Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


bloggiold
(tag)
Blog

Korlátozott számban 120 USA dolláros (33 ezer Ft) áron is elérhető a GBHSC4 kupon kóddal, EU Express szállítást választva, nincs további költség.

[ Szerkesztve ]


hati
(addikt)
Blog

Hogy lehet 3dl vízzel felmosni egy 100nm-res lakást? Nálam 5L víz + "domestos" a minimum.

Felmosásnál érzékeli, hogy szőnyegen van vagy összevizezi a szőnyeget is?


kmarci25
(addikt)
Blog

A szőnyeg problémánál bukna el nálam. Két helyen is a hosszabb szálú "shaggy" szőnyeg van, az egyik 3-4 cm, a másik 1-2 cm hosszúságú szálakkal. Vajon ezeket is becsípné? Illetve egy helyen a lakásban van egy küszöb, utána pedig 4 cm szintkülönbség. Ezt már érzékeli a leesést gátló automatika, vagy "bemegy", és nem tud kijönni? Mert arra jó lenne, hogy napjában egyszer végigguruljon a lakásban... :)
Jó lett az írás, köszi! :C


SityiSXT
(őstag)

Nekem sima V5 van, az boldogul a hosszúszálú szőnyeggel, ha nagy és nehéz. Inkább a rongyszőnyegek azok, amik gondot jelentenek neki, de elvileg megoldást jelent a szőnyeg alá csúszásgátlót rakni. Amúgy meglepően jó terepmászó képességekkel rendelkezik, lefelé legalábbis: pár centi döccenő meg se kottyan neki.


wierra
(senior tag)

Van fent youtube-on video hogyan mos fel 3 deci vízből.
Ha a szőnyeget is fel akarod mosatni vele, akkor természetesen nem kell feltkerni és eltávolítani. Viszont ha a szőnyeg alatt is felmosatnál vele, akkor érdemes eltávolítani a lakástextilt a helyéről.

[ Szerkesztve ]


Baskiria
(senior tag)

3 deci vízzel 180m2. Halott seggére a csók.


Graphics
(Jómunkásember)
Blog

Komoly, ez az, amint már elgondolkozok, mert rászánom azért magam a takarításra, de ha ez napközben fordul párat a lakásban, azért az sem rossz :D


doeeg
(senior tag)

Az a baj ezekkel a robotporszívókkal, hogy ahol kompromisszumot kell kötni (szőrös szőnyeg, vezetékek az útban, 8 szék egymás mellett, stb.,) ott sok plusz meló van az előkészületekkel, vagy utána a plusz munkával.

Ahol meg van egy sík laminált padló meg egy asztal a szoba közepén, és semmit nem kell pakolászni, ott a 10.000-es porszívóval meg a tescos felmosóval én is végzek 10 perc alatt, órabérben meg egész jó a 30.000-es különbözetet megspórolni.

De lehet hogy ezzel is úgy lennénk, mint a mosogatógéppel, hogy bah, minek az, de amióta van, el se tudjuk képzelni az életet nélküle :DDD (bár azzal is vannak gondjaink, néha mosószermardványosak az edények, és a normál 3 órás programon kívül minden esetben taknyosak maradnak az öblítőtől, lehet újra öblögetni kézzel, szóval azzal is van sz*pás...)


wierra
(senior tag)

Szkepticizmusodból látszik, hogy még sosem használtál robotporszívót. Én 1 hónapja boldog Xiaomi Robotvac tulaj vagyok.
Egyrészt ha rendet tartasz otthon, akkor kevesebb idő a terep előkészítése. Másrészt legalább összpakolsz a lakásban és rend lesz. Székeket felrakni, kábeleket elérheteltenné tenni, szőnyeget felcsavarni max. 5-10 perces munka bármekkora lakásban.
A robotot be lehet fogni akár napi porszívózásra is, mondjuk akkor, amikor nem vagy otthon. Azt pedig nem hiszem, hogy ezzel a takarítási intenzitással Te a hagyományos porszívóddal szívesen felvennéd a versenyt.
Nekem életem második vagy harmadik legjobb és leghasznosabb beruházása volt a robot beszerzése.


Degeczi
(nagyúr)

Nekem is ez tűnt föl, még a 180 m2-től függetlenül is: sima, tiszta vízzel egy konyhában (ahol lecsöppen ez-az) semmi értelme bohóckodni, mintha nem is lenne.

Ez nem "felmosó"-, hanem nedves portörölgető funkció.


doeeg
(senior tag)

Igazad van, nem is láttam még robotporszívót élőben :)

Csak azt mondom, hogy az említett mosogatógépnél pl. nem volt kézzelfogható okom, hogy miért ne vegyünk egyet (kivéve khmm.. $$) , viszont már régóta egyértelmű volt, hogy hatékonyabb, tisztább, időtakarékosabb megoldás lenne, ezért is döntöttem végül mellette (aztán lehet hogy három év múlva valami finom mérgezést kapok az edényeken marad vegyszer miatt :DDD).

De nagytakarításkor heti 1x így is muszáj vagyok elpakolni, akkor meg már kibírom hogy 10 perc alatt kiporszívózok egy (sokkal hatékonyabb) porszívóval, utána meg normálisan felmosok :)

De még egyszer, ez csak arról szól, hogy nekem nem nyerő megoldás, mert nem nyernék vele időt, sőt. De ha pl. a kosz átlagos mennyiségének csökkentését priorizálnám, nyilván máris egy jó megoldás lenne, ha ez a cucc minden nap körbejár, még ha nem is olyan alapos.


wierra
(senior tag)

Azt nyered vele, hogy két nagytakaítás között is viszonylagos tisztasában tudsz létezni.
Nekem is voltak kérdőjelek a fejemben, hogy mennyi értelme van a robotporszívóknak úgy egyáltalán. De a gyakorlat minden várakozásomat felülmúlta.


Graphics
(Jómunkásember)
Blog

Pontosan, én erősen agyalok rajta, mert pl reggel indulás előtt feldobom a székeket, meg azt az egy szőnyegem elhajítom, és a konyha, előtér, folyóst felnyalja ez a robotporszívó, akkor miért is ne.


koanla
(tag)

Akkor is használtok benne sót és öblítőt, amikor kombi tablettával etetitek? Ha igen, akkor szori, de ez annyira nem triviális, hogy nekünk akkor voltak ilyen problémáink, amikor ezeket nem öntöttük mellé. Azóta akár a legolcsóbb tablettákkal is szépen mos és nem marad az edényeken semmi. Esetleg, ha nagyon közel vannak egymáshoz a dologk (túlpakolt gép esetén) van, hogy ezt-azt benne kell hagyni a következő fordulóra. De azt meg semmi nem oldja meg, csak az előrelátó mosogatás.


Degeczi
(nagyúr)

Ez egyébként annyira korlátozott lett volna, h már nincs?
Mert a cikkben szereplő linkeden EU szállítást nem látok.

[ Szerkesztve ]


koanla
(tag)

Ha valaki ilyen vásárlásán töri a fejt, azt kalkulálja bele, hogy van értelme a drágább készüklékek árkülönbségének. Elég sokat próbálkoztunk egy V5-tel én is, de arra kellett rájönni, hogy nem térképezi fel a helyiség(ek)et. Azért is találja meg olyan baromi nehezen a dokkolót. Infrás a cucc és mivel fogalma sincs, merre jár a dokkolóhoz képest, véletlenszerűn fogja keresni és akkor lesz jóság, amikor rálát a fényére. Addig "vakon" megy. Nekünk az a tapasztalatunk, hogy egy-egy adott helyiségre nagyon jó, de oda kell rá figyelni. Nem is hagyjuk akkor dolgozni, amikor nem vagyunk otthon; csak hétvégeken segt be. Arra viszont nagyon jó. Szóval tényleg gáz kiadni 180-200k-t egy nevesebbért, de azok tudják, hol tartanak és visszatlálnak a dokkolóhoz, valamint töltés után oda, ahol abbahagyták. Szóval ez mindenki saját döntése, hogy elég-e egy asszisztens és fizet rá 30-40k-t, vagy fullost vesz ötszörös áron, amelyik intelligens annyira, hogy valóban ott lehet hagyni akkor, amiko senki nincs otthon. Szívóerőben nem tudom, van-e különbség ez és a nevesebbek között. Ja, és szőnyegen nem boldogul, azokat hagyományos porszívóval kell takarítani.


wierra
(senior tag)

FREE SHIPPING toHungary Via Priority Line - ez az EU express-es szállítás. ;)
99%, hogy UK warehouse-ból indul útnak.


wierra
(senior tag)

~100k-ért a Xiaomi feltérképez, szisztematikusan takarít és visszatalál a dokkolóra.
Ez ugye nagyjából a duplája a V5S Pro árának, cserébe összességében fejlettebb is az eszköz.

[ Szerkesztve ]


kmarci25
(addikt)
Blog

Épp ezt akartam én is írni, hogy mosogatógépnél az nem normális, ha foltos marad az edény a szárítás után. Mi általában a 1,5 órás normál/napi programot használjuk és még egyszer sem volt foltos semmi. Olyan előfordult hogy nem oldódott fel teljesen a tabletta (Somat), de akkor meg nem kell beletenni a helyére, hanem kinn kell hagyni pl. az evőeszköz tartón.
És igen, sót és öblítőt is használunk, lehet hogy ez a titok nyitja...


Degeczi
(nagyúr)

Ah, so!
Bár kicsit gyanús az a "Stock in: China" jelzés...

üzenetek