[Re:] [futo001:] Sous-chef lettem egy gép mellett - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


a_tesz
(Korrektor)
Blog

Tetszetős, "bámulatos, hol tart már a tudomány", de tényleg.

Én egy dolgot hiányolok a bejegyzésből, a főzőlapot megvettétek végül? :D


Somatom
(veterán)
Blog

Rákerestem az árára. Nem kellett volna. :(


adlersson
(aktív tag)
Blog

Maradok a woknál, az öntöttvas serpenyőmnél meg a gáztűzhelynél. :DDD Ha lesz 3 gyerekem, lehet fontolóra veszek egy ilyet. :DDD


futo001
(senior tag)
Blog

Persze, be is üzemeltem. Nagyon jó cucc. Csak utólag jöttem rá, hogy így olyan sokat nem lesz használva. :D


Redneck
(veterán)
Blog

Hát nem tudom, engem nem győzött meg. Lustáknak, és pár ételhez biztos jó lehet, de komplexebb fogásokhoz nem tudom elképzelni. Megnéztem pár videót, de nem értem a koncepciót. Az ebben elkészíthető ételeket, hagyományosan sem bonyolultabb összedobni, és sokkal több mosatlannal sem jár. Az előkészítéssel ugyanúgy neked kell foglalkozni, a használt eszközök, pedig ennél is koszosak lesznek tehát nem sokkal lehetsz vele előrébb. Oké, a tiszta főzési időn, kialakításából adódóan javíthat, ezt elfogadom.
Az elkészített ételek, a kezdő kategóriába sorolhatóak, hamar elkészíthetők, semmilyen csodagépet vagy konyhai képzettséget nem igényelnek.

Számomra ez annyi, hogy egy erősen túlárazott, több mint 500.000 Ft-os keverő-melegítő gépre rádobtak egy tabletet, amin vannak receptek és pár funkció, plusz a szolgáltatásért cserébe, évente levesznek még kb. 18.000 Ft-tal. Ügyes. :C

Biztos lesz célközönsége, elvégre egyre több a celeb, influenszer, instamodell, és a főzni nem tudó, vagy nem akaró.


UnA
(Korrektor)
Blog

Benne volt a cikkben ;)

Más: a kurkuma már csak ilyen, a festékanyaga fog erősen, ezzel együtt kell élni :)


updog
(senior tag)
Blog

Csak nekem nem jött át hogy akkor ez most mi? (márka, típus, eszköz neve... :F )


alcsa
(senior tag)

A masodik kepre belenagyitva leolvashato a termek neve, onnan meg kereses a neten ;]


futo001
(senior tag)
Blog

Ahogy írtam, a hülyének is megéri. :DDD
Érdekes módon nemhogy lesz, hanem óriási a célközönség ami elég meglepő az ár ismeretében, bár tegyük hozzá, hogy Franciaországban és Németországban van gyáruk, nem Kínában. Pl nekünk ez számít. A cég a 70-es évek óta gyárt főzőgépet ahogy olvastam és sose voltak olcsók.

Tegnap seafood chowdert készített ami szerintem nem kezdő kategória legalábbis nem az én léptékemben, 50 perc volt összesen, amiből nekem legfeljebb 10 percnyi melóm volt az előkészítéssel és a gép etetésével, a gép szépen állítgatta a hőmérsékletet, kevert, darált. Persze ez azt jelentette, hogy kivittem a konyhába a laptopot és onnan dolgoztam aztán ha szólt, hogy kell valami, odaléptem és csináltam. Ez a lényeg, mivel így én főztem (nem tudok), alig vett el hasznos időt és friss étel került az asztalra.


futo001
(senior tag)
Blog

Fene nem hitte volna, de majdnem meggyulladt a hajam az idegtől mikor megláttam az elszíneződést, főleg mikor láttam, hogy a 200Ft-os tálat nem színezte meg. :D

[ Szerkesztve ]


futo001
(senior tag)
Blog

Nem akartam reklámozni, véletlenül se érjen a kerítés vádja (tudva, hogy porszívóügynökökön keresztül forgalmazzák többnyire).
A gép egy Thermomix TM6.


mephi666
(nagyúr)
Blog

képeket láthatnánk kész kajákról? :) mivel főz-turmixol-darál, ezért leginkább szószos-mártásos-szaftos cuccokban van igazán otthon?

ui: sütni is jó dolog és az se nagy ördöngősség... 2 napja vettem 1.5kg oldalast hazafelé, 15:30kor felvettem fiunkat az óvodánál... otthon kevertem mézes-mustáros-fokhagymás cuccot, bekentem a húst, kb 180fokon fólia alatt zsírban attam neki 1.5 órát (15:50kor már a sütőben volt), utána meg fólia nélkül párszor átforgatva 200fokon légkeveréssel készre sütöttem... lehetett volna jobb, ha előbb megvan az ötlet és pár órát tud pácolódni, de így is jól sikerült :K sütéshez szerintem annyi tudás sem kell, mint főzéshez és nagyon jó dolgokat össze lehet hozni


MasterDeeJay
(veterán)
Blog

Ahogy nézem ez célját szolgálja, azaz kaját készít. Bár nekem nem kellene plusz még egy gép, kicsi a konyha meg ugye ennyi pénzből elég sokáig kajálhatnék. Mosogatást meg elintézi a mosogatógép, tény hogy több az edény de nekem belefér.

Ugyanakkor levest/krémlevest/főzeléket akár ki össze tud dobni, gyakorlatilag szó szerint bele kell dobálni mindent azt tekerni a tűzhelyen hogy ne forrjon fel meg kavargatni néha, de a lényeg az hogy közben lehet kóstolni saját ízünk szerint készíteni. Kezdő háziasszonynak ott van Horváth Ilona féle könyvek, retró igen de mai napig megállja a helyét és tényleg alapokat megtanít.
Én saját magam tanultam sütni/főzni és az eddigi vélemények szerint állítólag jól. Kedvenc konyhai eszközöm (igen férfiként is lehet olyan) a kukta, igaz ízesítést nehéz benne eltalálni tekintve hogy nincs esély menet közben kóstolásra de brutálisan lerövidíti a főzési időt. Vicces de recepteket sem követem csak megnézem/végiggondolom nagy vonalakban milyen alapanyagok kellenek.

[ Szerkesztve ]


mephi666
(nagyúr)
Blog

a kukta nálam is fent van a listán :DDD ...arról nekem anyukám ugrik be mindig, hogy pl körömpörkölthöz mindig előkerült ...most karácsonyra meg asszonnyal beszélgettünk, hogy nekem mégis mi kellene... általában ötletem sincs, hogy mit szeretnék... végül egy bosch cutter lett :D (alapanyagok előkészítésénél nagy hasznát fogom venni és könnyű tisztán tartani)

...ami nekem kedvenc a konyhában, az a légkeveréses elektronyos sütő: kb 2-3 éve lerohadt a régi gázos tűzhely sütő része és elkapott a harci ideg... az volt az a pillanat, hogy "na most akkor veszünk eletromosat" :K 2006ban költöztem el szüleimtől, előtte max tejes pitét sütöttem és onnantól kezdve mindent... de kizárólag gázos sütővel... ha magamat kell osztályoznom, akkor 5-ös skálán kb 2-3 pontokat adnék azokra, amiket készítettem... ehetők lettek a kaják, de közel nem tökéletesek... a gázos sütő inkább égetett meg szárított, ha nem figyeltem... már kezdtem azt hinni, hogy ez nekem soha nem fog normálisan menni... aztán lett elektromos sütő és innentől kezdve semmire nem adnék 4-esnél rosszabb osztályzatot :K lehet szó piskótáról, pogácsáról, pizzáról, sajtos rúdról, apró teasüteményről, sült húsokról, vagy bármiről... sőt rászoktunk, hogy rántott cuccokat is sütőben készítünk minimális olajhasználattal, sütőpapíron... jobban sikerülnek, mintha olajba dobálnánk... nincs az az isten, hogy még egyszer az életben gázos sütővel szórakozzak

ui: ja nemrég "szuvidáltam" is kacsacombot a sütőben (zacsiba mellé dobva hagyma, fűszerek, só, majd vákumfóliázva) :) ...istenire sült utána

[ Szerkesztve ]


futo001
(senior tag)
Blog

Délután teszek fel képet, a sorbetról és a chowderről van.
Egyértelműen a szószos egybekaják az erősségei és azzal van a legkevesebb tennivalója a felhasználónak, azt hiszem anno bébiételekre és hasonlókra találták ki az első verzióját. Steaket biztos nem csinál, de hozzá a mártást, krumplit gond nélkül szerintem.


JudasHUN
(csendes tag)

Nem szerettek meg nem is tudtok főzni, de koriander krém van otthon ?! :))


futo001
(senior tag)
Blog

Kedvenc nekem is van: a slow cooker (lassű főző ??). Csak beledobáltam a cuccot és nem kellett figyelni mikor ég meg, jól megtartja az ízeket és nagyon jó állagú lesz a hús. De valahogy mostanság még abban is el tudtam rontani a kaját, egy ideje nem is használtam. Nem sok érzékem van a főzéshez. :N

Emlékszem kb 10 éve csináltam milánói sertésbordát garnélarákkal hirtelen felindulásból, érzésre. Iszonyat jól sikerült de kiderült, hogy csak véletlen volt. Soha többet nem sikerült jól.


futo001
(senior tag)
Blog

Én sem tudtam, párom szedte elő a hűtőből. Nem mertem megnézni a lejárati dátumot. :DD (párom szeret és tud is főzni :) )

[ Szerkesztve ]


mephi666
(nagyúr)
Blog

miért nem egyszerűbb kajákkal próbálkoztál? :) a főzés-sütés is olyan, hogy érdemes apránként haladni, közben gyűjteni a sikerélményeket... 10+ éve én is próbálkoztam padlizsános muszakával, amire ráment több órám, csomó lépésből állt és a "jó" gázos sütőben kicsit elcsesztem a végén... ehető lett, de soha többet... inkább főztem volna helyette egy jó pörköltet, ami egyszerű és tutira jól sikerül :D


totron
(addikt)

Az influenza meg teával 7 nap gyógyulási időt mutat, egyébként egy hét alatt kihordható. A koncepció az, hogy vedd meg. Nincs innováció, nincs csoda. Tv Shopok szándékosan bénázós, fekete-fehér jeleneteit idézi, utána a színes(-szagos) termék, lendületes alámondással. De MLM-partyn is simán el tudom képzelni. Vedd meg az ezredik hétköznapi kést is, rajta LCD-kijelzővel, mert nekünk érdekünkben áll. Azon túl, hogy eretnekségnek tartom, meg a taglalt fogyasztóiság is mellé, jó, ha elviselhetővé tette a táplálékkészítést, de lássuk az egyén örömén kívüli egészképet is. Végképp kiveszi az ember kezéből a sikerélmény lehetőségét. Nem azt mondom, hogy együnk kézzel, de minél több a köztes, minél több folyamat van kiszervezve, annál személytelenebbé, távolibbá, ellenőrizhetetlenebbé* teszi az egészet. Az alapanyagok felé ugyanígy van a fogyasztó, bár ma már trend tudni akarni a származást, úgy értem nem csak címkén feltüntetve és azt elhíve.

*Koránt sem biztos, hogy ennyiért azt az anyagminőséget kapod, amiből nem oldódik bele az ételbe valami szar, amire ugye divat legyinteni, később meg megy a pislogás a kialakult rák miatt. Nem démonizálni akarom a technikát, de a jajj de megszabadít engem a mindentől is és a deolcsó volt, még akkor is, ha qrva drága volt mégis faktorok szoktak dominálni.

A haszonkulcsra kíváncsi lennék.

üzenetek