üzenetek

hozzászólások


tlac
(nagyúr)

szerintem is túl vannak itt a dolgok bonyolítva, de én a másik oldalra szavazok :D
kevés mozgással, okosabb evéssel is lehet fogyni

de a ketót sem kell szerintem annyira szigorúan venni
nekem pár éve már bevált, hogy többnyire van 1 ebéd, meg 1 vacsora, közte csak víz
ebédre megeszek mindent, akár a táblacsokit is, vacsora pedig nagyjából szénhidrátmentesen
vacsora meg az ebéd között kb. 14-16 óra telik el

[ Szerkesztve ]


Cathfaern
(nagyúr)
Blog

"- Mi baj lehet, ha én csak kb 1200-at eszek egy nap?"
Tipikusan két verzió szokott lenni:
1. Éhes leszel és nem tartod az 1200 kcal-t. Jó eséllyel nem valami "rendes" kajával fogod kipótolni, hanem valami nassolni valóval. Még rosszabb esetben valami ch-s dologgal.
2. Meg tudod állni, hogy tényleg ne egyél többet, akkor jelentkeznek a lentebb említett tünetek: fázás, gyengeség, fáradékonyság (fizikai és/vagy szellemi). Hosszútávon izomveszteség. Szóval ugyanazok a tünetek, amik nem ketos túlzott kalóriadeficitnél is előjönnek.

"- Mi történik, ha egy-egy nap becsúszik valami aminek nem kéne? Akár csak egy túrórudi. Kiesek ketózisból és akkor mi van? Mi a tünet? Mi a negatív hatás?"
Ha pusztán fogyás szempontjából nézzük, akkor sok minden nem, leszámítva hogy lassul a fogyás. Van aki ciklikus ketot tol, tipikusan sportolók: hétközben keto, hétvégén "rendes" étrend (bár amennyire követem egyre inkább az a konszenzus, hogy hosszú távon jobb eredményt fognak elérni, ha rendesen keto adaptálódik a szervezetük, még ha időközben csökkent is a teljesítmény).
Ha valaki frissen kezdi ketot, akkor az ilyen kilendülések csökkentik a keto adaptáció sebességét, vagy akár meg is akadályozzák azt. Keto adaptált embernél némi kiesés csak annyit jelent, hogy x óráig nem termel ketont a szervezete, aztán visszaáll minden.

Megjegyzem egy túrórudiban csak 11g ch van, szóval még ha megeszel kettőt is egy nap, de nem eszel semmi más ch-t, akkor is ketoban maradsz :)
Persze a "ketoban maradsz" inkább azt jelenti, hogy nagyrészt ketoban vagy. Minden evés után lecsökken a keton szint, alkohol rögtön nullázza is. Vérketon mérőt (pl. Keto Mojo) relatív olcsón kapni már, bár a testcsík relatív drága. Azzal lehet kísérletezni. De ha csak a fogyás a cél, ennek nem nagy jelentősége van.

"Mivel jobb ketózisban mondjuk 800kcal deficit, mint ugyan ennyi kalória, ha megennék 100g lassú felszívódású CH-t egyenletesen elosztva a nap során, ami még mindig nem sok egy átlag étrendhez képest."
Mindegy mennyire osztod el, sose lesz annyira egyenletes a vércukorszintedet és így az inzulinszinted, mint keton. Ami a lentebb említett zsírbontás hatékonyság csökkenésen kívül azt is eredményezi, hogy gyakrabban és/vagy sürgetőbben leszel éhes. Plusz egy megnőtt inzulin szintnél (főleg ha már inzulinrezisztanciáról is beszélünk), sokkal jobban megugrik a vércukorszint, mint egy teljesen egészséges szervezetnél. Szóval ami lehet bőven stabil vércukorszintet jelent valakinél aki vékony és teljesen egészséges, kiugrásokat (és így leeséseket) eredményezhet valakinél akinek nincs teljesen rendben a rendszere. Folyamatos vércukormérő nagyon jó ilyenek kitapasztalására, de sajnos elég drágák még mindig.


#25954560
(addikt)
Blog

egyetertek. szerintem az a jo dieta/etrendvaltas, ami tarthato is. az 1200kcal-t nagyon konnyu feladni, tul nagy onfegyelmet igenyel.


venom8888
(őstag)

Sziasztok. Egy kerdesem lenne. Dietas Pepsit ihatok, vagy kizokkent a ketobol? 6 hete csinalom a ketot es fogytam 5 kg ot, kevesebbet fogytam az elozo 2 hetben, lehet 1 kilo se ment le a heten, felek nem-e a pepsi miatt.

[ Szerkesztve ]


pilóta
(nagyúr)

Simán lehet, az édesítő szerek csinálnak fura dolgokat, de amúgy se idd azt a sz@rt szerintem. Tiszta víz vagy esetleg tea cukor nélkül...


venom8888
(őstag)

Koszonom


venom8888
(őstag)

Stevia is mehet?


pilóta
(nagyúr)

Az szerintem mehet, bár jobb inkább leszokni az édes ízről, becsapja az agyadat, és tud inzulinreakciót kiváltani, amíg teljesen át nem állsz a ketóra.


havenday
(tag)

Utána is.


venom8888
(őstag)

sziasztok. Ezt lrhrt innom? Ez ilyen protein ital, a gyengebbik valtozat.
Vslamint,lehet innom ezt a bolti Light kappuccinot? Abban 17% cukor van, valoszinu a tej miatt.

[ Szerkesztve ]


pilóta
(nagyúr)

Miért akarsz ilyen műanyag vackokat inni? Szvsz a ketótól függetlenül kerülni kell az ilyeneket...


Cathfaern
(nagyúr)
Blog

9g ch egy üvegben. Ha 20g ch-val számolsz egy nap, akkor egyetlen üveg a ch kereted (majdnem) fele. Azt neked kell tudni, hogy ez neked megéri-e :)


venom8888
(őstag)

akkor kerulom


flash-
(veterán)
Blog

állítólag a nem finomított(es nem hidrogenezett) kókuszolaj ami jó mert abban van laurinsav
melyek az ajanlott nem finomított kókuszolajok? (sütéshez, főzéshez)
Illetve hol tudok ilyet venni? dm, tesco, coop ami itt van, vagy masutt?

[ Szerkesztve ]


Cathfaern
(nagyúr)
Blog

Én Müllerben láttam, szóval DM-ben érdemes megnézni. De ott horror áron volt, szerintem mindennapi főzésre nem igazán életszerű használni ha mindenhol annyiba kerül.


flash-
(veterán)
Blog

Koszi, a dmben a bio(finomitattlan) az horror, a trigramm markaju olcso, es nem irja hogy finomított. megvettem, hatha,
de a barco se irja az oldalán, csak mondjuk egyre kevesebb helyen latok

[ Szerkesztve ]


Arpee78
(senior tag)
Blog

A keto rákot okoz


pilóta
(nagyúr)

A rák meg ketót, ha elég zsírral eszed :D

Amúgy szánalom az egész kísérlet, egyrészt az egerek nem emberek, mászrészt meg ki tudja, mit ettek még a 60% zsíron kívül, harmadrészt meg a gyorsan felszívódó szénhidrátok okoznak inkább gyulladást.


pilóta
(nagyúr)

LOL :))

üzenetek