üzenetek

hozzászólások


feliks
(senior tag)
Blog

Az meg, hogy az Xs-t nem jó használni, de az Xr-t igen, hogy lehet? Nem ugyan az az iOS mindketton?! .
Az iOS ugyanaz mindkettőn, de a telefon, amin használom, nem. (nem mindegy hogy egy BMW motor egy BMWben vagy egy Rolls-ban van :DD - nyilván nem akarok párhuzamot vonni a 2 autó és a 2 telfon közé, csalk az érzékeltetés kedvéért írtam ekkora különbséget)

Nekem ez egy furcsa önigazolási problémának tűnik, megvetted az Xr-t (is), megirtad a cikket, hogy szerinted ez miert jobb mint az Xs és várod, hogy mások igazat adjanak és alátámasszák a döntésed helyességét
A legkevésbé sem, de a cikkben erről is esett szó. írtam az XR fórumba egyszer, hogy nekem az XR jobban bevált, erre töben írtak privátot, hogy részletezzem, mert ők X/XR választás előtt állnak. Ismerősök úgyszintén érdeklődtek, mert nekik sem volt triviális, melyik a jó választás, és mivel engem kérdeztek, mert nekem volt mindkettő, úgygondoltam ,cikkben, részletesen leírni jobb megoldás, mint fórumokba copypastelni a tapasztalataimat, és n+1 alkalommal elmondani, ha valaki szóban kérdezi.
Szóval ebben nincs semmi önigazolás, alátámasztás (valljuk be, ha az is lenne, arra sem egy fórumon keres egészséges ember támogatást), egyszerűen kereslet mutatkozott arra, hogy a talasztalatokról készüljön cikk, én meg megírtam.


tuki2200
(senior tag)

De a belseje is ugyan az, "ugyan az a motor", sőt az Xs-be 4gb RAM van az Xr-be meg csak 3gb, úgyhogy ami neked jobb még gyengébb is.... ez nálad mostmár 100% valami érzelmi vagy tudat alatti dolog.. :D

[ Szerkesztve ]


domos
(senior tag)
Blog

Na ez az... :) Számomra használatban az újabb (6s és felette) iPhoneok között érzetre nem sok különbség van. Ha valaki kicserélné az X-et XR-re amíg alszok, lehet észre se venném.

feliks: Mivel én androidot is használtam/használok iPhone mellett, ezért nekem nagy vágyam volt hogy végre jöjjön az AMOLED az Applehöz, mivel a Samsung AMOLED paneljei mindig lenyűgöztek, illetve a fekete az ott tényleg fekete.

[ Szerkesztve ]


feliks
(senior tag)
Blog

Úgy látszik ezzel a megvilágítással megtaláltuk a közös hangot :D
Nemt'om, nekem az XR nem érződik lebutítottnak, még az XS mellett sem. Lehet, hogy az amoled az egyik oka,hogy másnak érződik, mint az eddigi termékvonal, de ez (nekem) inkább előny is. (Érdekesség,hogy volt, aki megjegyezte, hogy milyen kiemelkedően szép az XR képe (lány, akit teljesen hidegen hagyott a tech))
Az egyetlen, ami butításnak érezhetek, az a másodlagos kamera hiánya (bár nem érzem a hiányát - a portré sötétben így még jobb is minőségben, a zoomolás meg 1-2 alkalommal hiányzott csak)

A korábbi termékvonal tökéletes folytatása nálam egyébként egy 7 (vagy az X-nél is kicsit kissebb), teljes kijelzős, de IPS, 2 kamerás darab lenne, de ez nyilván marad álom. :D

[ Szerkesztve ]


feliks
(senior tag)
Blog

Pocsék volt a hasonlatom, jogos, az Phantom és a 7-es BMW külsejét kellett volna példának hozni, de nyilván így is értetted azért.. :DDD

[ Szerkesztve ]


Csapoati
(nagyúr)
Blog

Azt csak én nem értem, hogy miért nem szabadultál meg az XS-től, ha az XR jobban bevált?


feliks
(senior tag)
Blog

Fent van a hirdetéseim közt. :)

/eredetileg a cikkben is benne volt zárszóként, csak kimoderálták :D /

[ Szerkesztve ]


Valaki87
(senior tag)

jó kis cikk lett, grat :)

1 hete vettem egy Xr-t, és teljesen megvagyok vele elégedve! Sőt! Soha nem gondoltam volna, hogy Iphone egyszer ilyen akkuidőt fog tudni produkálni :D
Előtte sima 8-am volt....


Csapoati
(nagyúr)
Blog

Ja, így már minden más. :) Nekem bejön az amoled, így biztos maradtam volna az XS-nél, de ha az nem tetszik valakinek, az elég nagy dealbreaker.


nuke7
(veterán)
Blog

hát akkor várjuk az SE 2-t... :(


feliks
(senior tag)
Blog

Ha lesz olyan valaha, és IPS, vagy nem-PWM amoled kijelzővel szerelik fel, akkor arra day-0 fogok beruhàzni én is :)

[ Szerkesztve ]


Zirowe
(nagyúr)
Blog

Rég rossz, ha vki az "influencereket" emberszámba veszi, sőt mi több, ad a véleményükre.


feliks
(senior tag)
Blog

Ha MBKHD-re gondolsz, szvsz peecízebb munkát végez, mint a tesztoldalak nagyja. + ha egx trsztoldal csinál videót is (pl verge) akkor az influencer? :D


talamasca
(senior tag)

A legnagyobb "buktató" az írásban a következő:
Neked az iPhone 8 Plus kell. 😏

Mivel:
- A méret nagysága nem zavar.
- A kijelző a 8 Plusban sokkal-sokkal jobb, mint az XR-ben.
- A RAM azonos.
- A kamera sem jobb az XR-ben.

Ugye-ugye...
Egyébként pont az Apple "cseszte" el, hogy viszonlag a két véglet tud most csak könnyen választani a palettáról. Ahol kevés az anyagi (6s,7) és ahol nem számít (XS, XS Max).

A köztes cuccoknál mindig bizonytalan az ember, mert a mérleg nyelve hol ide-hol oda billen.

Jelzem, ennél ganyébb már csak a hordozható Maceknél a helyzet választás tekintetében...


laleh
(addikt)
Blog

Dettó. Inkább egy x mint egy Xr.


feliks
(senior tag)
Blog

A legkevésbé sem.
írtam, hogy a gesztusvezéreltség, és a teljes képernyős forma volt a váltás egyik mozgatórugója.
A kijelző miért lenne jobb a 8Plusban? Amennyire láttam (nem volt olyanom, ezért csak megtapogatásnyi tapasztalatom van) nekem nem tűnt jobbnak, de lehet tévedek. Igényem viszont nem is nagyon lenne rá, mert az XR-é nekem tökéletrsen megfelel. :)

Az, hogy a kamera jobb, tárgyi tévedés: Az XR fő kamerája sokkal jobb, mint a 8-é, ha az alap lencsét nézzük (a zoom lencse valóban hiányzik, de 90%-ban az 1x nagyítást használja az ember)


nuke7
(veterán)
Blog

hát azért 20% havi költség különbség azért csak nem nulla :U


hruodnand
(senior tag)

Na Skacok, kicsit egyszerű leszek és tömör az (AM)OLED kapcsán. Sok telefonon volt már és az OLED kijelző sokkal jobb bármilyen IPS-hez viszonyítva. Pedig a szemem eléggé érzékeny arra, ha valami nem színhű vagy épp flickerel. Mondjuk nálam érdekes a felállás mert iPhone XS van.... 50% alatt tényleg flickerel de még nem fáradtam le benne.... vannak cikkek erről a témáról. Google -> iPhone XS PWM.... viszont ami jó, hogy nem úgy oldotta meg az Apple mint pl a Samsung. A PWM jelszintje nem nagy mértékben ingadozik, hanem van egy alapszint (feszültség) és arra ülteti rá, de ez is csak 50% os fényerő alatt, iPhone X,XS,XS Max esetében! Megoldás is van rá ha 50% alatt nem szeretnél flickert “nézegetni”... Fehérpont csökkentése! Bekapcsolod, beállítod 95%-ra és a fényerőt nem veszed 50% alá. A képernyőn megjelenő tartalom lesz szoftveresen levéve (fényerőben)... Ergo a hardweres fényerőszabályozásod marad úgy ahogy van, viszont mivel végtelen a kontrasztod így simàn visszatudod venni ezt szoftveresen. Sok cikk van erről neten... Hogy miért nem alapból így alkalmazza az Apple? Azért mert, ha a logika mentén vègig gondoljuk akkor a fehérpont csökkentésével hardwares még nem lett lejjebb véve a fényerő, tehàt több áramot fog fogyasztani a készülék... :) Ennyi a story :)


hruodnand
(senior tag)

+1: Flickert szabad szemmel nem veszed észre mert 240Hz en oldja meg kb. :)

[ Szerkesztve ]


nuke7
(veterán)
Blog

plusz az amoled be is ég... jó cucc, parasztvakításnak :)

üzenetek