üzenetek

hozzászólások


bossbob
(csendes tag)
Blog

Köszi az írást!
Szerintem hiánypótló, mert valóban kevés cikk születik manapság ebben a témában.
Nyilván nem annyira klikkvadász mint egy olyan írás ahol a high-end cuccokról olvashat az átlag Józsi és csorgathatja a nyálát, hogy egyszer majd neki is olyan lesz...

De amikor ugyanez az átlag Józsi gépet vesz, akkor lesz honnan merítenie, hogy a PÉNZTÁRCÁJÁNAK és SAJÁT IGÉNYEINEK metcéspontjánál hozzon döntést.

[ Szerkesztve ]


hangacsipeti
(újonc)

Én az első oldal ötödik bekezdésénél elengedtem ezt az írást. Az, hogy valamit elnézünk a bekötésnél sima emberi hiba, előfordul. De az, hogy utána random átkötögette a kábeleket és működik is a gép, az kicsit fáj. Nem ördögtől való az alaplaphoz és a házhoz kapott dokumentáció. Ha fejből nem megy a bekötés, ezeket nyugodtan elő lehet venni.

Talán később még újra nekifutok, mert a többi része a cikknek lehet, hogy jó.

[ Szerkesztve ]


ktr_lala
(csendes újonc)
Blog

Jó kis írás, kedvet is kaptam, hogy összerakjak valamit magamnak. Vagyis majdnem.

De jó lenne, ha lenne rá felesleges időm, mondjuk arra, hogy leüljek játszani úgyse nagyon lenne. Már kedvem se nagyon. Egy kicsit eltértem a témától.

Ezt a megpróbálom így összedugni, hátha jó lesz dolgot már én is csináltam. Igaz egy hulladék vassal, egy ilyennel lehet nem mertem volna.


Z_A_P
(őstag)

Azért átkötögettem máshogy teljesen random módon, hátha...

:Y :Y :Y :Y


INGJOKE
(addikt)

Egy végső ár azért érdekelt volna, ha egy középkategóriás ritkábban játszos gépet szeretnék mennyibe fájna, vagy inkább vegyek ps4pro-t azt sza...:D


w.miki
(addikt)

Összefoglaló részből én is hiányolom a végső árat.
Illetve tudásra ez milyen végül, mennyire viszi az AAA címeket?


atike
(nagyúr)

Ár, teszteredmények, élménybeszámoló...? :) ...ezek még elférnének...


snecy20
(veterán)
Blog

Szerintem a gép lelke az a CPU, de kinek mi. :)


Csapoati
(nagyúr)
Blog

Majdnem pont ugyanezek az alkatrészeim vannak (már típusra), átgondolt összeállítás. :K


toronyhaz
(tag)

PH-s árak élő hirdetésekből
Corsair Vengeance 3000mhz 16GB (2x8GB) 2026-ig garancia 20K
Fractal Design R4 HÁZ Fractal Design Tesla R2 500W GOLD TÁPPAL 32K
ASUS GTX 1070 8GB GDDR5 VGA Expedition OC Eladó! 68K
Eladó garanciás CPU(2022.04.29) Ryzen 5 2600 BOX! 35K
Dell U2414H UltraSharp 24 Full HD monitor 45K
Hangkártya fogalmam nincs de kb 15K

Új dolgok kb:
Winyó 10K
SSD 10K
Egér + Bill 20K

Ez így 255K


gbor.richard
(lelkes újonc)
Blog

Szépnek szép, öcsémnek van hasonló igaz abba 960 van meg Hamás perifériák.

De a végár nem csak a többieket érdekli mivel ez se áll meg 150-ben.

Szerk.: Már írtak tippet, de mivel nem tudjuk mi új/használt így nem lehet megsarcolni.

[ Szerkesztve ]


toronyhaz
(tag)

A hangfal kimaradt. A pontos típus új ára 50K Szóval 300K fölött vagyunk.De mindennel együtt.
Nyilván ami volt használtban hirtelen azokat az árakat használtam. Ez ennyi. De én örülök hogy átálltam PS4-re. Így hogy tényleg keveset játszom ez a tökéletes pénztárca kímélő választás. Mire odakerülök hogy jöhet a következő játék már új PC kellene :D

[ Szerkesztve ]


Csupingo
(addikt)

Meg az alaplap is, nem?


bobalazs
(addikt)
Blog

Elolvastam.
Olyan érzés fogott el mint amikor 80as évekbe mindenki a sztereó erősítőkre gyúrt, volt is ezer féle jó márka, na most ugyanaz van csak számítógép formájában. Tömegcikk ez a ryzen 2600 de jó, jó áron lévő alapanyag
A vgaval egyetértek, nekem is ez van, a dual OC, 1440p 144 hz mellett jól teljesít. Van jó pár jó játék ami mellett hozza a 144 fpst gond nélkül. Ahol nem, ott meg a 60at, az is elég. Monitor terén először 27 colon volt 1080p felbontásom, majd úgy hozta a sors 1440p 60 hz. majd azt a 144 követte. A 1440p számomra nagyobb jelentőséggel bír mint a 144 hz. valószínűleg mert én is inkább koca gémer vagyok.
Az 1 terás ssdt én egyelőre sokallom árban, 20+ pár ezerért lehet venni 500ast (sata helyett pcie meg még jobb) és szerintem bőven elég pár játékra amit az ember adott esetben játszik. Ha steames stb játékod van, simán backuppolhatod a 3 terás hdd-re aztán visszatöltöd hogy ne kelljen letölteni.
A hangkártyával egyet tudok érteni, normális hangkeltő mellé nagyon kell egy dedikált hangkártya, hacsak nem a 128 dB-s alaplapi van, ami csak prémium alaplapokon van. A sztereó hangfal is jó döntés volt.
A fehér szín meg jól passzol az asztalodhoz. Tényleg, nem ér hozzá a lábad miközben odaülsz, nem rúgsz belé?

Árat miért nem írtál? Sok embernek lenne segítség, támpontot adhat.

[ Szerkesztve ]


ddekany
(addikt)

Ez a gondolatmenet félrevezető lehet, hogy azért nem kell a gamer monitor (értem ez alatt a 144 Mhz-et meg g-sync/freesync-et), mert úgy sem tud 144 fps-t a videókártya. Ha valaki v-syncet használ, gyenge videókártyánál is van haszna, mert sima monitoron v-sync esetén ha csak egy kicsit is 60 fps alá esik az ütem néha, akkor rögtön feltünően rángatni fog, mert 30 fps-re esik vissza, míg értelmes gamer monitornál vannak a kettő közt fokozatok, ahova visszaeshet. Meg persze, megint csak v-sync esetén, a késleltetés is csökken. Más kérdés, hogy kinek hogyan érdemes elosztani a pénzt, csak mondom, hogy technikliag gyenge kártyának is hasznosak ezek.

Zajcsökkentés... Néhány gép után, én a HDD-t komoly kockázatnak tekintem. Ha minden csendes már a gépben, akkor amúgy nem túl hangos dolgok, mint pl. a mély búgás ahogy a HDD rázza a házat, zavaróvá válnak. Ezzel én csak azt tudtam tenni (két háznál is, pedig egyik még kifejezetten "nehéz" darab is, meg gumis rezgéscsillapítós a HDD felfogatása), hogy letettem a ház fenekére egy vastag szivacsot, és arra rá a HDD-t, hogy semmilyen szilárd kapcsolata ne legyen a házhoz. Most már úgy vagyok vele, hogy ha bizonyosra akarok menni, akkor csak is SSD.


toronyhaz
(tag)

Hűha. Tényleg. Az legyen egy 20-as. Hám húsz akkor :D


Dilikutya
(nagyúr)

Szerintem kevesebb cucc van a PH-n, mint ahányan gépet vesznek, szóval ezek az árak legfeljebb iránymutatásnak jók, hogy ennél csak több lesz.
Már csak azért is, mert 10-ért nem tudom, mekkora HDD-t kapsz, de ilyen 500-1000 GB tárhelyet én már nem vennék, a 3 TB pedig 20+ ezer. SSD-ből a 240 GB még határeset, bár 10 ezerért az még az alja. De inkább rászánnám még azt a +10 ezret, és akkor 512 GB-os SSD. A másik be is telik, ha felteszed a Red Dead Redemption 2-t.


Dilikutya
(nagyúr)

Tele a zinternet: [link] :)


atike
(nagyúr)

...de ha itt olvasom egy kolléga cikkét a témáról - véleményekkel, mit vett, miért vett - akkor nem az lenne az igazi, ha utána az elért eredményekről ő maga a cikken belül beszámolna...? :U Épp ez lenne az írásnak nem? :) Nyilván így is rendben van, de úgy teljesebb lenne a kép.


Dilikutya
(nagyúr)

Mondjuk többet érne, mint oldalakon át olvasni, hogy mit vett fölöslegesen, meg mit tudna még elviselni. Én ott elvesztettem az érdeklődésem, amikor 8 GB RAM-ot meg GTX1050-et akart középkategóriásnak mondott gépbe tenni. Meg mintha az Nvidia nem ugyanazt pofozgatná évek óta.

üzenetek