üzenetek

hozzászólások


panelsor
(újonc)
Blog

Illetve, akik kérdezték az árakat: a maláták összesen 1360 Ft, komló 990 Ft, élesztő 1590 Ft, utóbbinak csak a harmadát használtam el, többi a fagyasztóban eláll minőségromlás nélkül jó pár hónapig.

Ha jól emlékszem ebből 10 üveg 7%-os sör jött ki (az üvegeket 0.5 literesek, de nem töltöm soha tele, 4-4.5 deci körül lehet egy üveg), szóval ha csak az alapanyag költséget nézem, akkor 288 Ft/üveg.

Persze továbbra se azért csinálom, mert megérné, de ez alapján igazából - ha jól sikerül a sör - akkor egy bolti láger áráért egy kézműves sört csinál az ember :)

Aki tudja nagyobb mennyiségben csinálni, annak pedig főleg jobban megérheti.


Viktoár
(addikt)

"A pH-t ellenőrzitek?"

Erre ott vannak a modik. :DDD


bteebi
(veterán)

Házhoz mennek kalibrált mérővel? :U


Viktoár
(addikt)

Ezt most komolyan kérdezed? :F


bteebi
(veterán)

Szerinted?


Viktoár
(addikt)

Az úgy már nem poén ha magyarázni kell. :N Mivel ez itt a prohardver lapcsalád, és ezt általában "ph"-nak rövidítik, így a kérdésben lehetne a "ph" prohardver is. ;) Ezért írtam hogy erre vannak a modik.


consono
(nagyúr)

Kellene ide is sarcasm formázás :D


bteebi
(veterán)

Nem feltétlenül a poén hibája, ha van, aki nem érti.


Zsolt_16
(tag)

Megvolt közben a kóstoló isteni finom lett annak ellenére hogy főzés közben sok mindent elrontottunk. Mindenkinek tudom ajánlani jó kis elfoglaltság :DD


User64476
(őstag)

:DD szép!!


Kergeboci
(tag)
Blog

A BrewDog "Libertine Black Ale"-je emlékeim szerint egész jó volt. Tele van komlóval, ráadásul a klasszikus (beszerezhetőbb) fajtákból //simcoe, cascade, mosaic .. igaz ez utóbbiak dry hopp fázisban.. de gondolom akkor ez a rész kihagyható és eéág sima simcoe-val megtömni//: BrewDog receptek (85. oldal)

Amúgy mindenki másnak is, lehet innen is még szemezgetni, hátha van benne újdonság/érdekesség: https://beermaverick.com/over-100-commercial-beer-clone-recipes-from-the-breweries-themselves/

[ Szerkesztve ]


Yodafon
(senior tag)
Blog

Vegul ilyen lett:


[ Szerkesztve ]


Grave_444
(nagyúr)

Sziasztok!

Ebben esetleg tudtok segíteni? :) [link]


Yodafon
(senior tag)
Blog

Elerte az FG-t? Azaz: leerjedt?


Grave_444
(nagyúr)

Még nem, kedden lesz a 7. nap erjedés, utána mérem.


Yodafon
(senior tag)
Blog

Én akkor raknám bele a hideg komlót mikor már le erjed teljesen. Addig minek?


Grave_444
(nagyúr)

Világos. :) Topikjában folytattam.


escape
(aktív tag)
Blog

Biotranszformáció miatt szokták részben erjedés közben beletenni a hidegkomlót. Ha meg tudod oldani, hogy max 4 nap múlva ki is veszed akkor ez is járható út. Én általában erjedés kezdete után 3. vagy 4. nap szoktam beletenni (hőfoktól és erjedés mértékétől függően) majd általában 7-8 nap alatt teljesen leerjed így pont palackozáskor ki is tudom venni. Aromazyme enzim sokat tud segíteni erősen aromakomlós és/vagy hidegkomlós tételeknél.


elmerenges
(csendes tag)

Gratulálok a cikkhez, jó volt olvasni. Egy javítást írnék. A lehűlt sörlének pont, hogy jót tesz az oxigén, segíti az élesztő szaporodását (bár a modern szárított élesztőknek nem feltétlen van rá szüksége).


Mindreader
(tag)

Ez nagyon jó! Amint tudom elolvasom. Köszi a cikket.


cami][us
(senior tag)
Blog

Gipszet is raktál bele? ;]

üzenetek