1. A zsírbontás attól függ, milyen állapotban/stádiumban van a szervezet.
2. Először mindig a glikogén raktárakhoz nyúlnak az izmok, mert zsírhoz nem adaptálódott szervezetben az sokkal gyorsabban rendelkezésre áll. Szakemberek szerint kb. 40 perc múlva kezd túlsúlyba kerülni a szabad zsírsav a glükóz hasznosítás fölött.
3. A fogyáshoz csak az kell, hogy a szervezet a raktározott zsírt kezdje használni. Ennek hormonális alapja van, van egy mester hormon, ami a májban kapcsol a glükóz szintézis és a zsírraktározás között.
Az utolsó mondattal egyetértek. Kutatások szerint a mozgás aránytalanul nagyobb éhségérzetet vált ki, mint amennyi kalóriát eléget a delikvens a futkarozással. Az éhség- és jóllakottságérzet rejtélyes módon hiányzik a legtöbb fogyókúrás ajánlasból. Nem csoda, hogy az idióta ajánlás, miszerint egyél kevesebbet és mozogj többet, nem működik. Biológiai oka van, hogy miért nem. Az ember ugyanis nem zárt rendszer, hogy csak a termodinamika törvényeit hajtogassuk. Egy kilokalória alkohol teljesen mást jelent a szervezet számára, mint egy kilokalória fehérje vagy zsír. És akkor a nyomelemekből, vitaminokról még nem is beszéltünk. Mi történik, ha elég kalóriát viszünk be, de kevés, vagy nem megfelelő arányú aminosavat? Ha nyomelemekből, vagy éppen esszenciális zsírsavakról van hiány? Csak nem éhesek leszünk, dacára a megfelelő kalorikus bevitelnek?
(#26) devil-k
Én meg egyetlen állatot se láttam, ami számolgatná a pohár vizet, nem pedig annyit inna, amennyire szüksége van. Akkor iszok, amikor, és annyit, amennyire szomjas vagyok. A vizelet színe ezernyi dologtól függ, és általában nem betegség, ha sötétebb.
(#32) 8th
Úgy tűnik, nehány apróság elkerülte a figyelmed. A világon még az USA vezet, Európában pedig Nagy-Britannia a második.
[ Szerkesztve ]