üzenetek

hozzászólások


Degeczi
(nagyúr)

Igen, idővel különösen pl. a régebbi Bosch gépek tablettatartó ajtaja hajlamos tönkremenni, de pont azért nem gond, mert egyszerűen az evőeszköztartó kosábra helyezve a tablettát min. ugyanolyan jó, sőt.


wierra
(senior tag)

Nekem is az volt, amikor sajátomat rendeltem...aztán DPDUK-tól kaptam a TN-t. ;)


Cathfaern
(nagyúr)
Blog

Laktam olyan helyen, ami forgalomtól távol, nyugis környéken volt, nem nagyon volt por, heti 1x porszívózás is inkább csak azért kellett, mert valamennyi koszt az ember mindenképp termel, de igazából ha 2 hetente porszívóztam volna, az se lett volna probléma. Most relatív forgalmas út mellett lakok gyakorlatilag 2-3 nap után már elférne egy porszívózás. Nem mondom, hogy bokáig járunk a porban, de egyértelmű a különbség. Ide nagy segítség lenne egy robotporszívó, ami naponta végigmenne a terepen. Nyilván heti 1x akkor is ki kéne porszívózni, de hét közben sokkal jobb tisztaságérzete lenne az embernek. Csak az a baj olyan a lakás elrendezése, hogy olcsóbb modellek nem nagyon oldanák meg maguktól, annyira meg azért nem gáz a helyzet, hogy csak erre kiadjak most pár százezret.
Szóval robotporszívót nem úgy kell felfogni, hogy a rendes porszívót helyettesíti (sose fogja, max ha sikerül az akku kapacitást sokszorosára növelni), hanem segít jobb tisztaságot elérni és/vagy ritkítani a szükséges kézi porszívózások számát.


doeeg
(senior tag)
Blog

"hanem segít jobb tisztaságot elérni és/vagy ritkítani a szükséges kézi porszívózások számát."

That's what she I said :DDD

Ugyanez a szitu, négysávos mellett lakunk. Csak azt mondom, mi úgyis csak hétvégén vagyunk otthon nagyrészt, szombat délelőtt 1-2 óra alatt kinyaljuk a lakást, amíg ott töltjük az időt, kényelmes és tiszta, amúgy meg don't care :)


koanla
(tag)

Köszi, ezt nem is tudtam. Mi anno ezt kipróbálni vettük, mert nem akartunk habokra kiadni 200k-t a "rendesért". Majd megnézem, ha akutális lesz a cseréje.


koanla
(tag)

"Szóval robotporszívót nem úgy kell felfogni, hogy a rendes porszívót helyettesíti (sose fogja, max ha sikerül az akku kapacitást sokszorosára növelni)"

Szerintem talán nem is akku kapacitásával lehet a gond. Gondold el, ha simán otthon tudod hagyni, mert úgy alakítod ki a dolgokat, hogy ne akadjon el semmiben. Mondjuk nyolckor elindul, amikor senki nincs otthon. Végignyalja a lakást, akár helyiségenként és feltölti magát, ha lemerült. Utána ott folytatja, ahol abbahagyta. Szerintem az akku ezzel a móddal élhető lehet nagyon is.
Ahol inkább a gond lehet, az a szívóerő és hogy melyik készülék hogyan boldogul a különböző szőnyegekkel, kemény padlóval, stb. Ez egy ember+gép kombónak szinte nem is kérdés, de egy robotnak nagyon is. Szóval szerintem inkább ebben kell még javulniuk.


Cathfaern
(nagyúr)
Blog

Akku kapacitás nem azért gond, hogy hány percet tud egyben menni, hanem ahogy írod is, a szívóerő miatt. Jelenlegi akku sűrűség mellett lehetetlen ~600-800 wattos robotporszívókat gyártani értelmes méretben.


pyxystyx
(tag)

Karácsony előtt sikerült meglepni a családot egy porszívó robottal.
Kicsit féltem tőle, hogy nem lesz elég jó, de azóta már nem adnánk oda semmiért.
Igaz, hogy egy kissé drágább volt mint a cikkben szereplő jószág, de ez kb. 100 négyzetmétert, 5 helyiséget minden nap szisztematikusan bejár. (Neato Botvac D85)
Nálunk nincs küszöb, minden szobában szőnyeg van (igaz, csak rövid szőrű), van két hosszú hajú családtag, illetve két gyerek, akik után mindig zokniszöszös (volt) az összes szőnyeg.
Hetente egyszer, szombaton van idő nagy porszívóval rendesen kitakarítani, két nap után már tiszta szösz volt a szőnyeg, a sarkokban megjelentek az első kis porcicák.
Azóta Robi minden nap körbemegy, minden nap hihetetlen mennyiségű hajszálat, szöszt porcicát és port szed össze, nem is gondolná az ember...
A gyerekek imádják, versengve pakolnak előtte össze, mindenkinek megvan a feladata. Legalább a sok kis apró játék sincs széthagyva a szőnyegen.

A heti egyszeri nagy porszívós takarítás azóta is megvan, de az már csak finom port szed össze, nincs tele a tartály hajjal és szösszel.

Tehát az alapos takarítást nem helyettesíti, de sokkal komfortosabb érzés úgy hazamenni még pénteken is, hogy olyan a szőnyeg és a padló, mintha valaki éppen frissen porszívózott volna. :)

A mosogatógép után számomra ez a lehasznosabb háztartási gép.

[ Szerkesztve ]


Degeczi
(nagyúr)

"kissé drágább"? Gyors guglizás szerint 5x annyi... így az valszeg tényleg tud mit kezdeni a több szobával, míg az ilyen egyszerűbbeket alkalmanként csak egy-egy helyiség takarítására ajánlják


pyxystyx
(tag)

:B Szóval Qrvadrága volt, de szempont volt a szobáról- szobára átjárás képessége, főleg úgy, hogy nem a lakás központi részében lakik. A hosszú hajszálak is kihívást tudnak jelenteni egy- egy típusnak, ezért ez is szempont volt.

Egy- két szobás lakásnál szerintem ezek az olcsóbbak is tökéletesek, ugyanis fenntartják két nagyobb takarítás között a tisztaságot. Valójában erre valók, így kell rájuk tekinteni.

[ Szerkesztve ]


BomiBoogie
(MODERÁTOR)
Blog

Szia,
én kicsit többet is rászánnék (igen, olvastam, hogy egy 150-200k-s is megéri, de talán első körben annyit nem), kérdés, hogy pl. a V7 megéri azt az 50 USD felárat?

Szóval a gyártónál maradnék, de kicsit jobb modellben gondolkodom.
Pl. V7S PRO? :F

[ Szerkesztve ]


body007
(addikt)
Blog

Hol vetted a xiaomi-t? Én is azt szeretnék már jó ideje (mióta megjelent), de kínából nem rendelnék ilyen ~300+ usd dolgot azért.


Degeczi
(nagyúr)

Attól függ, mikor rendelted: a termékoldalon június 6-i FAQ bejegyzés szerint többé már nem tervezik EU raktárról szállítani! A megáfázás rádob 10e-nél is többet, úgy pedig már nem vmi vonzó.


wierra
(senior tag)

Én Xiaomi-t rendeltem a GearBestről warehouse választás nélkül (csak China WH volt választható) május 13-án. UK-ből érkezett.

[ Szerkesztve ]


bloggiold
(tag)
Blog

Szia BomiBoogie
Először erre reagálnék ,, kínából nem rendelnék ilyen ~300+ usd dolgot azért” – szerinted a magyar boltban honnan rendelik? Ja Kínából, ha komoly hálózattal rendelkező akkor raklapszám, ha nem pár darabocskát. A Gearbest februári eladása porszemnyi hazánk irányába kicsivel volt 100 milka forintocska alatt (baromira nem publikus info, véletlenül tudtam meg, ne mond el senkinek). A világ minden országába szállítanak (na jó Sudánba és Palesztinába nem) Mennyi lehet a havi árbevétel? Szükségük van Pistike vagy Julcsika pár száz dolcsijára, lenyúlják nem szállítják? Dehogyis.
V7S Pro a nagytesó
Legfontosabb pozitív tulajdonság:
van alsó hengerkefe, amivel a szőnyegtakarítás hatékonyabb
nagyobb por és víztartály 500/450 vs 300/300 ml
Negatívum:
drágább
bal oldali sepregető hiányzik
kevesebb szívóerő 600 vs 850 Pa (elég ez is nem kell megijedni)
ügyesebben leküzdi a küszöböket a kisöccsi, az alsó kefe néha bezavar akadálymászás közben.
A döntés a tiéd, én a fentebb írtak miatt választottam ezt. A GBHSC4 kupon kód beírása után Priority Line EU Express szállítást választva 120 dodo az ár pár darab van már csak. Angolhonból fog érkezni a csomag EU küldemény, no vám, no áfa no kütyafüle 33 kemény ugarise forint.
Egyébként imádom ezt a kis takarító terminátort, #28) pyxystyx hozzászólásával maximálisan egyetértek. Spec mivel ez egy olcsóbb darab nem szisztematikusan takarít, de látványosan hatékony az eredmény.
Elbúcsúzok hamarosan pókicától (ez lett a beceneve) és új szolgálati helyre költözik. Édesanyám 6 hét korház után jön haza, neki nagyobb szüksége van egészségügyi állapota miatt egy megbízható takarítónőre. Az új bejárónő nálam utána egy 20 éves szőke ……, na jó ez baromság, befejezem, hátha a feleségem is olvassa.

[ Szerkesztve ]


body007
(addikt)
Blog

Egyáltalán nem a lenyúlásról van szó - rengeteget rendelek kínából, inkább az a csekély 27%-os áfa ami zavar ;) Gearbest az egyik kedvenc shop-om - onnan is rendelek rendszeresen - de ott nem láttam eu warehouse-ból. És amikor keresgéltem nem is találtam sehol eu-ból, ezért kérdeztem :)


Stanley-B.
(őstag)
Blog

"hogy nem-e tekeredtek fel köré szennyeződések"
ez így helytelen.

egyébként az a helyzet, hogy a Roomba nem véletlen olyan drága, a legtartósabb gépeket csinálják, 5 évig minden probléma nélkül megy karbantartás nélkül (persze a szűrőt és kefét cserélni kell időnként).
Nekem is egy Roombám van itthon jó ideje és igaz, hogy az iRobot az alapgépeit annyiért adja mint mások a közép/felsőkategóriás gépeiket, de ez nem véletlenül van így... na meg kiegészítők is rengeteg helyen kaphatóak az országban hozzá és a javításukkal is foglalkoznak több helyen is.

A "jaj sok az előkészület" stb kérdésre meg annyi a megoldás, hogy úgy kell kialakítani a teret, hogy az a robot számára megfelelő legyen. Én például SEMMIT, de szó szerint semmit nem készülök elő, mert minden úgy van alapból, ahogy az ideális a Roombának. Kábelek nem futnak sehol össze vissza a padlón (nem is értem akinek nincs igénye arra, hogy ne ilyen hányásul nézzen ki a háza), székeket pedig nem kell feltenni mert a lábai körül körbemegy simán, cipők pedig cipőtartó szekrényben vannak.


Degeczi
(nagyúr)

Kínából senki nem attól tart, h lenyúlnák a cuccot (bár pont most, pont a Gearbest miatt szívja fogát egy ismerős: egyelőre senki nem találja a küldeményét noha trackinges volt, és a Gearbest nagy kegyesen a felét lesz hajlandó téríteni ha tényleg elveszett...),
hanem főként a megsarcolás és az esetleges garos problémák miatt húzós drága dolgot rendelni.


bloggiold
(tag)
Blog

Tudom, hogy sokat rendelsz, nem is neked kellett volna címeznem, sorry. Csak egy általános tévhitet akarok eloszlanti a megnemérkezett csomagokkal kapcsolatban. Ez egy új szállítási forma, nemrégen vezzették be. EU Express (DPD) kína és HK-2 (2-31kg). Europa Registered HK raktár. Tehát átvisznek ezekből a raktárakból elég sok terméket az Angliai raktárukba és EU küldeményként kapod. Az EU warehouse más történet.

[ Szerkesztve ]


julius666
(addikt)

Én le is csaptam rá, a kuponkódért meg a cikkért baromi nagy hála (főleg ha megjön és működik :P ). Régóta filóztunk egy ilyen masinán 2 macskával, forgalmas út mellett lakván, csak eddig lusta voltam végignézni az olcsóbb kínai kínálatot (drágább ketyere nem játszik).

Most így, hogy volt ez a kuponod megnéztem mi merre mennyi. Ár/érték arányban - ha csak 1-2 szobára kell mint nálunk és kell a felmosó (=nedves portörlő) funkció is - nekem erősen úgy tűnik, hogy még ha a vámhatóság bezavar se nagyon van ennek az ajánlatnak párja (33/45k).

Találtam hazai webshopot, akik 70k felett vesztegetik ugyan ezt a készüléket, kínából szállíttatva, gariról meg semmi infó... :U

Azt meg szabad kérdezni, a kuponkód honnan? Affiliate program? Tényleg csak kíváncsi vagyok, olcsóbban nem kaptam volna meg sehonnan, felőlem kereshetsz is rajta, az nem érdekel.

üzenetek