üzenetek

hozzászólások


Teasüti
(nagyúr)
Blog

A bányászláz alatt nem volt diszkrét VGA a gépemben. 5700g volt majd egy évig. Olyan Xbox360 színvonalat simán megüti. Eve Online probléma nélkül ment. GTA 4 simán ment. World of Tanks is teljesen okés volt. De még a Stray-t is kijátszottam vele ami újabb cím, igaz csak 20-30 fps-el és ott már csak 720p-ben. De casual offline játéknál az még elmegy kategória, ha van hozzá Freesync monitor ami le is tud menni 20 fps-ig. :)
Amúgy meg asztal felbontása 4K volt. Ezzel se volt probléma. Böngésző görgetése közben kaptam vmi 90% terhelést 120 Hz-en (ez a plafon YUV420 módban, 144-et már nem ad ki). Multimédiára kifogástalan volt. AV1-et nem tud csak, de azt elnézem neki, mivel még a formátum sincs véglegesítve legutóbbi tudomásom szerint. Videót is vágtam vele. Alap vágásra tökéletes, de durván effektezve is eldöcög 16 giga vram mellett, ha van az embernek türelme kivárni. :)
Szóval ez a szint már elégséges mondjuk szülőknek, akik csak néha játszanak egy-egy megszokott játékkal vagy csak böngészgetnek. Mindezt alig pár wattból: az iGPU része teljes terhelésen fogyaszt annyit, mint a dVGA-m üresben. :D
80 Watt az egész APU csontra kihajtva. Teljesen néma volt a gép, amíg nem volt dVGA-m. :)
Szerintem a belépő kategóriának lassan el kellene tűnnie már a VGA-k piacán.

[ Szerkesztve ]

üzenetek