[Re:] [erdoke:] Miért vesz bárki margarint? - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


sonar
(addikt)
Blog

Haverom anyja is megmondta: Gyerekek igyatok sört! Olcsóbb, mint a kóla és nincs is benne annyi káros anyag.

Bár én meg 30 éves fejjel rászoktam a reggeli kakaóra. De 3-4 naponta váltogatom tea / gyümölcslé / kakakó.
Kávé hétköznap naponta 1x tejjel, igazi kiegszítő tevékenység. Ebéd után v du a legjobb munkamegbeszélés mellé. És nem mellékesen ha úgy van megoldja a felgyülemlett salakanyagot.

[ Szerkesztve ]


erdoke
(titán)
Blog

Sima vagy citromos vizet iszok szinte mindig. Illetve naponta kétszer kávét is. Néha a kaukázusi típusú kefirt is nyelem, állaga miatt nevezhetjük ivásnak. ;)
Ami a klasszikus makro élemiszereket illeti, durván 25 % fehérjét, 65-70 % zsírt és 10-15 % szénhidrátot próbálok enni, de nem számolom. Szénhidrátból szinte csak rostos változatot veszek magamhoz zöldségekben, diófélékben és némi gyümölcsben, de pl. egy kis szelet szülinapi tortát az illem kedvéért pl. el szoktam fogadni.
Zsíros húsokat, bacont, halakat, tojást, vajat, penészes lágysajtokat, zsíros joghurtot, sok diót, mogyorót, kókuszt, magokat, szintén sok leveles zöldséget, sok egyéb zöldséget, stb. Emellett magas oktánszámú (minimum 85 %, de a 99-es az igazi) csokit naponta akár többször is. Csupa finom dolgot, és mindig annyit, hogy jóllakjak. :K

(#216) mickemoto
A fentivel nagyjából meg is válaszoltam a kérdésed. Az utóbbi 4 hónapban talán háromszor ettem egy-egy szelet süteményt/tortát és kétszer cukormentes fagyit. Egy héten megeszek 4-5 almát. :D Szerencsére jön az eper-, málna-, áfonya- és dinnye szezon, ezekből sűrűbben tolok majd az arcomba.

(#217) Coccolino_O
A glikémiás index nem igazán jó mérőszám, akkor már inkább a glikémiás terhelés (ha így hívják magyarul a "glycemic load"-ot).
Mivel még az elején megfogadtam, hogy éhezni és számolni nem vagyok hajlandó, így a kategorikus kihagyást számomra egyszerűbb tartani.

(#219) lapa
Nekem csak a cukor okozott úgy 3-4 napos durva elvonási tünetet, a liszt nem. Amit nehezen tudok tartani, az a magas zsír, sajnos közel 40 év agymosást nehéz elfelejteni. Erőltetnem kell a zsíros (de finom) cuccokat, ha a család miatt olyan húsokat veszek, amiben nincs sok, pl. száraz sonka, 80-85 %-os virsli, stb. Ezekhez kanállal eszem a vajat, de volt már étteremben is nem egyszer, hogy extra vajat kérek a steakre, vagy tocsogósra locsolom olivával a salátát...

(#221) sonar
Egy Light sörben nem is lenne nagy gond a szénhidráttal, de a jelentősebb mennyiségű alkohol nagyon be tud kavarni mind a bélflórának, mind a metabolizmusnak. Vacsorához egy-egy pohár (vörös)bor belefér, sőt.

[ Szerkesztve ]


Coccolino_O
(őstag)

Mivel én gyúrok, számomra elképzelhetetlen, hogy minimális szénhidrátot vigyek be. Azt viszont elhiszem, hogy szénhidrát nélkül is jól lehet lakni, akár egész nap.


Hieronymus
(addikt)
Blog

Ááá. nem iszok belőle. Se keveset, se sokat.

Reggel kávé, cukor nélkül, némi tejjel.
Napközben víz.
Este vörösborból hosszúlépés, esetleg sör.

Szóval semmi egészségkárosító ital.


sonar
(addikt)
Blog

Sörnél én sem a mértéktelen ivászatra gondoltam.
Kávét hogyan iszod? Barna cukor, nád cukor, sima cukor, ohne cukor?...
Csokival úgy vagyok, hogy ritkán kívánom, akkor is többnyire Balaton vagy Snickers.
Illetve vacsorára ha nincs sör akkor pohár bor. Hogy jól aludjak (5 hónapos gyerek mellé kell egy kis ilyes fajta nyugtató)

#224 Hieronymus - este nincs is jobb egy jó kis hosszúlépésnél, főleg ha szódával csinálva és nem ásványvizzel (de ásványvizzel is elmegy)

[ Szerkesztve ]


erdoke
(titán)
Blog

Szerintem az erősen kardio tipusú versenysportot kivéve nincs ellenjavallat az LCHF-re. Ismerek olyan gyúrósokat, akik ciklikusan csinálják, tehát tóbbnyire ketogén diétánál vannak, aztán sokkolják magukat egy erősen szénhidrátos nappal/hétvégével.

(#225) sonar
Jó kávét natúr, gyengébbet egy kanál nyírfacukorral.
Én a magas kakaótartalmú csokit kifejezetten szeretem is, úgyhogy nem önsanyargatásból fogyasztom.


sonar
(addikt)
Blog

Azért annak a nyirfa cukornak tisztességesen megkérik az árát


erdoke
(titán)
Blog

Három hónapja vettem egy nagy doboz 4-5 g zacskós kiszerelést, még mindig van belőle. Napi fél kiló cukor kiváltására egyébként se alkalmas enyhe hashajtó hatása miatt. Kalória is van benne, kb. 60 %-a a (répa)cukornak.


madgie
(titán)

És az hogyé? Egyek sz@rt én is? :))
(Kéthavonta ha egy szelet sajt befér, ha ezt túllépem, ingyen méregtelenítésben részesít a természet)


lapa
(veterán)

azt hittem a vajat kanalazással viccelsz, de látszott, hogy annyira nem. kakaóhoz szoktam néha vakarni a vajat a kanállal, de azért ennyire nem erőltetem. bár néha azért meglepődök mennyi fogyott közben... meg azér túl sok zsír (vagy csak a túl sok tejszín?) kicsit kipöttyözi az arcom, pattanások. persze ez ilyen ipari tejszín, megdöglök tőle, tudom. itt nincs más, egy random kakaóért meg nem állok neki rendes föles házitejet szintetizálni. bár igény vóna rá, csak lusta vagyok magamnak.

mondjuk a klasszik steak az pont nem arról híres, hogy milyen jó zsíros. t-bone-t találni néha nagyon szép faggyúval bekerítve (esetleg átszőve), az ha olyan (pár hetes száraz lógatós) akkor már fermentált is, ember már az illattól besír. heston trükközött olyat a tökéletes steaknél, hogy a 24 órán át 50 fokon melengetett érleltet még megfejelte kéksajt aromájúvá csinált vajjal. mondjuk ezt spec még nem próbáltam, de hambi pogácsába meg leberkäsebe is bőven megy a zsíros (marhafaggyú ill, malac hasa).

de b terv az nálam is inkább egy jó kis csípős-édes-omlós disznó oldalas, mint bármi más. hús-zsír-chili-méz... kacsacombot még gyakorlom, de bíztató az is egy (elősütés után) gyors kínaihoz.

jó világod lenne nagymamánál, de azt néha egyszerűen nem bírom megenni mikor annyi zsiradékban tocsog a pöri. egyszerűen nem vesz fel annyit.

egy szó mint száz, valahol ezt a % arányt én már elég bátornak tartom, nekem (tudományos alap nélkül) ez azért már a ló túloldala. de az irányban alapvetően egyetértünk.

naja pohár vörösbor este az jól hangzik, csak amióta nem árulnak pohárnyi kiszerelést (közértben, nem utasszállítón) könnyen elfogy az üveg. és akkor az ember ugye nincs egyedül...

@madgie: hát, most dumáltam a kutykiképzővel, mondta, hogy bevett módszer elkábított kutyába belerakni a flórát faunát, de (gondolom a gyomorsav miatt) nem pont azon a lukon át, amire utaltál.

[ Szerkesztve ]


erdoke
(titán)
Blog

Olyan tejterméket egyél, amit már előemésztett egy kedves mikróba. Engem anno erős tejcukor érzékenységgel diagnosztizáltak a sorozáson (néhány I után az egyik oka volt a végleges E-nek :D), és volt is mindig gubanc, ha nyers tejet vagy tejszínt tartalmazó dolgokat ettem. Mióta nem eszek finomított szénhidrátot, illetve semmi gabonát, kutya bajom! Igaz, a tejet még nem próbáltam, de a cukormentes fagyiban szerintem töménytelen tejszín volt, és semmi. Valószínűleg az az oka, hogy az említett dolgok elhagyásával abbahagytam a bélflórám stresszelését, illetve bizonyos bacik kvázi kitiltását az emésztőrendszerből, és a sok élőflórás joghurtnak, kefirnek, hordós káposztának, na meg a megfelelő rostok bevitelének hála permanensen megtelepedő tejsavbaktériumok megoldják, de legalábbis jelentősen csökkentik a tejcukor problématikáját.

(#230) lapa
Hehe, nem, egyáltalán nem vicceltem. :N
Azt az állapotot érdemes kerülni, amikor a szervezet a bevitt fehérjéhez fordul energiáért, mert nemcsak megterhelő, de pl. a tüdő által is kiválasztott ammónia elég büdös is... Négy hónap alatt már kétszer jutottam pár napra ilyen állapotba amiatt, hogy nem ettem elég zsírt. Sokaknak nagyon furcsán hangzik, és baromi nehéz pszichésen ráállni, de kifejezetten fontos, hogy a szükségesnél ne vigyek be (sokkal) több fehérjét, viszont az elsődleges energiaforrásul szolgáló zsírból legalább a minimumot (grammban nagyjából a fehérje dupláját) megegyem.

[ Szerkesztve ]


Hieronymus
(addikt)
Blog

" ... hát, most dumáltam a kutykiképzővel, mondta, hogy bevett módszer elkábított kutyába belerakni a flórát faunát ... "

Nem csak kutyába.
Erős antibiotikum kezelés után emberbe is beültetnek az anyagból. Leginkább a család fiatal és egészséges tagjaitól szerzett salakanyagot használnak. Ez hasonlít legjobban az eredet flórához.

Ismerősöm kétszer is kapott ilyen kezelést a hasnyálmirigy problémáinak kezelése után.


lapa
(veterán)

azért lenne* egy söröm rá, hogy erdoke se gondolta, hogy a kakibeültetés, mint önálló témakör megjelenik majd a topikban.

* lenne, ha nem ittam volna meg mindet az imént.


madgie
(titán)

Nálam ez sajnos nem működik, rizs+csirkemell mellett is simán bef*snék egy deci (akármilyen) tejtől :D


erdoke
(titán)
Blog

4 hónap után szerintem én a rizs + száraz csirkemell kombinációtól f.snék be... :Y


erdoke
(titán)
Blog

Hopp, erről mobilon lemaradtam.

Maragarin - vaj - tejtermék - tejsavbaktérium - bélflóra - székletátültetés. Annyira nem távoli téma. :D


BulletBill27
(aktív tag)

:Y Aztamindenit! Nem vagy rosszul a temérdek zsírtól? Be kell valljam, nehezen tudom ezt elképzelni. Vagy nem hízol el tőle? Hihetetlen mennyiséget eszel belőle. Még mindig csak ámulok...


erdoke
(titán)
Blog

Jobban érzem magam, mint az elmúlt évek során bármikor, és fogytam 20-25 kilót szűk 4 hónap alatt. Pontosan nem tudom, hogy mennyit, mert csak két hónapja kezdtem mérlegelni magam, amikor már nagyon látszott, hogy a dolog működik. :) Az biztos, hogy 120 kg fölött voltam, most pedig 104 vagyok (198 cm magas).


BulletBill27
(aktív tag)

Érdekes. Ebben hasonlítunk, mert én is egészségesnek érzem magam, én is túl vagyok egy nagyobb fogyáson 128-ról 85 kg-ra (181 cm magasság), csakhogy én nem igazán fogyasztok zsírt, ill. zsíros ételeket, tejtermékeket sem, ritkán sajtot és gyümölcsjoghurtot. A szervezetem sem kívánja ezeket. A csirkehús jöhet, sőt ritkán a hurka, kolbász kombót se utasítom vissza, de a pörköltekre már nemet mondok, a többi húsra úgyszintén.
A zsír fogyasztása nekem egyenlő az elhízással és a gyenge immunrendszerrel, a betegségekkel (lehet, hogy emiatt sem tudja a szervezetem elviselni).

[ Szerkesztve ]


Rive
(veterán)
Blog

A margarin bizonyos növényi olajok "hidrogénezésével" (telítetlen zsírsavak telítésével) készül.

Némileg lusta vagyok végigolvasni az egész topikot, de volt már, hogy a hidrogénezés már jóideje kiment a divatból?

A ma kapható margarinok lényegében kivétel nélkül növényi olajok keverékeinek olaj-víz emulziói.
A transzzsírsav-tartalom meg egyrészt szabályozott, másrészt a legtöbb terméknél a gyártási eljárásból fakadóan ~ annyi, mint a tiszta oliva- vagy napraforgóolajnak - lényegében nulla.

üzenetek