[Re:] [erdoke:] Miért vesz bárki margarint? - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


lapa
(veterán)

az éhezésre adott reakciók közt felmerült a hirtelen és jelentős mutáció, mint beépített módszertan is. nem tudom, hogy galápagossal kapcsolatban, de mintha máshol is lettek volna jelei. csak mesélem, nem erősítve vagy cáfolva az eddigieket. bár gondolom valami összefüggés lehet.

ezek a fermentált dolgok mind királyak, és isten áldja aki kitalálta. de ahogy írod, a tél szerintem lényeges szempont. a füstölésen (is) szoktam gondolkodni, ami jó persze, de relativizálható mert régen kvázi a rohadt hús azaz köbö az éhezés volt az alternatíva. ettől még önmagában nem feltétlen részesítendő előnyben, ha van friss. de ez megint csak amolyan "józan paraszti", nincsenek adataim.

a ragadozók a belsőségeket részesítik előnyben, ami olyan szempontból érdekes, hogy a franc se akarna szerintem nyers májat enni. bár tán a vese nem lenne keserű... persze a zsíros hús finomabb, akár olyan egyszerű szempontból is, hogy ahol komoly izommunka van ott rágósabbak a rostok, mint mondjuk hasaalján. szóval lehet több ok-okozati irány is.

én amúgy együtt tudok élni az lchf-fel, de legalábbis törekszem rá. ilyen sütiket nemigen eszem, de mikor leálltam a kenyérrrel a zöldség javára az elég rossz trip volt, agresszív állat lettem (pedig toltam a banánt, répát stb.). valahogy úgy vagyok vele, hogy ha egy rendes spagetti nem képezheti a diéta részét (tészta+pari+hagyma+hús) akkor az a diéta nem annyira szerencsés.

üzenetek