Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


feliks
(senior tag)
Blog

(#2) domos: Pont ezért késztítettem ezt az az írást, mert nagyon nagy tévedés azt hinni, hogy a kettő specsheet alapján összehasonlítható. (ezért maximum neked értelmetlen az írás, másoknak elképzelhető, hogy nem az). Nyilvánvaló, hogy te nem használtad mindkettőt, így én a tapasztalataimat pont azért írtam le, hogy annak segítség legyen, aki nem tudja használat nélkül, hogy milyen használva a két telefon (még szó is esett a jelenségről a cikkben :DDD ), de érdeklik a valós életben tapasztaltak. (egy iStyle megtaperolás nem ugyanaz, mint a használat a mindennapok során)
- Arra, hogy az acél sokkal kevésbé csúszós, csak annyit tudok mondani, hogy téves - az XS acél kerete a legcsúszósabb a valaha volt összes iPhone közül - és nem csak szerintem. Ettől függetlenül az XR-énél egyértelműen jobban csúszik.
- Arra, hogy " Ahol pedig van különbség (kijelző, készülékház, kamera) ott az XS nyer." csak annyit tudok mondani, hogy olvasd el a cikket, mert pont erről szól, hogy egyáltalán nem egyértelmű. :)

(#3) tuki2200: "Ennek ellenére valamiért az Xr tulajok rendre meg akarnak győzni mindenkit, hogy az általánosságban jobb telefon mint az Xs.. nevetséges."
Ez nem nevetséges,hanem üdvözlendő, hiszen lehet azok a tapasztalatok egy jobb döntés meghozatalában segíthetnek. A következő van (szerintem) emögött: Több ismerős váltott tavaly X-ről 8+-ra, mert nem vált be nekik. Idén vannak páran, akik X-ről (jellemzően nem XS-ről mint én) XR-re váltottak. Ennek az az oka, hogy az X/XS sokaknak tetszik (nekem is), de használni nem igazán jó. Az XR-t használni viszont jó. Ezért aki azt hsasznál, elmondja másnak, hiszen miért ne tenné - csak gyakran süket fülekre talál. (lásd #2, #3). Ez nem personality disorder, hanem egy bizonyos szemszögből drágán rosszabb / olcsón jobb dolog. Ha personality disorder lenne a dolog mögött, meg tudod magyarázni,miért árulom az XS-em (hiszen nekem az is van, így nem is áll meg a dolog), és tartom meg az XR-em? :U

(#5) domos:
"Nekem az a meglátásom, hogy amíg kapni X-et, addig az XR-nek semmi értelme."
XR kontra X: +1 év support, +nem hibásodó kijelző, +jobb hangzás hangszórón +erősebb cpu +esim (mondjuk ez szar, de szempont ez is), + sokkal jobb főkamera + stereo videofelvétel + sokkal jobb akku + nincs PWM + gyorsabb FaceID :C
X kontra XR: + másodlagos gyengébb szenzorral rendelkező kamera, +amoled, ha valaki szereti (és igen, van aki nem szereti, hiába gondolod egyértelműnek a helyzetet :) )

"Nem kötelező Apple telefont venni, ha nincs rá lóvé" - Tedd már le ezt a tévedést, hogy ez pénzkérdés. Nekem mindkettő van, mégis az XR-re voksolok. Ez innen hogy lenne pénzkérdés?

(#8) Syl: "Megmosolyogtató írás. A bevezető után borítékolható volt a konklúzió. Leszólod az elfogult cikkeket/videókat, ám te végig hangoztatod az Amoled ellenességedet"
Igen, szándékosan hangoztattam, hogy egyértelmű legyen, hogy ez nálam egy szempont. Azért gondolom szükségesnek kiemelni, mert akik venni akarnak XS/XR-t azok mind IPS-es iPhoneokról jönnek feltehetően(tekintve hogy az X/XS pároson kívül mind az), így ahogy én is azt hittem, hogy ha az Apple is kiad amoled kijelzős telefont bizztos jó lesz (hiszen eddig minden telefonjukkal meg voltam elégedve), úgy ők is beleszaladhatnak ebbe.

(#11) domos : "Nálad nem volt még se X, se XS." Hidd el, más is lehet egy ember véleménye, mint a tied. :) Nálam volt X, és XSés XR is. Most épp ezek közül kettő is. Mégis szerintem is az XS csúszósabb.. Most akkor nálam sem volt X/XS? :DD

üzenetek