üzenetek

hozzászólások


Oldman2
(veterán)
Blog

Rettentően színvonalas...
:C


Cathfaern
(nagyúr)
Blog

Ha véletlenszerűen nagyjából minden második mondat után beszúrnám ezt: , akkor nem tévednék sokat :D Nincs bajom azzal, ha valaki nem ért egyet a ketoval, de akkor legalább legyen képben vele...

[ Szerkesztve ]


nagysz
(tag)

a nagy tudást továbbra sem a femina/divany/blikk/kakukkmarci stb oldalakról fogjuk felszívni úgy látom..


Cathfaern
(nagyúr)
Blog

Ez önmagában nem is lenne probléma, ha egy alapvetően igazságokat tartalmazó, csak laikusuk szintjére lebutított, cikkről lenne szó (ami a közérthetőség jegyében tartalmaz egyszerűsítéseket és így nem 100% szakmailag pontos). De nem ez történik, hanem teljesen és egyértelműen hamis állításokkal és ferdítésekkel teli cikk. Amit ráadásul nem is valami femina-s belső cikkíró írt, hanem egy egészségügyi központ dietetikusa (illetve a fogalmazásból nem feltétlen egyértelmű, hogy ő írta-e, de nyilván a nevét adta hozzá, tehát egyetért vele).
Kíváncsiságból egyébként megnéztem a Duna Medical Center oldalát, rögtön nyitó oldalon fő bannerben ez fogadott: "FOGYÁS GYOMORBALLONNAL", alatta meg "Kérjen időpontot!". Így már rögtön értem miért nem elleneznek egy módszert amivel egyszerűen és beavatkozások nélkül le lehet fogyni... :U


tlac
(nagyúr)

uhh, azt a ballonos dolgot nem is láttam
azért ez jóval drasztikusabb a ketogén étrendnél

közben megtaláltam ugyanezt a cikket náluk is, ezek szerint a femina csak reklámozta most őket, meg kint van index főoldalon is (most már csak kisebb betűkkel)

simán el tudom hinni, hogy teljesen komolyan gondolja a leírtakat
aki nem követi folyamatosan, alaposan és kritikusan a friss kutatásokat, hanem csak felületesen megtanulta a suliban oktatottakat, akkor annak csak ilyen tudása lesz (és ez egyébként nagyon rossz, amikor az emberben felmerül a bizalmatlanság az orvosa szakértelmében)


havenday
(tag)

ne egyetek ballont/lufit az nem finom, maradjatok a szalonnánál ;)


Galahed
(senior tag)

:DD


nagysz
(tag)

ja csak ezeken az oldalakon általában a tömény hülyeség jön. szerintem ez nem titkolt céljuk lehet. több éves átverési kísérlet vagy valami.


koxos:8]
(senior tag)

Sziasztok!

Nagyobb túlsúllyal küzdök, a ketogén diétával szerintetek érdemes lenne megpróbálnom lefogyni? Mennyire ajáblanátok így? Igazából olyan diétát szeretnék, ami nagyobb váltás lenne a jelenlegi életmódomtól. Illetve oldalakat, étrendeket tudtok ajánlani kezdőknek? Edzenék is mellette heti 3-szor a teremben.

[ Szerkesztve ]


Madwe
(nagyúr)

Minden diétával le lehet fogyni, az a sikeres amit tart az ember hosszabb távon is. Ketogén étrend ha tetszik (halak - főleg lazac, tonhal, tőkehalmáj, húsok, tojás, magvak, avokádó, zöld leveles zöldség, de jóformán semmi! Szénhidrát max 50 de inkább 20 gramm, ha csalsz kuka az egész.) s tartod, akkor könnyen fogszvele fogyni
első hónap szenvedés, nagyon, utána viszont gyerekjáték, nincs éhséged, sóvárgásod, s repülnek a kilók. Nekem 60 ment le másfél év alatt pl, a nagyja az első fél évben.
azért azt javasolnám, h ne csak azt nézd majd, h mi fér bele makrókban a ketoba, hanem azt is h az egészséges is legyen lehetőleg - pl amiket fentebb felsoroltam :)
ha edzés alatt kondit értesz, arra készülj fel h keto alatt nagyon romlik a teljesítőképességed súlyok terén, de ez ne zavarjon, csináld, van értelme azért :)
angol forrás is jöhet?

[ Szerkesztve ]


koxos:8]
(senior tag)

Akkor gratulálok a 60kg-hoz, az nem semmi teljesítmény. :R
Igazából jöhetnek angol oldalak is.
A makrotápanyag arányra mit tudnál javasolni?
Visszaolvastam a topikban, láttam, hogy 20g ch, 120g fehérje, 100g zsírt írtad talán, az jó lehet nekem is?
Fehérjeport innék majd napi 1-2 adagot, hogy azzal is több legyen a fehérje bevitel.
Gyümölcsökből milyenek férnek bele az érrendbe?
Ilyen sajtok, szalámik, tojás, feta sajt gondolom mehetnek az adott zsír mennyiségen belül, olajos magvakra,mogyoróvajra gondoltam mèg, meg a lenmagolajra.
Igen, kondizni szeretnék majd, jár 1-2 haverom nem olyan régóta kezdték és velük mennék, nyílván gondolom, hogy más mint egy normál étrenddel edzeni.

[ Szerkesztve ]


Madwe
(nagyúr)

Makrók: a megdzokott %os az az 5% ch, 205 fehérje és 75% zsír - ez sztem túl általános s nincs semmi alapja.
szénhidrát 20 max 50g naponta - javasolt 20-al kezdeni, aztán idpvel ha mér mély ketózisban vagy s gondolod, kísérletezhetsz, neked hol a határod, meddig nem szakadsz ki belőle.
fehérje - 1.5-2g kilónként, de ez a testzsírmentes kilókhoz nézve, a zsírfelesleget leszámítva - ez kell ahhoz, h ne veszíts izmot miközben fogysz. Ha túl sok, akkor a feleslegből glükózt állít elő a szervezeted, ezt nem akarod ketózisban :)
zsír - ez a maradék, ebből annyi, amennyivel már jól vagy, elég a kalória. Eleinte, adaptáció alatt nem érdemes visszafogni a kalóriákat. Késöbb itt tudsz majd visszább fogni, ha lassulna a fogyás.
eleinte én a konditermet se nagyon erőltetném, lesz elég változásod így is. Ha már adaptálódtál, el lehet kezdeni.

folyadékbevitelre figyelj, igyál sok vizet, mert nem lesz benned szénhidrát ami megfogja. Sokat fogsz wcre is járni emiatt. + figyelj arra, h keton sok sót, magnéziumot (spenót, levelesek) káliumot (megintcsak ezek) kell fogyasztanod. Ha fáj a fejed, fáradt vagy, szédülsz, görcsölsz, ideges vagy akkor jó eséllyel ezek hiánya van (keto flu)

gyümölcsből eleinte csak az avokádót javasolnám. Késöbb jöhetnek majd a berryk (áfonya, eper, szeder) módjával. Kb minden más messziről kerülendő (alma is, sőt, tiszta ch az is).

sajtokat módjával, inkább kerüld mint fogyasztd, de ha már, akkor inkább kecskesajtot (már nem emlékszem mi van bennük, de nehéz leállni vele, eteti magát :) )

szalámik, feldolgozott húsok: részemről kerülném ezeket, nem egészségesek, inkább főzz magadra - feldolgozott ételeknem annyira jól ilyen szempontból, de ez a te düntésed - ketozisban tudsz velük maradni, ha nézed a címkét, sokat cukroznak - ha usaban élsz akkor kb mindet :)

fehérjeport sztem felejtsd el, magvak húsok halak mind tartalmaznak bőven elég fehérjét, inkább azon aggódj ne vigyél be belőle sokat, mintsem h azon h túl keveset vittél be :)


koxos:8]
(senior tag)

Húhh, hát itt ahogy làtom, jővőhéten egy bevásárlással kell majd kezdenem. :D
Nyílván l, idővel majd az étrendet megpróbálom majd alakítani változtatni az igényekhez mérten.
Akkor a konditermet hanyagolom majd egy ideig, egy idő után, majd kipróbálom, hogy mennyire lesz jó, vagy, hogy mennyire fér majd bele.
Cukor gondolom itt ulos tiltólistás mint a többi diétánál.
Eritrit, vagy édesítőszerek beleférnek módjával?


Madwe
(nagyúr)

Nem, itt sokkal jobban tiltott a cukor, az egész ketózis az inzulinszintedtől függ. Az a 20g szénhidrát, az max 20g, s az lehetőleg alacsony glikémiás legyen (azaz pl brokkoli, spenót ok. A keményítős cukros dolgok nem ok pl tészta, kenyér, krumpli, rízs, banán, répa stb. Bottal se) ez a legfontosabb, ha ez nincs meg nem vagy ketózisban, ha nem vagy ketózisban akkor nem csinálod jól, s szenvedni fogsz, mert akkor meg alacsony a ch-d azért normál étrendhez képest.
eritrit, stevia jó, de a legtöbb az emeli inzulinszinted ezeken túl, azokat kerüld.

mindenképp bevásárlással kezd s a nem beleférő dolgok kidobásával. Bár manapság mikor már az is kérdés mi lesz a boltban, először beszerezném a kaját, csak utána dobnám ki azt amit már nem ehetek :)


koxos:8]
(senior tag)

Hát igen, most vannak problémák az élelmiszer beszerzéssel, kicsit akadozik. Mondjuk akikor voltam vásárolni, pont azok voltak lefogyva, amik most nem is férnek majd bele (rizs,tészta,olaj,élesztő) meg hasonló cuccok. Majd megpróbálok több cuccot venni az ajánlott dolgokból.
Köszi a segítséget, most egyenlőre nem jut eszembe, majd jelentkezem.


havenday
(tag)

tuti nem most kezdeném a ketót, sőt, semmilyen étrendi változtatást nem MOST kezdenék el.


Cathfaern
(nagyúr)
Blog

(Intermittent) fasting elkezdésére ideális időszak :D

Szerk: félreértések elkerülése végett csak poénnak szánom a fentit. Mondjuk ketoba belevágni nem feltétlen rossz ötlet, pontosan amiért ami lentebb is elhangzott, hogy tipikusan a ketoba nem beleférő elélmiszerek hiánycikkek.

[ Szerkesztve ]


nagysz
(tag)

ja asszony mondta, vegyek sós rizst. de csak azt. egy darab se volt. viszont vettem vagy 3 méter kolbászt! szerencsére még nem jöttek rá a népek, hogy az a jó.. :D

üzenetek