üzenetek

hozzászólások


lezso6
(HÁZIGAZDA)
Blog

Persze. Viszont magassugárzó nélkül... :B


SunMount3r
(nagyúr)
Blog

Ha az SP-HF 1250B-re gondolsz, akkor nyilván, de ez jóval nagyobb is (itt figyel a PC-s asztalon velem szembe). A konyha meg kicsi (panel). Odáig meg még nem jutottam, hogy polcokat csináljak hozzá a falra, mert másképp nem lenne neki elég hely.

Amúgy volt már aki szidta a Topic-ban az R12U-t, hogy nagy csalódás volt neki. Persze az R19U már ránézésre komolyabb, meg duplájába kerül, de azért biztos, hogy az Edifier is gyárt (már) vackokat.


cintula187
(addikt)

Szia! Igen a LED ekeről nem is beszélve de azkat legalább ki lehet kapcsolni ahogy láttam. Szóval az asztal és monitorok között 16cm lenne. Fektetve is lehetne akár. Tudom nem sok, de nem is kell sok hangerő arra van rendes hangfalam. A mostani 2.1-es.

[ Szerkesztve ]


Kampó
(senior tag)
Blog

igaz ez nem Edifier.. de magáról a termékekről \ márkáról jók a visszajelzések, ha nincs hely.. magas. széles holmiknak EZT szerintem ízlésesen ellehet rejteni

[ Szerkesztve ]


dark2
(tag)

A három tesztzene körül mi az első? A videó leírásánál lévő háromból az elsőre tudok kattintani (nem az, úgy hallom), a többire nem, de a harmadik sem az, mert azt cím szerint megleltem.
(Shazam nem játszik, az én LG telefonom soha nem hallott semmit...)

[ Szerkesztve ]


lezso6
(HÁZIGAZDA)
Blog

Pl a Genius 1250B, Edifier R1280T, R1380T, Presonus Eris E3.5, Edifier MR4 szélessége is 16 cm-nél kisebb, szóval azok döntve elférnének.

[ Szerkesztve ]


Viktor77
(titán)

[link]

Ja, az első tesztzene nincs a leírásban.

[ Szerkesztve ]


Vasti74
(aktív tag)

A Visaton 20kHz-ig visz át, talán elég ;-)
Van, aki épít mellé egy kompenzáló kört, ami a hullámokat egyengeti (a legtöbb széles sávú igényli) , de engem még nem vitt rá a lélek.


lezso6
(HÁZIGAZDA)
Blog

Jó, de ez csak azt mutatja, hogy szól, azt már nem, hogy milyen minőségben. :B


Vasti74
(aktív tag)

...mert ha van külön magas, az már automatikusan jó, vagy legalábbis jobb minőséget jelent? Dehogy ;-) Ez a kis Visaton egy igen ismert és elismert széles sávú hangszóró, TL dobozba építve teljes értékű cucc tud lenni (egyesek szerint ;-) A magasai mindenesetre tényleg teljesen jók, meg úgy általában mindene, és még hangerőt is tud.


cintula187
(addikt)

Hú . szép lista, megnézem őket. köszönöm neked és Kampónak is a tippeket.


cintula187
(addikt)

Presonus lett a nyerő :R


lezso6
(HÁZIGAZDA)
Blog

Hangban az semlegest képvisel, remélem az alapján választottad. Mert aki szereti a mélykiemelést, az hülyét kaphat tőle.


cintula187
(addikt)

Úgyérted visszafogott a mélyek tekintetéten? Az nem gond mert nem vagyok legalábbis gép előtt ülve a mélyek kedvelője. :)

[ Szerkesztve ]


lezso6
(HÁZIGAZDA)
Blog

Nem visszafogott, csak normális, nincs kiemelés. Vagy nem annyira. :D

Cserébe pontos, jó hangja van.

[ Szerkesztve ]


cintula187
(addikt)

Nem is kell. Bejáratom aztán majd változni fog úgyis valamit. Elvileg holnap érkezik.


nkmedve
(őstag)
Blog

Most meglepődtem, hogy nincs már Microlab Solo 6C/7C sehol. Én másfél-két éve vettem egy 7C-t, a 6C-vel egy árban kaptam akkor, 45k Ft körül (úgy tűnik akkor futtatták ki, azért volt olyan olcsó). Nem egy apróság a 2 x 6.5"-nak köszönhetően, de nem is mozgatom sokat. :D A 7C-vel egy időben nézegettem az Edifier R2750DB-t is, de az kb. duplája lett volna árban, úgyhogy végül letettem róla.
Van még egy sokkal régebbi Solo 4C-m is ami elég kompakt, ezért azt inkább vinni szoktam amikor szükség van rá valahol, egy kisseb házibulit az is kiszolgál, és a gyengébb mélyeken kívül (ugye az csak 4") nagyon jó hangja van.
Sajnos úgy tűnik ezeknek a megérős, jó hangú Microlab szériáknak befellegzett. :(

Amúgy köszönjük a cikket Kampó, mindig jó hangfalas témában olvasni.


Kampó
(senior tag)
Blog

:R


dark2
(tag)

Köszönöm! :R


Dönc
(tag)

Van itthon egy R19U, ami kissé gyári hibás így csak auxon keresztül működik megbízhatóan. Sokáig ez volt a TV-re kötve arra tökéletesen jó volt, most fiam használja pc szpíkernek, erre is megfelel. Nekem amik a benyomásaim voltak az Edifier kis egy utas cuccaival (R19U és R12U) kapcsolatban, hogy tök rendben van a közép és magas tartománya, tök jó teret tud csiholni. Mélye nem sok van ezeknek, de nem fájóan hiányzik alóla. Röviden úgy foglalnám össze, hogy ha a helyén vannak kezelve szerintem rendben vannak. A genius cuccot nem ismerem, ahhoz nem tudom sajnos hasonlítani őket.


lezso6
(HÁZIGAZDA)
Blog

A genius sp-hf160 egy nagyon olcsó, 2500 Ft körüli usb hangfal, árához képest nagyon korrekt hanggal. De az Edifier valószínűleg jobb, már csak a nagyobb hangszórók miatt is.


Degeczi
(nagyúr)

Az, de már 1-2 éve nem kapható, csak ha épp feltűnik vhol pár példány egy raktár elfeledett szegletéből, a 180-as típust pedig szidják, h közel nem olyan jó kompromisszum.


SunMount3r
(nagyúr)
Blog

Én is akkor vettem már, amikor sehol sem lehetett már kapni, de valahol csak rábukkantam. Annyi szépséghibája van azért, hogy az egyik dobozon látszik némi deformáció, mintha leejtették volna. De máig semmi baja és a hangja alapján a hangszóró része nem sérülhetett, mert az jó, nem torzít, vagy ilyesmi.


lezso6
(HÁZIGAZDA)
Blog

Azért kíváncsi lennék hogy az utód tényleg olyan rossz-e. Lásd Genius 1250B régi és új verziója, ahol az utóbbit szidták, hogy sokkal rosszabb, aztán kiderült hogy egyikőjük se hallotta egymás mellett a kettőt. Aki meg igen, az mondta hogy tök egyformák. :DDD


Degeczi
(nagyúr)

A 7C-t használtam egy darabig, szerettem, nem volt rossz, csak brutálisan nagy ezért végül eladtam. De ha van rá hely, és nem kell digitális bemenet, most is teljesen vállalható, és pl. kijelezte a hangerőt is, ami az Edifierek fájó spórolása.


nkmedve
(őstag)
Blog

Használtan láttam én is, de újan már sehol nem kaptam raktáron, még az újabb BT/optikai bemenetes változatokat sem (pl. Solo 16). Nem is konkrétan vásárlás céljából néztem (van már 7C + 4C) csak érdekelt, hogy még kapható-e.
Amúgy használtan szerintem kicsit rizikós ilyet venni, a 4C nálam már szorult kondicserére úgy 4-5 éves korában. Nem egy nagy probléma, könnyen javítható, és lehet csak az enyém volt kicsit kényesebb darab, de azért emiatt kicsit félnék ilyet ajánlani bárkinek is használtan (kivéve ha az illető nem riad vissza egy kis házi javítgatástól).

#85 Degeczi Az biztos, hogy nem apró a szett. Nálam így néz ki a setup (újkori kép, de most is pont így néz ki minden):

Középen egy 27"-os monitor. Lehet nem ideális ennyire közelről hallgatni, de még így is nagyon szépen szól és szerintem nagyon jól is néz ki (mondjuk egy sötétebb asztallal jobban passzolna). Összehasonlítás képpen mellé raktam a régi 4C-t:


BonFire
(veterán)

”mehet rá aktív basszusgitár... aztán lehet brümmögni...rajta.. én ezt negativumként nem rónám fel...”

Én senkinek nem tanácsolnám, hogy bármilyen gitárt rákössön az efféle konzumer, zenehallhatásra tervezett hangfalakra, mert azt a dinamikatartományt, amit a gitár produkál, nem bírja se a vágfokozat, se a hangszóró. Hacsak nincs rajta egy -24 dB pad kapcsoló külön dedikált magas impedanciájú instrument bemenettel.

Gitárra, basszusra kell otthonra egy kis 15W-os szobai gyakorló kombó.

[ Szerkesztve ]


lezso6
(HÁZIGAZDA)
Blog

Milyen dinamikatartomány? :F


tibi72
(aktív tag)

Sziasztok! Most vásároltam EDIFIER S351DB 2.1 hangszóró szettet a Pc hez . Nem tudom hogy tudtok segíteni nem találtam más fórumot. Annyi lenne a kérdésem ,hogy optikai kábellel akartam össze kötni a pc vel de nem ismeri fel a pc. A sima kábellel tökéletes. Az alaplapnak optikai kimenete jó mert előzőleg egy Logitech z906 os volt rá kötve és aval tökéletes volt . Van valami trükk hogy a pc fel ismerje Win 11fut a pc gépen! Köszönöm elöre is!


-=MrLF=-
(senior tag)
Blog

Csak alap dolgok jutnak eszembe, pl bemenetnek ki van választva az opt. input?

Az oldala [link] szerint, alul a kérdéseknél:
1. Check that the optical input is selected on the speakers, for speakers with an LED indicator the light will be red, for speakers with a screen, OPT will be displayed.
2. Our speakers use Pulse-Code Modulation, or PCM as the optical/digital input signal.

Led piros és OPT legyen a kijelzőn, PC-től PCM jelet kapjon.

üzenetek