üzenetek

hozzászólások


ViZion
(félisten)
Blog

Szia!
Fain írás, érdekes játék. Gratula az eredményhez!
CNC-vel és a guglival az lehetett a gond, h fémes cégeket hozott, akik nem nyúlnak fához. Lapszabászat talán jobb keresőszó lett volna.
"tudom, hogy mindenki meg tudta volna oldani sokkal menőbben és persze sokkal olcsóbban" hehe... ez de ismerős. :D

[ Szerkesztve ]


Ceree
(senior tag)
Blog

Szep munka, gratula!

"Persze lehetett volna külön tetőt csinálni mindegyiknek, de én azt kicsit túlzásnak éreztem volna" - ne erezd tulzasnak, szerintem a szep vegeredmenyt a szivacsok nagyon degradaljak. Addig a pontig ereztem azt, hogy profi munka, aztan meg, hogy jajjj.


maross
(veterán)
Blog

Igen, kar a szivacsert, bar ahogy latom, utolag is atmokolhato ha lesz ideje a mesternek :). Grat a dobozhoz, szep lett. Mar csak azt nem ertem hogy jut eszebe valakinek par kiegeszitonel tobbel jatszani carcassonet :)).


pomorski
(őstag)

Szép munka, tetszik, gratula!


inteltunder
(tag)

:C :C :R :R :C :C


#33253120
(addikt)

Tető felnyitására két oldalt valami fekete, vagy barna szalagot tudok elképzelni, ami kb 100 fok körül megálljt parancsol a gravitációnak.


macilaci78
(nagyúr)

Van határolós zsanér is.


#33253120
(addikt)

Igaz.
De ez olyan autentikus lenne...


rlazol
(addikt)
Blog

köszönöm a dicsérő szavakat és a kritikákat!

Ceree & maross - tudom, nekem is zavarja a szemem. Hamarosan vsz megoldom, nem nagy ügy.

T_chris & macilaci78 - egy fekete bőr szalag lett a megoldás. :)


macskea
(őstag)

Abszolút, egyetértek.

A készítőnek: Az egész nagyon profi, de a szivacsnak hála alálőttél annak a szintnek, amit az első bekezdésekben még fikáztál. Tessék nekimenni még egyszer, és arra is kitalálni valamit. Megérdemli doboz is, meg a játék is. :R


updog
(senior tag)
Blog

Úúú ez nagyon szuper, gratula!

Nekem is a kedvenc játékom a Carcassonne, hiába villognak az ismerősök a menőbbnél menőbb új játékokkal, meg hogy a C. 10 éve volt menő, így 30 felett is a mai napig ő és a kiegészítői (+ a Déltenger, de tervben van a többi változat beszerzése is) a kedvenc, amikor a család vagy a barátok összeülnek.


rlazol
(addikt)
Blog

macskea: Értettem, rendben, megoldom. Igazatok van, köszönöm.

doeeg :R ugye, hogy ugye? :DDD


outdoor
(aktív tag)

Nagyon ász, tetszett az egész leírás és koncepció. Az elkészült termék funkcionalitásáról nem írtál, de gondolom, tökéletes.
Egyszer pályát készíttettem egy hadászati kártyajátékhoz. A kártyákat fekteti kellett, és sakkszerű játék alakult ki rövidebb menetekkel. Azaz nem mozdulhattak a helyükről a hadvezéreket és seregeket ábrázoló kártyák, nem csúszkálhattak. 1mx80cm vastag kartonba centis vájatokat snicceltem, belehelyeztem az egyenként kiszabott, a pálya síkjából 1,5mm magasságban kiálló kis válaszfalakat. Így fix hely lett az egész terep minden kártyájának. Lehetett játszani a családnak. (Az Attila vagy Aetius című társasjáték)
Nem utolsósorban kedvet csináltál a Carcassone játékhoz. Annak idején a Catant gyűjtöttük, míg végül egyszer nem kaptuk vissza a gyűjteményt. A logikai komponens erősebb a Carcassonéban?


rlazol
(addikt)
Blog

köszönöm. :B
Az írás elkészültekor még nem volt tapasztalat, azóta viszont már volt velem több helyen is, tökéletesen bevált.

Más, mint a Catan. Ott a dobókocka dönt, itt az, hogy ki milyen lapkát húz. Főleg, ha több kiegészítővel játszod, mindig lehetnek olyan, váratlan fordulatok, amik miatt még középtávú stratégiát se tudsz nagyon építeni.
Kihúzod a lapkád és meg kell találnod a legjobb helyét, figyelembe véve nagyon sok tényezőt. És ha nem húzod ki a neked kellő lapkát akkor így jártál.


updog
(senior tag)
Blog

"És ha nem húzod ki a neked kellő lapkát akkor így jártál."

És néha a Monopoly elbújhat mellette, olyan mértékű kitolásokat lehet a játékostársakkal eszközölni (főleg a kiegészítők segítségével :DDD).

[ Szerkesztve ]


glugi
(aktív tag)

Köszi az írást, hasznos, lassan már én sem férek el. A kiegészítős dobozokba pakolászom a kártyákat, most tartok olyan 780 db-nál. A jó része unofficial, letöltött-kinyomtatott-ragasztott-kivágott lapka.
A 7. és a 10. kieg. valahogy nem fogott meg, a 8. kiegből pedig csak a hidak (szabályok) érdekelnek.
Nincs esetleg olcsó fahíd beszerző hely? Kénytelen leszek elővenni valamikor a lombfűrészt ;]

Aki teheti, próbálja ki, elég egyszerű, a kiegészítőkkel-minikkel is 1-2 játék alatt megvan minden szabály. Ki is lehet cse*ni a másikkal, mi már inkább az építkezős (hogyférjünkelazasztalon) vonalat visszük.


AxBattler
(félisten)

Köszi a cikket, megérdemelten került címlapra!
Grats a dobozhoz, nagyon szép lett! :C

Mi sajnos elég rég játszottuk, de ami késik, nem múlik. Én az alapjáték dobozából szedtem ki az insert-et, azt méretre vágtam, és beragasztottam a dobozba, így növelve annak strapabíróságát. Így aztán minden belefér egy csomagba, ezen belül a kiegészítők anyagát pattintós zacsikba szelektálva tartom.
Mondjuk elég súlyos így a pakk, de legalább nem foglal annyi helyet...

Szerk.: ötletadónak itt egy webshop organizer kínálata társasokhoz, van közöttük pár érdekes cucc.

[ Szerkesztve ]


rlazol
(addikt)
Blog

AxBattler: wow, ezt nem ismertem. Bár ahogy nézem, amúgy is kicsi lenne.

glugi: 780 :R :Y Tudsz adni egy listát, hogy milyen "nem hivatalos" kiegészítőid vannak?


glugi
(aktív tag)

Ez az egyik, itt elég sokat megtalálsz tematizálva. Sőt, megkockáztatom, ez az egyik legteljesebb lista. Ebből nekem pl. az additional tiles és a new terrain jó része megvan. De van pl. külön LoTR kieg is, saját szabályokkal. Van még pár innen, azok most fejből nincsenek meg - sajnos több fan-made készlet esetében nincs külön kis piktogram a sarokban. Szerintem pl. a forest vagy a mountains elég jó, akár az új szabályokkal, akár csak kiterjeszteni a világot. Nekem utóbbi jön be, elég már a sok apró szabályból ;)
Ezzel szemezek, The Ocean - elég nagy kieg. Fontos minden kiegészítőnél, hogy keress rá, mert szokták őket frissíteni, javítani.
Összesített, official szabályok.
A carcassonecentral.com is még jó hely.

A4-es, teljes felületen ragasztós felületű papírra nyomtatom (előtte megnézem a méretezést), aztán pizzásdobozra ragasztom (ezzel adja ki a hivatalos lapkák kb magasságát) és utána fém vonalzó, sniccer kombóval támadok.
Aki hard módon tolja, az rendel hozzá lapkavédő fóliát is. Idehaza is volt már egyébként kezdeményezés, nem tudom hol tart, srácoktól lehetett valamelyik oldalon rendelni ilyen lapkákat. Nekem megfelel a házibarkács is, elég jó az eredmény.
Hint 2: van több helyen jó minőségben szkennelt pdf, alap és kieg lapkákkal, ezzel is ki lehet egészíteni a készletet.
Jó játékot!

[ Szerkesztve ]


Fitzgerald
(veterán)

Erről a Carcassonne társasjátékról én mindig azt hittem, hogy a Warhammer-hez van valami köze (főleg mert a Silverlandben láttam először a játékot talán 10+ éve).
De akkor nincs.

[ Szerkesztve ]

üzenetek