üzenetek

hozzászólások


VIC20
(őstag)

A külsőből bizony következtetéseket lehet levonni sok mindenre, még belső tulajdonságokra vonatkozóan is. Akkor megvilágítom a mondandóm mélyét is, mert odáig láthatóan nem jutott senki. Öreganyám, Isten nyugosztalja, gyakran mondogatta: Szebb a foltos, mint a rongyos. (Varrónő lévén, ez igen hangsúlyosnak tűnt az ő szájából.) A jelentése (ha nem lenne egyértelmű) a következő: nyilván senki nem tehet arról, hogy milyenek az adottságai. Hogy mit hoz ki belőle, azaz szorult-e beléje valami kis igényesség, na, arról viszont nagyon is tehet.

Akkor egy kis invokáció az én mondandóm végére is:

Manapság ruhában is, arcszőrzetben is egyre több a ,,rongyos" ember. (Aki láthatóan meg van győződve arról, hogy kifelé ezzel azt mutatja, hogy mennyire férfias és laza, hovatovább ,,trendi", pedig csak magát röhögteti ki vele.)

Remélem, még megérem, avagy adja Isten, hogy megérjem, ó, Istenek, párkák, nyújtsátok addig életem fonalát, hogy megérjem azt a boldogabb kort, amikor nem a külső-belső igénytelenség kap elismerést, hanem az őszinte igyekvés, törekvés a jóra!

A propos: az meg valami alja proli dolog, hogy ha nem tetszik a vitapartner mondandója, akkor egyből ,,a magyarokat" szidjuk?

üzenetek