[Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


E.Kaufmann
(addikt)

Úgy néz ki, hogy az Internet mégis csak felejt. Pláne ha értékes dologról van szó :W

[ Szerkesztve ]


hcl
(félisten)
Blog

Nem akarod te azt a gányolást látni :D

@Josi : Nálunk valamelyik global infrás csodálkozott rá, hogy a telephelyen telefonközpont... jaja... a gyárban elég sok vezetékes van.

@E.Kaufmann : Ez még akkor volt, amikor a PH-n nem volt saját tárhely :D

[ Szerkesztve ]


qnadam
(veterán)

láttam már hasonlót, sötétszürke szivacs és rétegeltlemez is volt benne. vagy lehet, hogy a tiedet láttam? :D


E.Kaufmann
(addikt)

Nem is rád haragszom.


hcl
(félisten)
Blog

Lehet, de asszem ebben nem volt rétegelt lemez.
Szivacs, az tuti :D

" a kínai androidos cuccokkal security ellenérzéseim vannak,"
Nekem is ez lenne a bajom. Meg ahogy a cikkemből is kiderül, nem biztos, hogy tartós lesz.

[ Szerkesztve ]


Lenry
(félisten)
Blog

ha az aa Android Autót jelent, akkor én ezt úgy oldottam meg, hogy a kocsimban egy sima Androidos fejegységre cserélte az előző tulaj a gyári rádiót (szerencsére a designja ugyanaz, mint annak, így jól néz ki)
sajnos valami kevés magos, kevés RAMos ótvar, ezért az is nehézkesen ment, ha a Spotify-t vagy a Maps-ot akartam használni, ha a kettőt együtt, attól rendesen kihalt.

ezzel szenvedtem másfél évet, mert a combosabb hardverrel szerelt eszközök drágák, aztán megláttam egy Android Autóval szerelt kocsit és beugrott, hogy (ismerve az autógyártók fillérbaszásra való hajlamát) az azalatt lévő hardver se lehet összetettebb egy kenyérpirítónál, azt meg azért a fejegységem túlteljesíti, tehát abból kéne valahogy AA hostot faragni.
erre találtam ezt az (egyébként magyar fejlesztésű) appot, ami pont ezt csinálja. van hozzá egy szerver meg egy kliensoldali app, a telefonodon indít egy WiFi AP-t, arra kapcsolódik a fejegység és kész is a vezetéknélküli Android Auto.
én megelégedéssel használom, 5 dollárt bőven megért


E.Kaufmann
(addikt)

Szerezz egy tökösebb, USB portokkal is rendelkező OpenWRT képes routert és uccu neki.

Ja hogy Android Autó, akkor passz :D

[ Szerkesztve ]


hcl
(félisten)
Blog

???????

@Lenry : Igen, sosem értettem, minek konkrét Android egy autós kijelzőre... De ez az app jó, másra lehet kipróbálom ;]

[ Szerkesztve ]


E.Kaufmann
(addikt)

Netrádiónak :DDD


Lenry
(félisten)
Blog

mert egyszerű legyártani: fogsz egy legolcsóbb kínai tabletet és fröccsöntesz hozzá egy előlapot -> profit


Alg
(veterán)
Blog

A jack dugós kazetta adaptert kifelejtetted ;]


hcl
(félisten)
Blog

Ja...

@E.Kaufmann : De még az is elmegy a telefonodon... :D Screen mirroringon kívül nem is kell más rá.


qnadam
(veterán)

az elv gondolom ugyanez, ha az androidos rádió tud aa-t, a bajom inkább az, hogy ki tudja, milyen kínai noname szutyoknak adok adatkapcsolatot így. otthon meg még csak megoldanám, hogy ne lásson ki internetre, de telefonon?


Lenry
(félisten)
Blog

igen, ha ezt is számításba veszed, akkor eggyel nehezebb kérdés, bár vannak olyan fejegységek, amikhez van főzött ROM :D
xda-n érdemes körbenézni


qnadam
(veterán)

na ez a nehéz kombináció: legyen normális hangja, legyen használható főzött rom (ami ráadásul semmire nem garancia), és passzoljon a műszerfalba.


szebe
(őstag)

Derék franciák a Megane3-ban nem nagyon foglalkoztak ilyesmivel, hogy szabvány 1 vagy 2 DIN, gyárilag aa/cp képes (r-link) utólagos beépítésétől meg még a szaki is óva int, úgyhogy maradt a kínai. A vicces, hogy jobban szól, mint a gyári :D
A security concern érthető, carplay és spotyn meg waze-n keresztül remélhetőleg nem férnek hozzá olyasmihez, amihez nem kéne.

#34971 Alg
Jogos, de olyanom nem is volt :B Megváltás lehetett abban az időben

[ Szerkesztve ]


hcl
(félisten)
Blog

"A security concern érthető, carplay és spotyn meg waze-n keresztül remélhetőleg nem férnek hozzá olyasmihez, amihez nem kéne."
Mondjuk ha a fej nem fér hozzá hálózathoz, akkor jó esetben tényleg nincs vele akkora gond.


opr
(veterán)

1 byte az index változó (érts: a listában, hogy hanyadik zene jön, arra egy darab 1 byte-os értéket használ a program. 1 byte az 8 bit, 2^8 az 256, tehát ennyi értéket tud felvenni (0-255), ezért ez a limit). Gondolom szokás szerint a gyártó az akkori legfilléresebb szart rakta bele, és olyankor általában úgy spórolunk a mindennel, ahogy csak tudunk. Ezekből lesznek az ilyen szituk, ezek a hülye mesterséges korlátok.

Szerk: Tudom, hogy segíteni ez most pont nem segít rajtad, csak gondoltam beírom érdekességnek, hátha nem csak én találom ezeket a dolgokat érdekesnek. :D

Szerk2: valószínű ezt azért engedték ki így a kezük közül, mert nem látták akkoriban valós korlátnak a dolgot. Egy átlagos CD max 700Mbyte, egy átlag mp3 3Mbyte körül van még 128kbps mellett is, tehát egy CD-re 233 zene fér fel maximum reálisan nézve. Tehát a 256 mindenre is elég, úgy voltak vele valszeg. :)

[ Szerkesztve ]


KROK640
(veterán)
Blog

Itt miért zavartad össze szegény egységsugarút azzal, hogy ne most írjon, hanem amikor elromlott? Mivel múltidő, én sem érteném, pláne a kétszer futás miatt (gondolom arra vonatkozott, hogy még te hozod neki a csere cuccot ő majd b*szik ticketet írni)... pl tutira megkérdezném, hogy visszadátumozzam a ticketet?
Inkább azt mondanám neki, hogy mán azonnal de írjad, hogy mi a szar, és amint feladtad a ticketet, megyek cserecuccért.

De egyébként hogy a francba dolgozik rossz egérgörgővel, meg nem szóló mikrofonnal (gondolom ha van neki, akkor kell neki)?


qnadam
(veterán)

igen, ebből következtettem ki, hogy hol lehet a határ :) csak vicces kombináció, hogy még gracenote/cddb is van benne, és közben egy ilyen buta limit is maradt.
úgy tippelem, hogy még cd-olvasóra találhatták ki ezt az egészet, úgy nem igazán ütközik az ember ebbe a korlátba, csak aztán dvd lett belőle, valószínűleg a navigáció miatt.

üzenetek