegy mennyi kontroller van rajtuk, plafon 25W/slot. Kivétel ha valami nagyon magic cuccod van.

hogy a tápom fos-volt-e, nem tudom, új seasonic s12/II-es táp volt, a topicban szokták favorizálni. nem tudom kizárni, hogy az a konkrét példány hibás volt, bár nem hiszem, mert toltam rajta terheléstesztet is és nem volt gond.

Miért ne lehetne hibás a Seasonic? Nekem is volt olyanom ami random lekapcsolt. Egy jó lakatfogót csípjél már fel arra a gépsasra indításnál. Érdekelne most már nagyon mit bír. Mert ami akkorát ránt egy ekkora gépen, hogy behasal egy ilyen jó táp, nos, lehet az egyik ethernet kontroller valójában egy sarokcsiszoló.

azt nem mondom, hogy mindenki tízszeresen tervezze túl a tápját. de azt mondom, hogy ne 10% tartalék maradjon.

Legyen 20. De ne 200.

üzenetek