üzenetek

hozzászólások


tocsa
(senior tag)
Blog

A pulzus pontatlansagrol: kismillo teszter hozta mar ki, hogy a photoplethysmography pulzus meres nem pontatlan a hagyomanyos mellkasi merokhoz kepest https://www.dcrainmaker.com/2021/02/polar-verity-sense-optical-hr-sensor-band-in-depth-review.html

Persze akinek nincsnek jo venai vagy nem annyira fit, vagy tudomisen nagyon sotet / pigmentalt a bore ott lehetnek problemak. Viszont a sportag az nagyon szamit. Futasnal fontos, hogy ne lotyogjon, hogy segitsunk a firmware Fourier szurojenek a lepes tempot kiszurni a jelbol. Ilyen szempontbol az uszas rosszabb, mint bringa, illetve a futas, mert gyors es mell uszasban is baromira lobalod a karod.

Nekem sajna mind a Wahoo TICKR (nem a mellkasi valtozat, hanem a karperec photoplethysmography) mint a Polar Verity Sense tokeletesen felveszi a kajak evezesi tempomat es keptelen kiszurni a jelet. Szoval sajna a kajak es az uszas is valoszinuleg alul reprezentalt sportok, a firmware iroknak tobb teszteles kene, hogy ezekkel jobban boldoguljon az eszkoz, mert valszeg azert nem lehetetlen.

Amugy en olyan barba trukkot is alkalmazok, hogy a merot a hagyomanyos ora pozicio helyett elforgatom a csukolomon 180 fokkal, hogy a LED-ek kozvetlenul a venak folott legyenek (a csuklom "aljan") es nem a csuklom tetejen. Ez segitheti a jel/zaj aranyt, ber publikaciot nem talaltam ra, csak mernoki sejtes.

üzenetek