üzenetek

hozzászólások


Bogyó bá'
(nagyúr)

"Mindenütt jó - de legjobb a sör!" Nyammm! :B


mephi666
(nagyúr)
Blog

...csak hogy visszataláljak, majd átrágom :)

...úgy elmentek az árak sokmindenben, hogy az elmúlt 2-3 évben egyre több dolgot csinálunk már házilag:
- kenyér (sok idő után meglett a tökéletes recept bl55, magvas liszt és fehér tönköly keverékéből, amiből kb 250-300ft-ra jön ki egy kg és még 3-4 nap után is puha)
- tészta (10ezres laica tésztakészítővel, kb 200ft-ból 30-40deka rendes házi tészta, aminek a bolti száraztésztákkal ellentétben íze van... időben kb 15perc gyúrni, 15perc nyújtani és vágni)
- fagyi: vizes alapúból megvan párszáz forintból 1 liter... a tejes-tejszínes kb egy ezres, de a fagyizók 500ft/gombóc árához képest töredéke

...a sör lehet a következő :) ...csak asszony kap majd idegbajt, ha meghallja, hogy itthon főzni szeretnék :D


RROD360
(tag)

Ez hatalmas lett , le a kalappal :R :C


MasterDeeJay
(veterán)
Blog

Grat! Mentem is el! Lehet még jó lesz itt a 10. emeleten is. :DDD
Köszi! :R

[ Szerkesztve ]


gusthy
(veterán)

Szerintem három nm-es (nanométeres) konyha nincs. Van az három négyzetméter is (m2).
Ez másutt nem lenne ennyire zavaró, de egy olyan újságban, ahol a félvezetők csíkszélessége rendszeresen téma, kicsit meglepő tud lenni :)


modd3r
(őstag)

:DD


Yodafon
(senior tag)
Blog

Jeeeeee :C :DD :DD


waccamár
(senior tag)

...csak hogy visszataláljak, majd átrágom :)

Szintén... :)

Egy barátom rendszeresen főz otthon nagyon jó söröket, "együtt" főztünk már, ami azt jelentette, hogy én ott lábatlankodtam és figyeltem a folyamatot :)

Régóta tervben van nekem is a főzés, most ez a cikk adott egy kis motivációt (de egyelőre én sem rágtam át magam a cikken).

Heti 1-2 jó kraftot veszek átlagban, már kóstoltam kb. 150 félét, gyűjtöm őket egy Photos mappában :D

Leginkább a dupla ipák jönnek be, Mad Scientist Liquid Cocaine az abszolút top nekem ebben, azt rendszeresen veszem - kár, hogy már az is 1800 ft körül van :/

Nagy kedvenceim még a stout-ok, főleg ősszel és télen. Reketye Dr. Banghard ebből a kategóriából a top, ez egy sóskaramelles stout.

A különböző extrémebb ízeket is kipróbáltam, de a kraftokkal úgy vagyok, hogy 10-ből 6 olyan, hogy "mehh, okay, jó volt", 2 olyan, hogy "pfff ezért kár volt pénz kiadni" (de ki sosem öntöm őket, mindig elfogy azért", 1 olyan, hogy "lehet legközelebb is veszek", 1 pedig olyan, hogy "tuti, hogy ilyet még veszek".

Jó topik, figyelek :)


Fred23
(nagyúr)

Nem semmi, de rengeteg idő. Inkább megveszem boltban azt a napi 1 dobozt/üveget.


totron
(addikt)

Jó, de hol marad az alkotás öröme? Jól összeszedett írást kaptunk most, bár a fertőtlenítés szerencsésebb lenne UV-B-vel. Borral, barackborral is jókat lehet szöszmötölni, igaz, ezeknél nem jó a konyha már.

~10 éve volt startup, azt mondja hogy sörfőző gép. Android applikációval. :O Csak az alkotóelemeket kellett felül beszórni. Hát hogy mondjam, inkább tablettás bor akkor már, ha ennyire nem érezzük. Nem nekem szólt, az biztos. Gondolom befuccsoltak.

(#8) waccamár, már kóstoltam kb. 150 félét, gyűjtöm őket egy Photos mappában
Ez mondjuk érdekelne, megér egy külön czikket.

(#2) mephi666, teljesen jogos mindegyik. A kenyeret kovásszal? A kedvencem mikor egyenesen megszólnak az ilyen otthoni mókolásokért. Nem; nagyon jók ezek.


mephi666
(nagyúr)
Blog

...egyik összetevő a penny-s magvas liszt, ami tartalmaz szárított kovászt :) saját kovász soha nem működött nekem jól, de ez a liszt (vagy 700ft/kg, de csak 20dekákat rakok 1-1 sütéshez) nagyon jól megdobja a kenyér levegősségét és szerintem ennek köszönhető az is, hogy napokig puha marad... szeretem a kovászolt kenyereket, de amit régen vettünk, abból legutóbb 800ért láttam fél kilót


tlala
(addikt)
Blog

Nem hiszem, hogy neki fogok állni, de borzasztóan élveztem olvasni, nagyon jó írás, köszi!


User64476
(őstag)

A kenyér energiával, takarítással együtt kerül ennyibe, vagy csak az alapanyag?


mephi666
(nagyúr)
Blog

lidlis gép süti, a takarítás kb 2perc és 0 pénz+energia... a sütés kb 1óra (mert amíg a motor időszakosan keverget, akkor alig fogyaszt) és ha 1kw teljesítménnyel nyomja végig, akkor kb 50ft... mindenestől ennyi és lehet fölé saccoltam így is :K


wolfman
(veterán)

Igen, ez nem mindegy. Az a jó, ami minden mellékes kis piszlicsáré cucclival, kiadással együtt annyi amit írnak.


Fred23
(nagyúr)

A sört én leginkább inni szeretem, simán boldoggá tesz mások alkotása. :)

Mondjuk ha már 65 fölött lennék, talán még neki is állnék a dolognak, mert hobbinak tényleg nem rossz. De perpill kényelmesebb a bolt, és időben is nagyon nem mindegy, hogy kiveszem a boltban a hűtőből, vagy megcsinálom az egészet magam.


User64476
(őstag)

Na körülnézek a piacon, köszi :)

Mondjuk így most eszembe jutott, hogy akkor még a gép árát is hozzá kell számolni, kérdés hány kenyeret tudok lesütni vele mielőtt beadja a kulcsot.

[ Szerkesztve ]


mephi666
(nagyúr)
Blog

nekünk lidlis gép van, 1.5 vagy 2.5éve vettük, azóta hetente legalább 2-3szor sütünk vele és még nem volt eddig baja... asszem 3 év garanciát adtak erre is, de bőven visszahozta az árát :K

ui: ja és az is a saját kenyér mellett szólt, hogy a bolti kenyerek nagy része (leszámítva a mangalicazsíros kovászoltat, amit sokáig vettünk) rettentő ócska... hiába drága, képes némelyik 2nap után penészedni...


ldave
(félisten)
Blog

Mi a hűtéshez rézcsövet használtunk :)

Pár alkalommal főztünk csak sört, de jó kis élmény volt.


waccamár
(senior tag)

Jó de ez nem ilyen vagy-vagy dolog, nem zárja ki a kettő egymást. Olyat is lehet, hogy hobbiból főzöl kéthavonta egyszer, közötte meg veszed a napi sörödet :)

üzenetek