üzenetek

hozzászólások


F4ther
(tag)

Na megvolt a hétvégi próba üzem.

Nehezebb mint gondoltam :N

Szóval, első körben próbáltam futtatni egy jó adag szénnel 30 percet. Első észrevételem az volt, hogy sok apró darab van ebbe a 10 kilós weber zsákban, és kiszóródik a gril kéményem alján. Nem baj összeszedtem feldobáltam a tetejére.
Elkezdtem begyújtani, minden probléma nélkül szépen beizzott, meggyulladt. Vártam amig ugy gondoltam hogy már elég jól izzik, áttöltöttem a grillbe.
Itt óvatosan kellett mozogjak, mivel az apró darabok potyogtak az alján. De számítottam erre, ezért a talajon kísérleteztem.
Első betöltés után, az összes szellőzőt teljesen nyitva hagytam, a belső hömérsékletre 240 fokot mértem.
Vissza jöttem fél óra múlva, és hideg volt, belső léghőmérséklet 70fok. Levettem a tetejét, ki volt aludva a szén.
Ismét begyújtottam a kéménnyel, meg hozzáadtam még egy kevés "friss szenet" tovább izzítottam mint korábban, betöltöttem, elkezdtem sütni.

Amint rátettem a tetejét, elkezdett esni a hőmérséklet, mint ha nem kapna elég oxigént a szén, hiába vannak nyitva a szellőzők teljesen.

Ha kinyitottam, általában visszaizzott, meg begyulladt, de sajnos voltak olyan helyek, ahol teljesen kialudt, ezért ott kevésbé adott le hőt.

Ez azt eredményezte, hogy fedővel alacsony volt a hőmérséklet, sütésre kevésbé alkalmas, ha levettem, akkor meg megégtek a húsok.

Nem igazán tudom, hogy mit csináltam rosszul.

Arra gondoltam, hogy a következő alkalomkor kevesebb szenet teszek bele, és jobban felizzítom az elején. De lehet nem ez a jó stratégia nem tudom.

[ Szerkesztve ]

üzenetek