üzenetek

hozzászólások


_Oscar
(aktív tag)

Az is elég, ha játszol a víz/élesztő aránnyal. Nem emlékszem már miből kell több/kevesebb, de 2 hét alatt kikísérleteztük apámmal a dolgot. Ha sikerült a tuti receptet kikisérletezni, akkor érdemes ragaszkodni az adott élesztő és liszt márkához. Elég eltérő minősége van a különböző márkáknak.

to ALL
Amúgy jó akkor jön jól az instant élesztő, ha időzítve használod a gépet. Vizet az üst aljára, bele a lisztet és a száraz liszt tetejére kell az élesztőt rakni. Nem mászik ki reggelre a cucc a gépből.

Szinezni is lehet a kenyeret. Spenóttal zöldre, pirospaprikával pirorsra. Anyám valamelyik aug. 20-ra csinált 3 kenyeret, egy normált, egy pirosat és egy zöldet. Jópofán nézett ki a piros-fehér-zöld szendvics.

Jól jön még a gép egyéb sütésnél is. Pizzatésztát dagasztani és keleszteni, vagy kalácstésztát készíteni szuper és könnyű vele. Ha kész kiveszed tepsire és berakod a sütőbe. (Kalácstésztához, ha az utolsó keverés előtt adod hozzá a kakaót, akkor olyan szép csikos lesz, mint a péknél) Dolgozzon szépen a gép, nehogy már kézzel kelljen megcsinálni :-)

[ Szerkesztve ]


szab.tam
(nagyúr)
Blog

huhh. ez az only kelesztés jó 5-let. nagyon tuti burgonyás tészta receptem van. édesanyám által, halál pontosan leírva, hogy még a fullbéna is megcsinálja.
elvileg szagatott burgonyás pogácsásra van, de én egyben szoktam kisütni, majd a vége előtt kiveszem, lekenem paprikás, sós, borsos tejföllel, + reszelt sajt, és begyújtom a gáz sütő tetején lévő feslő sort, (gázgrill), és rásütöm.

de szenvedtem már a dagasztás, kelesztés fázisnál. (volt, hogy újra kelesztettem).

egyre jobban úgy érzem, hogy kell egy ilyen...

[ Szerkesztve ]


Reaper04
(aktív tag)
Blog

Így van, nem fogyaszt non-stop annyit. Így jött ki a 15 Ft -is.
Lemérték fogyasztásmérővel. Van rajt olyan opció hogy ettől-eddig beállított ár szerint kiszámolja, vagyis kijelzi hogy mennyi pénzbe kerül. Számolja külön a wH is... úgy számolták ki hogy 15 ft.

A kelesztésnél gondolom nem fogyaszt ... gondolom a sütésnél igen ..., ilyesmi.
He legközelebb sütünk lemérem mikor mennyi a fogyasztása. :R
Szerk: Leírom ide is, hogy Ti is lássátok, + kiszámolom mennyibe kerül.

[ Szerkesztve ]


Heller2
(aktív tag)

Az utolsó 60 percben süt, így csak ekkor van nagyobb áram felvétele. Addig csak a motor melózik kicsit, az meg elenyésző! ;)


Chosen
(addikt)
Blog

Sajnos vannak ilyenek. :(


Heller2
(aktív tag)

"Kilós" recept:

3dl víz (inkább egy egész pohár)
2 kismérő só
3 nagymérő olaj
2 kismérő porélesztő (ezt fajtája válogatja, van amelyikből egy is elég)
1.5 nagymérő cukor
500g liszt
150g rétesliszt

Alap program.
A tartó edényt teljesen kitölti ezzel a recepttel, nem kel túl, nem esik be a teteje, és nem tömör a belseje.
Nekem két lapátos van, abban elfér ez a mennyiség.
Egy dolgot utálok, a keverő lapátok lenyomatát az aljában. Egyébként jó találmánynak tartom.
Csináltam már kalácsot is az asszonynak, lekvárt is kipróbáltam.
Van, hogy csak a keverő, dagasztó funkciót kihasználva, kenyérlángost, fánkot készítettem. Jóság...
van, hogy kiegészítem pl. egy egész hagymát aprítóval felaprítok és azt is hozzáadom, ugyanez sajttal, kolbásszal, szalonnával, igény szerint.


Heller2
(aktív tag)

Nyugdíjas hobbi :(((


Jhonny06
(veterán)
Blog

Most nem tudom, hogy anyagi megfontolásból vagy a "természetessége" miatt használnak az emberek ilyen gépeket, de nekem egyik úton sem látszik kifizetődőnek, ráadásul tényleg baromi sok macera van vele és kicsi. Lehet jó kenyereket kapni, nem is túl drágán. Másrészt kinek van ideje pl. hétköznap ennyit foglalkozni vele? Ha meg csak hétvégén csinálja az ember, az önmagában nem ér túl sokat. (Nekünk is van és nem értem a koncepciót, na mindegy.)

[ Szerkesztve ]


Heller2
(aktív tag)

Talán 3 perc összedobálni bele a cuccot, főleg ha már rutinból megy. ;)


AgFRjkUZT_3
(tag)

Ime a kenyér
És ez sajnos komoly :U


Jhonny06
(veterán)
Blog

Aha és aztán vársz 4 órát amíg ehetsz. :U


Puma K
(veterán)
Blog

:))

Anyukám még nagyon-nagyon kicsi koromban megtanított, hogy piszkos kézzel ne nyúljak ételhez és egyéb dologhoz sem.
Ahogy mondja TheChos3nOne én is zacskóval/papírral szoktam megnézni, a pékáruk keménységét, mert van hogy olyan kemények, hogy már harci fegyverként is alkalmazhatók.


GeoPhoto
(tag)

valoban, a mai arakon van vagy 20 forint is :DD mivel hofokszabalyozos ezert csak felfuteskor fogyaszt tobbet, a hontartashoz nem kell sok energia. Tobbszor is mertem, kb 0.4 kw

nekunk kb 3 eve van meg es bar nem minden nap megy, de azert eleg sokat hasznaljuk, ma pl egy kenyer meg egy suti [csak a teszta, a tobbi a sutoben ment]

ami a tapasztalat, hogy a 2 lapatosok sokkal jobbak, meg kinezetre is arányosabbak. Amire figyelni kell, hogy a lapat tomitese hajlamos besulni, ezert erdemes minden mosaskor es sutes elott ellenorizni, hogy jol forog e kulonben elrontja a motort,tonkremegy a gep.

egy kenyer ara kb
.5kg liszt 50-120 ft tipustol fuggoen
2.5dl viz 1.20ft
0.4kw aram 20ft
1/3 v 1/4 kocka eleszto 10-20 ft (szerintem keves is eleg)
so, cukor legyen mondjuk 5 ft ;-)

ez egy normal 75dkg-os kenyer lesz.

plusz meg hozzajon 5 perc munka elotte, meg 5 perc mosogatas utana.

bocsi a keves ekezetert tableten lusta vagyok kikeresni...

[ Szerkesztve ]


mpierre
(veterán)
Blog

Egész jó dolog a kenyérsütő gép, annó mi is törtük a fejünket, hogy vegyünk-e. Aztán mégse. Ezért.

Egy darab ősrégi fedővel még rendelkező vaslábos kell hozzá, meg a sütő. Ezerszer jobb, mint bármelyik gép által készített.
Egy alap recept. Pl. Eltérés: A sütés előtt a lábos be a sütőbe 20 percre, majd lisztezés, mehet be a kulimász. 30 perc fedő alatt, utána nélküle sütni.


GeoPhoto
(tag)

még ha el is hiszem a cikket a világban az átlagéletkor jelentősen megnőtt, gabona ide vagy oda. Sajnos nem ehetek minden nap sajtot gyümölccsel meg hússal, mert ha mindenki ezt tenné elfogyna az ennivaló a földön.

lehet persze csökkenteni a szénhidrátot, sőt ajánlott is, de az elhízás sok esetben csak a könnyen elérhető ételek túlfogyasztása miatt következik be.

ajanlott olvasmány the hackers diet, ingyenesen elerheto a neten.


RexpecT
(addikt)

Akkor tényleg megéri :R .


domperke
(HARDVERAPRÓD)

Nekünk is van én csak ezt eszem....Néha magasabb néha laposabb akkor kisautónak szoktam hívni.Jó kis összefoglaló volt.


Skynet258
(veterán)

Nekünk is ilyen gépünk van, csak fehérben, itt a legutóbbi sütésem, egy burgonyás változat. Imádom. :D


domperke
(HARDVERAPRÓD)

Meg is éheztem :) :R


szab.tam
(nagyúr)
Blog

azért, mert pl. tortát is csinál az ember otthon, és nem rohan mindig a cukrászdába.
frissen eszed, egyedi, stb...

gazdaságosnak biztos nem mondanám. azt senki nem számolja, hogy hány kenyér megsütése után döglik be rajta valami. 500? 1000? mert visszaosztva a 30-40 k-s vételárat, a kenyérbe így belesül még 20-40 ft, a gép költsége is....

tehát eza gazdaságossági kérdés az utolsó szempont szerintem, amiért az emberek ilyet használnak. ez inkább élvezkedés....

[ Szerkesztve ]

üzenetek