üzenetek

hozzászólások


E.Kaufmann
(addikt)

Nekem nem jön be ez a bajusz mint jelkép. Ódivatú. Akkor már inkább a biológiai hím embléma valahogy átdesignolva.


mephi666
(nagyúr)
Blog

meg nem is igazán kényelmes nekem: kb 20 éve először kecskeszakállam volt... majd az elmúlt 10 évben hagytam teljesen körbemenni... szakállamból 1-2havonta vágok, bajszom meg kb 2hetente lecsapom, mert utána már olyan hosszú, hogy kezd ráragadni minden és zavar :) mellékesen összevissza nő és az orrom is kezdi csiklandozni... nem szeretem


zone
(őstag)
Blog

Róóóland, akarsz körszakállt? :DDD


VIC20
(őstag)

Bezzeg a ma divatos igénytelen, nagyra nőtt, ritkás borosta mennyivel igényesebb, mint egy ápolt bajusz...


joghurt
(addikt)
Blog

(Kár, hogy lassan már Mikulás napja lesz, a novemberről erősen lemaradva. :( )

@Vic: Ha ritkás, abból bajszot sem fogsz tudni növeszteni. Ha törik , abból sem szakáll, sem bajusz nem lesz.

[ Szerkesztve ]


VIC20
(őstag)

Én csak azt mondom, amit látok. Az, ami rövid állapotában (vagyis borostának hosszú, szakállnak rövid) ritkás, az még az esetek többségében rendesen megnövesztve és ápolva normális szakáll is lehetne. Így viszont nevetséges (a hülyéje meg nem is sejti, hogy a háta mögött kiröhögöm, kiröhögjük). Töredezés? Gondolom, elenyésző kisebbség, tehát igaznak igaz, de általánosságban nem érv.


E.Kaufmann
(addikt)

Jó esetben nagyját mostanában nem is kellene látnod a maszk miatt :DDD
Joghurt:
Most érdemes elkezdeni a száraz novembert, mert hamar letelik :DDD

[ Szerkesztve ]


VIC20
(őstag)

Egyébként pediglen: [link] :)


UnA
(Korrektor)
Blog

Nem az volt a kijelentés, hogy igényesebb-e, hanem hogy szerinte ódivatú (szerintem is). És ezzel nehéz vitatkozni, mert a bajusz divatja főleg a 2. világháború előtti (néhány) száz évre tehető.

De ez nem jelent semmit, mert ma már nincs olyan egységes divat, mint bizonyos korszakokban. ;)


Vesa
(veterán)

Ez ilyen magyar dolog, hogy mások kinézetén röhögnek? Lehet, hogy ő meg rajtad röhög? Miért gondolja minden második magyar úgy, hogy csak az az egy és igaz út, ami az ő fejében is az?
Remélem még megérem, hogy ithhon is az értelem fog előtérbe kerülni amikor másokról véleményt alkotunk, és nem a külső.

[ Szerkesztve ]


bLaCkDoGoNe
(veterán)

Nem, ilyen sajnos soha nem lesz itt, pláne nem a mi életünkben.
Ez az egész toxikus mentalitás túl mélyre ette már magát a társadalomban meg az agyakban, hosszú-hosszú évtizedek alatt. Az általános közéleti állapotok sem segítenek ezen, a mostani egoista, social media vezérelte korszakba beleszületőknek meg aztán végképp ez lesz az alapértelmezett.

#1 E.Kaufmann: Egyetértek, nekem konkrétan a bajuszról mindig az első világháborús, furcsán ugráló, gyorsan mozgó felvételeken látható katonák jutnak eszembe róla.

[ Szerkesztve ]


E.Kaufmann
(addikt)

Az elsőre: a hárombetűs "konkurens" szakoldal tele van ilyenekkel és sajnos tényleg egyre rosszabb az össznépi mentális helyzet is.

[ Szerkesztve ]


tope
(addikt)

Kollégámmal fogadtunk, hogy akkor beszállunk, már várjuk a jövő hetet, mert ekkora szakállam se volt még, és néha zavaró így azért...


updog
(senior tag)
Blog

Ha szakállat növesztetek akkor valamit nagyon félreértettetek :D

Mi 2015 óta toljuk, én egy év kivételével becsületesen (clean shave majd csak bajusz növesztése), többiek csak ímmel ámmal (no shave novemberből visszaborotválva hó végére pl.). Nagyon szarul néz ki :DDD ;] 80-as évek NDK pornóbajusz, bárhogy formázom.

Ez az egész lényege, hogy egy összetartozást jelentő szimbólum, amin össze lehet mosolyogni (most mondjuk pont nem), ha meglátsz egy hasonlóan szőrnövesztési problémákkal küzdő Mo Bro-t a villamoson. Persze nem sokat ér (figyelemfelkeltésnek azért jó) ha valaki csak a móka kedvéért csinálja, nem árt ha megérti az ember, mi van mögötte.


tope
(addikt)

Nyilván a nem borotválkozás alatt a nem borotválkozást értjük, az tény, hogy a bajuszra van mondva, kitalálva, az viszont hülyén nézne ki...


VIC20
(őstag)

A külsőből bizony következtetéseket lehet levonni sok mindenre, még belső tulajdonságokra vonatkozóan is. Akkor megvilágítom a mondandóm mélyét is, mert odáig láthatóan nem jutott senki. Öreganyám, Isten nyugosztalja, gyakran mondogatta: Szebb a foltos, mint a rongyos. (Varrónő lévén, ez igen hangsúlyosnak tűnt az ő szájából.) A jelentése (ha nem lenne egyértelmű) a következő: nyilván senki nem tehet arról, hogy milyenek az adottságai. Hogy mit hoz ki belőle, azaz szorult-e beléje valami kis igényesség, na, arról viszont nagyon is tehet.

Akkor egy kis invokáció az én mondandóm végére is:

Manapság ruhában is, arcszőrzetben is egyre több a ,,rongyos" ember. (Aki láthatóan meg van győződve arról, hogy kifelé ezzel azt mutatja, hogy mennyire férfias és laza, hovatovább ,,trendi", pedig csak magát röhögteti ki vele.)

Remélem, még megérem, avagy adja Isten, hogy megérjem, ó, Istenek, párkák, nyújtsátok addig életem fonalát, hogy megérjem azt a boldogabb kort, amikor nem a külső-belső igénytelenség kap elismerést, hanem az őszinte igyekvés, törekvés a jóra!

A propos: az meg valami alja proli dolog, hogy ha nem tetszik a vitapartner mondandója, akkor egyből ,,a magyarokat" szidjuk?


E.Kaufmann
(addikt)

Borosta, én se szeretem, de a párom viszont imádja, ha borostás vagyok.
Nem szapulja itt senki a magyarokat, csak szétnéz.


mephi666
(nagyúr)
Blog

mondjuk az sem mindegy, hogy milyen bajusz: csajozós magnumbajusz, vagy hitlerbajusz :)


Krugszvele
(senior tag)

Az a borosta csak azért ritkás, mert így nő meg nekik.
Egyébként csak én vagyok vele így, de nekem konkrétan könnybe lábad a szemem, irritál ez az most divatos, igénytelen szakállkodás.
Youtubereknél látom, hogy tízből kilenc viseli és iszonyat igénytelen. A the VR komának konkrétan egy hónalj van az arcára növesztve.
A másiknak olyan ritkásan nő, hogy úgy néz ki, mint egy frissen sugárkezelt rákbeteg.
A harmadiknak meg a szakálla fele balra, másik fele jobbra nő, de nem fogadja el, hanem küzd ellene és kínosnál kínosabb lesz.


philoxenia
(MODERÁTOR)
Blog

Igazából nem. '70-es, '80-as évekbeli filmeket nézz. Ma is meglepődök a sok bajuszon... Pedig anno élőben is láttam. A bajusz olyan, mint a borosta, a konty stb. Van akinek jól áll, van akinek nem... Most épp nem divat. Nekem mindig volt, mióta nő. Pár hétre, ha próbáltam borotválni fura volt és ki is pattogott gyakran a helye. Érdekes, hogy szakállt meg nem bírtam még növeszteni, egy hetesen már elviselhetetlenül viszket.

üzenetek