[Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


opr
(veterán)

Yapp. Pont ezt pötyögtem én is befele, mikor te is (szerk2). :D

Buta limit: 99%, hogy ez azért van, mert annyira kevés a cucc memóriája, hogy már ilyen szinten kellett nekik spórolni, hogy nem lehetett simán int (ami architektúra függően valahol 16-32-64 bit egyike, tehát bőven elég mindenre ebből a szempontból, hanem még az az 1-3 byte (kizárt, hogy 64 bites proci legyen a kocsidban az eddigiek alapján :DDD) is kellett nekik nagyon.
Nem irigylem szegényeket, elég fos meló tud lenni az ilyen szintű bitvadászat, pláne, hogy pont ezekre a helyekre a leginkább jellemző, hogy a managgának "ötlete van".

[ Szerkesztve ]


KROK640
(veterán)
Blog

Gondolom lusta / nem ér rá / leszarja, aztán amikor a hátralék kezelő program kib*ssza, akkor BULKban elintézi a problémáját egy hívással.

Pl : nekem divatba vette egy időben a Voda, hogy hajnal negyed egy és fél egy között elmegy a net, és majd pár óra múlva magától is visszajön. Eleinte telefonáltam 1-2× majd rájöttem ha elmegyek aludni, mire felébredek magától megoldódik a gond. Már router újraindítást se csinálok, mert tudom, hogy ezen nem segít. Ezért külön fel sem hívom őket, ennek ellenére, ha valamikor más okból beszélnék velük, akkor megemelíteném ezt is, mert előfordul, hogy olyankor még kéne a net.
Mostanában egyébként nem nagyon fordult elő szerencsére :)


koby11h
(aktív tag)

Csak arra céloztam, hogy ne akkor írjon ticket-et, amikor meglát, hanem akkor, amikor elromlik valamije, azonnal. Én meg úgyis megyek minden nap nagy kört a csarnokok és a másik irodaház felé és akkor elviszem, de akkor csak 1 kör lenne, ami belefér. És nem a mászkálás a gond, addig sem ülök egy helyben, hanem az, hogy nem azért fizetnek. Azt is megtehetném, hogy jöjjön át a zuhogó esőben és majd adok egyet... de én ilyen jó arc vagyok :)

Egérgörgő: csúszka. Hamarabb volt csúszka, mint görgő... :)
Mikrofon: laptop mikrofonját használta addig, csak azon nincs zajszűrés és pl. irodában lent a csarnokban nagy a zaj...
Minden megoldható, csak kényelmetlen. Írni meg még kényelmetlenebb...


qnadam
(veterán)

igazából szavam nem lehet, ettől a hülyeségtől eltekintve stabil és gyors. bedugom a lemezt, pár másodperc múlva látom a tartalmát, gyorsan ugrik a fájlok és a mappák között, egész korrekt. 15 éve úri cuccnak számíthatott.
oké, a navi nem nagyon pörgős, de bőven használható lenne, ha nem létezne a waze. akkori mércével rendben lehetett az is.
asszem wince alapú, ott is ekkora bitvadászatok voltak?


qnadam
(veterán)

itt elfér a 2 din, pont az a baj, hogy sajnos elég tágasan :)

igazából ha a rádión nem vagyok semmibe bejelentkezve, akkor legfeljebb botnetet lehetne üzemeltetni róla... áh, nem tudom.


qnadam
(veterán)

de hozzá kell férnie, mert az aa wifin megy.
bár ha az aa csak egy app a rádión... fogalmam sincs, nem ismerem ennyire a rendszer lelkét.


szebe
(őstag)

Egyszer engedtem ki a netre, hogy kipróbáljam a "tablet" funkciókat. Telóról osztottam netet, ez szépen bekavart a cp WiFi AP-nek, és nem csatlakozott automatice, én meg 2 napig kerestem hogy mi a baja :DDD


KROK640
(veterán)
Blog

"sokkal fárasztóbb úgy csinálni, mint aki dolgozna, de nem tud" - bár nem feltétlenül arra gondoltál, hogy azért nem tud mert nincs mit, de szerintem az a legrosszabb. Amikor baromira elfoglaltnak kell látszanom, úgy, hogy közben nincs mit csinálni. Viszont ezt az állapotot érdemes titkolni, ugyanis többféle kimenetele is lehet, és ezek közül már mindben volt részem :

1. Néha előfordul, hogy túl hamar végzel nincs melód, a rendesebbje ilyenkor hazaengeded, ez havonta 1-2 alkalommal rendben van, és lehet neki örülni, de ennél több semmiképp se legyen, mert annak böjtje lesz

2. Gyakran előfordul, havonta 4-5-6 alkalommal is, ekkor lehet élvezni a rövid napokat, de bizony jártam már úgy, hogy aztán fizetésnapon fájó csalódottsággal néztem arra, mennyibe is kerültek nekem ezek, még akkor is, ha éreztem, hogy ez amúgy jogos volt.

3. Munkaidő rövidítés (ilyenem még csak egyszer volt) : "Elég vagy te ide 6 órában is, a bejelentést meg átírjuk 4-re, mindenki jól jár neked is több időd lesz". A bér persze onnantól csak 6 órára járt.
Egyébként ennek egy okos tömbösített verziójának köszönhetően 2007-2009 viszonylatban ki tudtam próbálni a 3 napos munkahetet ami nekem állatira bejött, pláne, hogy a heti 30 óráért annyit kaptam mint más a heti 40 órájáért. 9-19 -ig ugyan nem rövid a nap, de az, hogy már kedden "csütörtök" volt, és minden hétvége hosszú hétvége volt, abszolút megérte, ma is dolgoznék így!

4. Esetleg rájönnek, hogy fölösleges vagy, gondolom ezt nem kell nagyon ecsetelnem. (így is csak egyszer jártam még eléggé a pályám elején, ma már erre nem jönnének rá ;] )

5. Olyasmit kell csinálj, amit nem akarsz. (ebből volt eddig a legtöbb) "Szabadidőd"ben nem elengednek, hanem csupa olyan dologra fognak be, ami nem a te munkaköröd, vagy legalábbis kib*szás. Gondolok itt a "takarítsd már ki akkor az irodát ha úgyis ennyire ráérsz" (ilyenben még irodai függönyöket is leszereltem, kimostam és felszereltem) vagy "ott az a sok régi akta tedd őket rendbe" és társai, vagyis olyan munkákat kapsz, amit garantáltan senki más nem akar elvégezni. És te sem ...

Úgyhogy az első szabályom, hogy bármennyire is nehéz elfoglaltnak tűnni, ameddig csak lehet maximálisan annak kell tűnni, hiába alig tudsz mit csinálni, mert különben csak rosszabb lesz. Esetleg ha van rá mód, akkor valami relative egyszerrűbb feladatra átugrani mint a "elviszem a postára a hivatalos céges leveleket és feladom, nehogy itt maradjon" vagy a "kerítek ennek a vacaknak egy szervízt, mert már hetek óta nem működik".


BiP
(nagyúr)

Csak arra céloztam, hogy ne akkor írjon ticket-et, amikor meglát, hanem akkor, amikor elromlik valamije, azonnal.
Akkor azt úgy kell megfogalmazni, hogy egyértelmű legyen.
"Most írj egy ticketet azonnal, és majd hozom. Máskor pedig légyszi egyből, amikor elromlik a cucc, ne akkor, amikor meglátsz." És akkor nem kérdez vissza. (megj: de, akkor is vissza fog kérdezni , tudjuk jól. :) )


opr
(veterán)

Nem a wince a lenyeg, hanem hogy mennyi memoria van az OS-en felul, es ebbe minek kell belefernie. Van ismeros, aki dolgozott sokaig beagyazott rendszereken autoiparban, pont ebben a ~15 evvel ezelotti idoszakban, meselt szepeket. Amikor van 32-64Mbyte ram abban a szarban (nem vicc), es ebbe bele kell fernie a mindennek, beleertve az OS, navi, klima, radio/mp3, stb akarmit is, es az OS kapasbol megzabalja a ram felet, aztan maradt 16-32 Mbyte a mindenre, es kozben ebbe tenyleg mindennek bele kell fernie, parhuzamosan, egyszerre futva, lehetoleg gyorsan, akadasmentesen, aztan feltunik a great chieftain, hogy "hatalmas otletem van, animalodjanak mar a menuk meg a gombok", akkor van izzadas. :DDD


KROK640
(veterán)
Blog

örömmel látom, hogy még más is talál értelmet az optikai lemezeknek, és értékeli az áltauk kínált nosztalgiát :)
Nekem sem véletlenül van még DVD író a gépemben. (mondjuk a gépem lazán Sleeper : egy 2007-8-as gépházban (design is olyan), felső táppal, ODDvel... benne meg egy 10th gen I5 lakik, 32GB RAMmal, és RTX 3060 12GB-val, na meg 1TB M2 SSDvel és 6TB HDDvel, amit az ember a külseje alapján abszolút nem várna, sokkal inkább valami C2D-t 1-2GB RAMmal, valami korabeli VGAval, és mondjuk egy 320GB-os HDDvel -- de én így szeretem :) Egyedül a táp ami lebuktatja az összképet, gyönyörű szép RGB fényeket rajzol a szobám egyik távolabbi falára, de ennyi, ha nem nyitod ki meg nem mondanád, hogy nem egy tizenéves gép van benne ).


KROK640
(veterán)
Blog

Mikor honnan, de a YT jelentős forrás.
A gépemről meg egyszerűen kábellel áthúzom a zenéket. Egyébként nekem ez is egy élvezetes tevékenység, mikor válogatom a zenéket a telóra, kicsit olyan mint amikor vennél egy autót, vagy egy új gépet és leülsz a konfigurátor elé :) 21+ éve csinálom ezt de még mindig jó.

Az nem remete hanem "remote" mód inkább. Dolgozok.


qnadam
(veterán)

hát... sok értelme nincs, inkább csak játék :) kevesebb korlátozással simán feltehetném a telefonomra is, és mehetne bt-n. meg érdekelt, hogy a sok éve nem használt, kissé sárguló rw-k még működnek-e. érdekes, hogy volt, ami nem volt már olvasható, vagy csak nagyon szenvedősen, de törlés-újraírás után meg hibátlanul. csak bírjam kivárni azt a 30 percet, amíg végigírja a lemezt...

az asztalimban van dvd, de tegnap vettem meg az asztali gépem és a notebookom közös utódját, így hamarosan mennie kell, csak még kelleni fog valami dokkoló. arra, hogy évente másfélszer valami lemezzel csináljak valamit, bőven jó lesz a fiókból az usb-s drive :)


hcl
(félisten)
Blog

Nekünk is 1 gyár, 2 irodaház, a 2 helyen akarnak mindig mindent átvenni.
Nem tartjuk ott, nincs raktár. Kijön érte.

@qnadam : A WinCE volt csak az igazi tákolmány. Fusson olyan lóf* hardvereken, amikben semmi kapacitás nem volt... Borzalom.

BTW nem lehet, hogy csak a CD gyökerében lehet max. 256 file? Könyvtárakban még ugyanannyi?
Amúgy nem volt véletlen a bitvadászat, és nem véletlen beágyazott rendszereken; ha nincs erőforrás, akkor muszáj. Nézzetek vissza hardvereket a 70-es évekből... Ilyen 16 meg 32K RAM-ok? Pár MHz órajel? És az volt a durva kiépítés? :D
Ahogy @opr mondja :) 2000-es évek elején mi kemény volt egy Psion Revo vagy egy iPaq.

Az AA wifin megy - nem szükségszerűen van kifele is engedve.

USB-s optikai meghajtót tartok én is, ha valamire kéne.

@szebe : :D

@BiP : Érthetően fogalmazott.


qnadam
(veterán)

BTW nem lehet, hogy csak a CD gyökerében lehet max. 256 file? Könyvtárakban még ugyanannyi?

nem, összesen az egész lemezen.


hcl
(félisten)
Blog

Várj csak. Milyen filerendszerrel írtad?
UDF szerintem több file-t tudott. ISO9660-on lehetett ilyen para.


opr
(veterán)

Ha jol ertem, a lemezre rairni sikerult a dolgot, latja is a rencccer, csak eppen nem listazza, csak (gondolom abc rendben) az elso 256 zenet. :)


qnadam
(veterán)

a lemezre fel lehet írni többet is, számítógépen gond nélkül olvasható is, csak a rádió nem lát többet. első kísérletre kb 500 fájl került fel, és egy morcheeba album közepéig voltak láthatóak a zenék.


hcl
(félisten)
Blog

Ja, akkor lehet én értettem félre, hogy az a szórakoztatócucc tud csak 256-ot. Az mondjuk elég öngól a gyártó részéről.

@qnadam : "a lemezre fel lehet írni többet is"
Jjja ért :D Sry.

[ Szerkesztve ]


opr
(veterán)

Nem olyan veszes az. Mp3 CD olyan szinten bele volt akkoriban egve a koztudatba, hogy a legtobb ember nem is tudta, hogy lehet DVD-re is mp3-at irni.

Anno mint sokan masok, en is kerestem kis mellekest CD/DVD irassal, es nem egy olyan sztori volt, hogy az arc mp3 CD-t akart, aztan adott egy olyan listat, hogy 4CD-re se fert volna fel, hogy mi kell neki, mondtam neki, hogy
"Nem fer el ennyi egy CD-n, DVD-n jo lesz?"
Ez meg nekem allt, hogy most vagy en vagyok hulye vagy ot nezem annak, de biztos le akarom huzni, mert mit baromkodok itt a DVD-vel, mp3, hallgatni akarja, nem nezni! (Meg ennek a beszelgetesnek n darab forgatokonyve volt.)

Ezek az ugyfelek hala egnek gyorsan meggyoztek magukat, hogy en le akarom oket huzni, ugyhogy "sajnos" hamar es orokre buktam a biznict. :DDD

Mp3 CD meg olyan, hogy a 256 doszteleg, 99%, hogy ugyse lesz rajta annyi, mert egyszeruen nem fer el (700MB lemez, 3MB zene -> ~233zene/CD).

üzenetek