üzenetek

hozzászólások


jalos
(csendes tag)

Gratula Japánhoz!
10 nap talán kicsit kevés ;)! El kell menni mégegyszer-kétszer!

Miután mi 2019-ben voltunk ősszel 14 napig (életünkben először Ázsiában), az egész COVID időszakot a japán emlékekkel éltük túl fejben! És annyira bejött hogy most áprilisban megint megyünk 16 napra (3 éjszaka ebből egy kis városlátogatás Shanghaiban, ha már ott repülünk el felette - Oroszország, Szibéria most nem játszik a repülőknek), a cél: Oszaka és Hokkaido, amik kimaradtak a múltkor. (Hokkaido az északi sziget, ahol Sapphoro is megtalálható).

A JR pass annyira megdrágult, hogy helyi kis vonatokon kívül mi 2* belföldi repülővel megyünk és autóval (ott is van Túrista kedvezmény!). Repülővel Tokyo - Osaka kb féláron van mint egy JR menetjegy!

Osaka-Sapphoro meg esélytelen vonattal (kivéve az időmilliomos fiatalokat), mert 12 óra. Persze egyszer a shinkansenen is kell mennie mindenkinek, de a múltkor mi leginkább Kioto központú csillagtúrán voltunk, és ott vonatoztunk eleget JR Passal a shinkanseneken.

Autóbérlés: még Hokkaidó autópálydíjaira is van túrista kedvezmény, ami nem árt mert amúgy dúrva 60ft/km az autópályadíj! És mégegyszer a vonatdíjakról : mindenki csodálja a Japán vonatokat , vonatközlekedést (Én is), csak az árát nem szívesen fizetné ki senki!
Autóbérléssel 2 főre Sapphoro - Hakodate oda vissza (kb 500km összesen) mindösszesen annyiba kerül mint vonattal, és mivel Hokkaido nem olyan sűrűn lakott mint a fősziget, ergo a tömegközlekedés sem olyan perfect, ezért az autóval olyan helyekre is eljutunk ami idő hiányában amúgy nem lenne lehetséges.

A lényeg: Japán egy gyönyörű, kulturálisan nagyon más, sok mindenben mégis nagyon hasonló, biztonságos ország, amit mindenkinek javaslok! Nagyon sok, sokáig emlékezetes élményt tud adni. Hogy mennyire: Párom azóta már alapfokon tud japánul, és csak ezért kezdett el Japánul tanulni, ahol elég sokáig nincs sikerélmény, hiszen az írást, a katakanákat és hiraganákat kell előszőr valamilyen szinten megtanulni.

Repülés árak: mostanában Air China légijáratoknak vannak, voltak egész jó árai (kb. 500€/oda vissza út). Igaz hogy Pekingben vagy Shanghaiban át kell szállni, de a lehetőség adott.

üzenetek