[Re:] [bobalazs:] Hány wattot fogyaszt a Intel i5 4570, Amd Ryzen 2600 alapú konfig? - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


Tikakukac
(titán)

teszek rá magasról. a gép kiesése sokkal több veszteséget generál, mint amennyit elfűt.

Ha van égetni való pénz, hajrá. Gondolom a táp is került valamennyibe. Na annak egy jelentős része kuka. Bár, ha nem kajára kell, hadd menjen. A miért nem okés, azt majd lentebb.

Nem titok, intel i340-t4-es kártyák vannak benne, az lspci szerint 82580-as vezérlővel.

Akkor ez annyi mint 4*4,5W, legyen 5W, na, tehát 20W. Az köménymag.
150W-ból agyig kivagy. Ergo csúcs-max, atomszéttolva is 15-20% körül van a táp terhelése. Az kiváló. Hogy most mennyit fűtesz hagyján, annál jóval érdekesebb, hogy mennyire tudja vajon sok-sok év után is majd a szabványon belüli feszültségeket ilyen terhelésen.

mert több napig teszteltem, és nem sikerült hibát kicsiholni belőle másképp

Hááát én mindig mindent elhiszek. Okés, villanyos családban nőttem fel, szóval azért a témához jellemzően ifjabb korom óta picit másképp kerülök. Nálad valamilyen nagyon-nagyon spéci dolog lehetett, mert, hogy annak a tápnak 3 ilyen gépet kellene elvinnie 12V-on, az is fix. Az egy igen kretén megoldás, hogy veszek egy tripla akkor PSU-t és akkor után megmondom a tutit.

két okból nem fogok lakatfogózni:
1. messze van a gép és nem elérhető
2. nincs olyan lakatfogóm, ami egy rövid tüskét képes megmérni. ahhoz valami rendesebb oszcilloszkóp kellene.

Persze, meg vigyük be a méréstechnikai laborba. Na ne szórakozz.

nem mondtam senkinek, hogy 200 legyen. De egy 300 wattos csúcsfogyasztású géphez ne 350 wattos tápot vegyen.

Mosogatjuk és kenegetjük itt a szaros pelenkát, amit csináltál az szakmai szempontból, nos. Lekapcsol a FI relé? Kössük ki, nincs a rendszernek semmi baja. Úgy nagyjából ehhez tudnám hasonlítani. Autószerelős példám is van. Cseréljük ki a fél autót, tekerjük fel a harmadik turbót, de az olajkört ne vizsgáljuk meg, hiába ment szét kenési elégtelenség miatt 2 is. Csúcsa a témának a biztosíték patkolás. A gond megoldódik, igaz, hogy a kérdés nyitott marad és sosem tudhatod mi történik majd, de éppen most így jó. Azért ha itt a gép kiesés feljön, mint étel és ezt a megoldást megnézem eléggé nagy a WTF kérdőjel a fejemben, hogy miért így.

üzenetek