üzenetek

hozzászólások


Krinyo
(senior tag)

Nékem egy R1700BTs ül az elektromos zongora tetején, őszintén meglepődtem mennyivel jobb hangja van annál, mint amire számítottam.


-=MrLF=-
(senior tag)
Blog

Sziasztok!

Jó cuccai vannak ennek a gyártónak, nálunk [Edefier Edifier M1360 2.1] teljesít, 7-8000 körül vettem, meglepően jó hanga van :)


nalaca000
(tag)

Ilyen van nekem is kb. 2 éve számgéphez és PS-hez csatlakoztatva egy időben. (PS a monitor jack aljzatán keresztül)
Váltás nélkül játssza mind a kettőt akár egyszerre is.
Pc zene, PS játék .
Ár-értékben nagyon jó.
Beváltotta a hozzá fűzött reményeket, sőt túl is teljesítette.


nalaca000
(tag)

3-asra akart menni válaszként.
R1280T van nekem.


adamssss
(veterán)
Blog

Mar nem enmlekszem, volt egyszer valami logi g51 ha jol emlekszem meg sz is jobban szolt. Egy haveromnal hallottam a T20-at az is fenyevekkel jobb volt.


Bugarov
(aktív tag)

Tetszett a stílus, köszi :C


Kampó
(senior tag)
Blog

:C :C :C :R :R


Vasti74
(aktív tag)

Sajnos a hangdoboz egy ilyen játék... Nem hogy ebben a kategóriában, de még sok-sok kategóriával feljebb is nehéz "mindenest" találni ;-)

Itt egy összehasonlítás, fejhallgatóval hallgatva érezhető a különbség, hogy kb. melyik mire jó.

A T20 kulturáltabb, de nekem kicsit úgy mélybe húzósabb hangú, hogy közben meg nincs annyi igazi mélye (gondolom a kisebb hangszóró miatt így "hangolták")

Én a lányoknak az R1280-at "tuccogtatni" ;-) vettem elsősorban, és a vásárlás előtt jó sok ilyen tesztet meghallgattam, aztán döntöttem, és nem bántam meg - bár ha elkezdenének komolyabb zenéket hallgatni, biztosan keresnék nekik valami mást.

Magamnak a számítógép asztalra nem venném meg, az tuti - bár ide nem is vennék semmit, egy fejhallgató nekem sokkal jobb szolgálatot tesz, mindenevőbb.


Kampó
(senior tag)
Blog

Meg tudni kell helyén.kezelni, én 35e ft ért nem vártam zenei, extazist.. illetve az hogy mi szól jól megint szubjektiv.. sokan hupákolós zenét hallgatnak.. na most itt a kis membránmérettel el is vérzik a dolog, aki maxtra tekeri a basszus egy ilyen hangfalnál.és várja a dobogó beleket rázó melyeket, de szerencsetlen csak "zörög" ropog a kis nyomurult mert nem arra van ekkor jön a.. hátbez de sz""""r.., felkiáltas, ellenben ha van egy 2.1 2 kefires dobozokkal amik megint nem érnek egy fél szaraz fingot sem... de viszont huppog a mély meg rázza az ablakot, akkor már fuuuu dejól szól... de nem erről beszélünk ugye ha azt mondjuk írjuk hogy "jól szól " valami..

.

[ Szerkesztve ]


Vasti74
(aktív tag)

Igazi mélye kevés cuccnak van manapság :-(
Hangdobozok, hifi kategóriában is, nem csillagászati árig: maximum 16 centis mélynyomók.
Házi mozi mélynyomók: ugyanaz, valami olyan dobozban, hogy dörmögjön ;-)
Az igazi mélyhangokhoz meg kellene valami értelmes membránméret, ami 30 centi felett kezdődik... De inkább több.
Ezért verem a fejemet a falba, hogy volt két jó "vintage" hangdobozom még jó régen, de eladtam őket :-( :-( Pedig azok de máshogy szólaltak meg!


Kampó
(senior tag)
Blog

azért a 165mm es mély-mélyközepek már tudnak meglepetést okozni :D ha jó a doboz és van benne csalafintaság :D a cikkben emlitett music center egy 2000es évek eleje körüli Panasonic.. 3 utas hangfalakkal, külön csatikkal a mélyekhez és külön a közép\ magas tartományhoz. Otthoni zene "bömböltetésre" egy viszonylag nagy 5x5m es szobában sem kellene hangosabb több mélyet produkáló darab. A ház másik végében is zúg minden ha az extra bass rá van adva.. Nyilván ez megint a " csak huppog" kategória is lehet....


lezso6
(HÁZIGAZDA)
Blog

Sok zene nem megy 45-50 Hz alá sem, a legtöbb tucc-tucc sem. Így akár 5" hangfalak is jók lehetnek, habár abból nincs most olcsón jó, csak 4" van. A legolcsóbb 6.5" meg jelenleg az Edifier R2750DB, az mélyben kb mindenkinek elég, de az 70ezer. Anno volt a Microlab Solo 6C 35-40e körül, az nagyon bestbuy volt, 6.5" mélyközéppel simán lement 45 Hz-ig. Ennél lejjebb menni már csak elborultabb elektronikus zenéhez kell, de az se elérhetetlen árú, pl 90e-ért Edifier S350DB / S351DB a 8" mélynyomójával 40 Hz alá is lemegy. Persze a 2.1 kialakításnak megvannak a hátrányai, de ez nem egy gagyi bögreszett egy utas tejfölösdoboz szatelitekkel meg 3-5" mélnyomóval.

[ Szerkesztve ]


lezso6
(HÁZIGAZDA)
Blog

A Creative T20 egyébként nagyon nem ajánlott, bármelyik normális 4" jobb nála. A T20 iszonyatosan mélykiemelős, ha teljesen letekered a basszust, akkor is kiemel. Persze 60 Hz alá nem megy. :D De nem is ez a baj vele, hanem az, hogy a középtartomány nagyon háttérben van, a magastartomány pedig habár szintén kiemel, de minősége pedig rettenet rossz. Bizonyos zenéknél működik ez a karakter, de pl TV-hez alkalmatlan, mert a beszédérthetőség nagyon gyenge.


Vasti74
(aktív tag)

"Sok zene nem megy 45-50 Hz alá sem"

OK, de a legtöbb hangdoboz, értékelhető hangnyomással meg sem közelíti ezt...

Persze valami kijön belőlük akár 30-40Hz-en is: de egy olyan cucc, ami kis torzítással és "névleges" hangnyomással kiad magából mondjuk 30Hz-et, na az már nem egy egyszerű eset ;-)


lezso6
(HÁZIGAZDA)
Blog

De, megközelítik. Kb eddig szoktak értékelhetően (mínusz 1-2 dB-n belül) lemenni membránméret alapján:

4" => ~60 Hz
5" => ~50 Hz
6.5" => ~45 Hz
8" => ~40 Hz

Persze ez nem kőbevésett szabály, de átlagban kb így szokott lenni.


cintula187
(addikt)

Edifier Neobuds fülesem van őt szeretem. Régi logitech 2.1 hangfalam szeretném lecserélni valamire ami befér a monitorok alá. A G2000 tetszene, de ez a bazári indító és leállító hang elriaszt. Tudtok esetleg hasonlót ajánlani?

[ Szerkesztve ]


lezso6
(HÁZIGAZDA)
Blog

Hát, az Edifier G2000 megjelenésében is már erősen bazári az RGB ledjeivel. :B Hangminőséget ne várj tőle, az egy utas 2.75" hangszórók garantálják, hogy nem fog jól szólni. Mennyi hely van neki?


SunMount3r
(nagyúr)
Blog

Én meg az R19U-ra lennék kíváncsi, hogy mennyire jó, pl. a Genius SP-HF160-al szemben. Árban azért van némi különbség, de Edifier ide, vagy oda, a "siker" ettől még nem garantált. Releváns infót az itteni PC hangfalas Topic-ban nem találtam róla.

(A konyhába kellene egy kis Volumio-s Pi Box-hoz, bár az SP-HF160 tényleg jól szól az árához és a méretéhez képest, de 10-12K-ig még beleférne valami előrelépés.)


lezso6
(HÁZIGAZDA)
Blog

Az SP-HF160-nál valószínűleg jobb. Csak hasonló áron már kapsz normális 2 utast is, persze az nem USB-s.


Vasti74
(aktív tag)

Azért nem lehetetlen kisebb hangszóróval is elfogadható hangot produkálni! (Természetesen szigorúan nem elfelejtve, hogy miből is jön a hang ;-)

Nekem a konyhában egy TEAC NS-X1 "rádióm" van, 8 centis hangszórókkal (semmi külön mély, semmi külön magas) , és elég jól tud szólni.

A számítógép mellé meg lelkes ifjabb koromban ;-) összedobtam egy pár kis hangdobozt, mondván a gyáriak arról szólnak, hogy 100 forintból kihozzák őket: kb. 1l-es zárt dobozokban (asztalos készítette) Visaton FRS 8 hangszórók, némi csillapítás (vatta) , és ennyi. Meglepően jó kis cucc! Kár, hogy sok-sok éve a pincében porosodnak... ;-)

üzenetek