üzenetek

hozzászólások


havenday
(tag)

Ismerem én is, szerintem ez nagy ajándék a ketós világnak, végre ezt felismerték!
Ha már termékek, mit gondoltok a ketós Norbi féle kakaós csigáról?


Cathfaern
(nagyúr)
Blog

Ha a CH-ját nézem, ketoba belefér. Ha az összetevőlistáját, akkor meg: :Y

Nassolásnak talán jó, de szerintem rendszeresen fogyasztásra egészséges étrendbe nem való.

Szerk: illetve tapasztalatom szerint ha nincs benne rendes liszt, abból nem lesz normális tészta. Aztán lehet, hogy ennyi adalékanyaggal el tudták érni, hogy valami tésztához megközelítő állaga legyen :D

[ Szerkesztve ]


pilóta
(nagyúr)

Szója és glutén van benne. Elvileg ketóba blefér, de én meg nem enném. A szója fitoösztrogén, a glutén meg szétcseszi a vékonybeledet...


havenday
(tag)

Neeeem, csak is néha, érdekességnek.


nagysz
(tag)

Egy időben "ezen éltem", a röfi ropi változaton legalábbis, az a legjobb. kábé szárított tepertő íze van.
jó, csak persze, sok benne a kalória ezért csak óvatosan.


ServerWorks
(tag)

:) xx'$&c


havenday
(tag)

Ezt nagy lépésnek könyvelem el, hogy most már a ketósoknak is van lehetőségük finomat és "ketósat" nassolni, most például jerky - t nézek, különböző ízekben, ismeritek ezeket?
Persze, ezek is csak snack-kek, nem a bázis étrend, mindenesetre jó dolog, hogy nem kell rém unalmasan, sz@r ízű dolgokat enni az étrend betartásához.


Cathfaern
(nagyúr)
Blog

Jerkyk jók tudnak lenni, kár hogy a nálunk kaphatóak nagy része tele van cukorral :(

"mindenesetre jó dolog, hogy nem kell rém unalmasan, sz@r ízű dolgokat enni az étrend betartásához."
Ha te rém unalmas sz@r ízű dolgokat eszel keton, akkor rosszul csinálod. Ízvilágra a keto semmiben sem korlátoz, szóval ha unalmas dolgokat eszel, az csak a te hibád.


pilóta
(nagyúr)

Valahol olvastam egy jó kis blogot, hogy hogyan kell házilag csinálni, de már nem tudom hol. Lehet, hogy érdemes lenne kipróbálni, engem is a cukrozás tart vissza tőle (na meg az ára :D)...


havenday
(tag)

cukor :Y

van egy egész jó gyártástechnológiám a házi elkészítésére, csak kell építeni hozzá egy szárítót. Rovar és légymenteset. Valamint jó lenne hozzá egy klasszikus parasztházas padlás - huzat
De lehet egy jó sütőben is, ami tud olyan 70 fokon légkevergetni
Viszonylag finom dolgokat szoktam enni, de néha nem árt egy kis variálás :K

[ Szerkesztve ]


nagysz
(tag)

sütőben alacsony hőmérsékleten rácsra fellógatva vékonyra vágott hús csíkok.. tökéletes.
a bolti szerintem sz.rabb és főleg bazi drága.


havenday
(tag)

leegyszerűsítve-igen


Hieronymus
(addikt)
Blog

Lehet, hogy finom.
Akinek már gondjai vannak a koleszterinnel, érdemes elkerülnie messzire.
A belsőségek és a bőr mellett a zsír is nagyon jó koleszterin forrás. Túl jó.


pilóta
(nagyúr)

Mivelhogy a koleszterinnel az égvilágon semmi gond nincs, ezért engem nem zavar...


Hieronymus
(addikt)
Blog

Na ja.
A koleszterin szint növekedése egy hosszabb folyamat. A ketó mellett érdemes figyelni rá.
Ám a te te dolgod illetve a te egészséged.


havenday
(tag)

el kéne már mennem vérvételre.....


Arpee78
(senior tag)
Blog

Lehet egy zsíros étel finom, de a normál(hivatalosan ajánlott) étrendhez mérten mindenképp kevésbé változatos, ergo unalmasabb.

Friss tudományos: A szénhidrátos étrenddel kisebb a cukorbetegség kialakulásának esélye.


Hieronymus
(addikt)
Blog

Nem szénhidrátos, hanem növényi alapú.
Nem egyértelműen szénhidrát alapról van szó a cikkben. Ráadásul nagyon sokat számít a feldolgozás minősége. Az olasz al dente sokkal egészségesebb, mint a magyar túlfőzött tészta.


Hieronymus
(addikt)
Blog

Az előző link magyar változata.
[link]


havenday
(tag)

Nappali, tejsavó koncentrátum fehérjémet, marha hidrolizált izolátum fehérjére cseréltem. Amellett, hogy jobb minőségű, teljesen ch mentes, kiszámoltam, hogy napi min 4-5gr ch bevitelét takarítom meg vele.

Igazából arra leszek majd kíváncsi, hogy a szervezetemnek vajon jobb a marhafehérje a tejsavónál? Nem vagyok tejcukor vagy tejfehérje allergiás (tudtommal), de néha éreztem, hogy puffadok a fehérje megivása után.

Olvastam cikket, most nem linkelem, azt írták benne, hogy igazából nincs szükség a rostfogyasztásra, a lényeg a bélbaktériumok jelenléte legyen. Én alig eszek rostot, de ráálltam egy spec készítményre, pro és prebiotikumot tartalmaz, most már nem fogok parázni a zöldség(nem)fogyasztásomon :)

Edzőtársamat rávettem a ketózásra, mert őt is fehérje-típusnak gondolom. Megy is neki, minden gond nélkül. Kalóriát egyáltalán nem számol, minőségre még nem tud figyelni, "parasztketózik". Ledobott vagy 6 kilót úgy, hogy közben erősödik, folyamatosan javulnak a számai minden gyakorlatban. Látványra szépen, lassan alakul, megy le róla a zsír, laposodik a hasa. Csak súlyzós edzést végez, semmi kardió.

üzenetek