üzenetek

hozzászólások


myckey
(veterán)
Blog

:C
Jó dolgok ezek a beszámolók, lehet belőle gyűjteni xp-t.


Fred23
(nagyúr)

Érdekes volt, ha lesz még hasonló, azt is elolvasom.

Én Japánnal kapcsolatban pont fordítva vagyok bekötve, mint a legtöbb magyar, aki oda szeretne látogatni: még gyerekként elég rendesen beszippantott a kultúrájuk, azóta viszont folyamatos távolodásban vagyok, de egyfajta kapcsolat most már biztosan megmarad, mert 43 éves vagyok, és innen sokat már nem fogok változni.


Snoop-y
(veterán)

Nagyon jo iras koszonom, hogy megosztottad velunk :C :R


callmeakos
(veterán)
Blog

Köszönöm mindenkinek aki elolvasta ezt a beszámolót.
Őszintén, elég nehéz szülés volt ez az írás. Kétszer gyakorlatilag újra kellett írnom mert nem voltam elégedett a összképpel, elég sokszor kellett részeket átírnom, a képekkel is rengeteget utómunkáltam, főként képarány miatt, plusz a videó beágyazás se sikerült az istennek se. De remélem így is egy érdekes beszámolót tudtam összehozni. Ha kérdés van, nyugodtan jöhet, szívesen válaszolok.


Lenry
(félisten)
Blog

visszatalálós hozzászólás


Sinesol
(veterán)

"itt történt meg, hogy egy 5000 yen-es bankjegy kicsúszott a zsebemből, amit olyan lendülettel hozott vissza nekem a pultban dolgozó hölgy, mintha valami ékszert hagytam volna el. Nyugati ember az ilyet szerintem kapásból zsebre tenné, ebben biztos vagyok"

Ez azért igencsak hasonló itthon is, legalábbis az én környezetemben, ahol felnőttem és élek, sosem láttam olyasmit, hogy valaki elhagyott cuccot csak úgy zsebre rak, általában azonnal szólni szoktak mindenhol, velem is esett már meg, hogy utánam hoztak ezt azt, étteremben, üzletben is láttam olyat, hogy vendég után kimentek, mert ott hagyott valamit, pár napja épp villamoson szoltak, hogy az airpods kiesett a zsebemből, amikor felálltam.

Személy szerint nem is tudnék csak ugy zsebretenni valamit, furcsa egyáltalán a gondolata is, hiszen az az első gondolat, hogy az ember szol az illetőnek, ha látja hogy elhagyja pénzt, cuccot, stb.

[ Szerkesztve ]


zseko
(veterán)
Blog

Jó írás, én is ki akarok japánba és koreába jutni minimum egyszer, azért az árakat - repjegy, szállások pl. - kicsit hiányolom.


freeapro
(senior tag)

nyitókép brutál :R :R :R


Djuree
(félisten)

hehe, ott is van olyan hely ahol elraknák simán. ;)


callmeakos
(veterán)
Blog

A teljesség igénye nélkül, habár megjegyzem, hogy nagy része tavaly előtti ár. Illetve mivel angol fontban fizettem, ezért azt fogom megadni. Illetve azok, amiknek az árát vissza tudom követni, de pl. a JR pass már tavaly óta több majdnem a duplája amit én fizettem.

Repjegy: 1090 font
Szállás összesen: 495 font
JR Pass: 263 font
A második napi túra a Fuji hegyre és a sétahajókázás 78 font
14 napos 4G Sim kártya korlátlan adatforgalommal: 41 font.


callmeakos
(veterán)
Blog

Tisztelet a kivételnek, természetesen, és ahogy Djuree is írta, ott is megtörténhet az ellenkezője. De összességében elmondható, hogy nem ez a jellemző.

Illetve az, hogy a JR passon ott a nevem, annak semmi jelentősége nincs, mivel nincs hozzá csatolva semmilyen személyes adat, és az országon kívül csak körülbelül egy műanyag hulladéknak felel meg, ezért sem erőlködöm utólag eltűntetni, de azért köszönöm az észrevételeket.


zseko
(veterán)
Blog

Köszi! Nem gond a font, mert éltem kint Angliában egy ideig, így jó nekem úgy is.


CapriBoy
(tag)

Érdekes volt, köszi!


adlersson
(aktív tag)
Blog

"A kavarás akkor kezdődik, mikor azzal találkozunk, hogy a Suicán kívül van másféle kártya is. Mikor visszatértem a következő héten Tokióba Oszakából, már nem fogadta el egyik kapu sem azt a kártyát, amit elsőnek vásároltam." - Szerintem ott valami más gebasz lesz, mert ezek a kártyák (kevés kivételtől eltekintve) jópár éve kompatibiliesek egymással.


Cifu
(félisten)
Blog

Köszönöm szépen a beszámolót, nagyon élveztem olvasni, nekem is a bakancslistán van Japán. :R

Egyedül azt sajnálom, hogy a képek nem thumbnailek, párra lendületből és reflexből rákattintottam, hogy belenagyítanék. :DDD


joghurt
(addikt)
Blog

Esetleg képaláírások, hogy melyiken pontosan mi látható, plíz.


Lenry
(félisten)
Blog

Köszi a beszámolót, nagyon érdekes volt :R
A meg nem született gyerekeknek állított szoborsor különösen... Szép mementó


Snoop-y
(veterán)

Ez nagyon olcso :Y


callmeakos
(veterán)
Blog

A mai napi rejtély, hogy mégis miért adta meg magát az a két kártya. Még a japán kollégáim sem tudták megmondani.

#15 Cifu
Köszi :)
Az egyetlen dolog, ami nem olyan mint amilyennek szántam a beszámolóban, azok a képek. Sajna a legtöbb képet nem fektetett módban lőttem, mint ahogy kellett volna, ezért kellett őket visszahozni ilyen képarányba, ez viszont azt jelentette, hogy méretileg lecsökkentek.

#16) joghurt
Köszönöm az észrevételt, teljesen jogos. Később kiegészítem őket.

18 Snoop-y
Egy ilyen úthoz képest valóban baráti ár. Viszont csak halkan jegyzem meg, hogy a repjegy és a szállás még 2022 Augusztusában lett lefoglalva, amikor a turizmus még halott volt, és nem is igazán lehetett tudni, mikor tér vissza, az árak pedig még elég alacsonyan voltak. Ugyanez most már nem jönne ki ennyiből, már csak a JR Pass miatt sem.

[ Szerkesztve ]


adlersson
(aktív tag)
Blog

Merjem-e mondani, hogy 2012-ben 186k forint a retúr út Pestről Tokióba. Azóta ezért a pénzért lassan Tajvanról is max. valami fapados visz csak el.

[ Szerkesztve ]

üzenetek