[Re:] [Mr. Y:] Intel VS AMD Vélemények - BLOGOUT fórum

Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Mr. Y
(senior tag)
Blog

Kezdem én: Intel i7 5. gen


Kiki18
(őstag)
Blog

Intel i5M 8. Gen

[ Szerkesztve ]


tsiga18
(tag)

notebook: I7-3610QM
PC: I5-4460


Töff_PLS
(tag)

Ryzen 3600


Egon
(nagyúr)
Blog

Intel i5 6. gen.


wintikek
(tag)
Blog

Ryzen 7 3700x + i5 9600K :D

A ryzen saját, tizeniksz év után adtam nekik egy esélyt, leginkább játékra van használva viszont renderelés, kódolgatás miatt gondoltam megnézem a ryzent + ár érték arányba is jó választás volt sztem.

i5 pedig zzasszonynak épült, ő főleg játszik, leginkább 2 játékkal amiknél nagyon sokat nyom a latba a single core performance, szóval emiatt lett az ami.

Régen játékra akárki akármit mond szart se értek az amd procik az intelhez képest, ez mostanra hatalmasat fordult, azért van még mindig ennyi intel build, mert félnek az emberek váltani, pedig szerintem mára már ki lehet mondani, hogy árban és teljesítményben is bőven megéri. Egyedül a magasabb órajel és oc miatt érheti meg játék szempontból az intel, egyébként simán jobb választás manapság a piros oldal.


Syl
(nagyúr)
Blog

Intel vs AMD? Hmmm. Inkább Apple M1 ;]


Precorus
(tag)
Blog

i5 4440.
Ez volt aktuális, erre tellett, ez elég ma is.
Túl van misztifikálva ez az amd vs intel, nvidia vs amd, pc vs konzol vita.
Ne költs többet mint amennyid van, és abból a legjobb teljesítményt hozd ki. :R


eldiablo
(addikt)
Blog

Ryzen 5 5600X + 2080S .

Precorus, azért Haswell és Skylake között pl. fényév difi van minden téren. Anno 4790K-ról léptem i3 6100-ra és még úgy is hatalmas volt az előrelépés. Hát még amikor áttértem 6700K-ra...

[ Szerkesztve ]


Precorus
(tag)
Blog

Ezt nem is vitattam. Annyit mondtam, hogy nekem elég.


eldiablo
(addikt)
Blog

Ergo nincs túl misztifikálva? :B


DiamondBack
(senior tag)

asztali 1: i7 6.gen
asztali 2: i3 4.gen
laptop 1: i7 6. gen
laptop 2: i5 5.gen
laptop 3: i5 8.gen
laptop 4: i7 10.gen

Úgy általában Intel.


Precorus
(tag)
Blog

Most lehet én értettem félre, de a téma egyik oldal vs másik oldal volt.
Erre írtam, hogy tökmindegy melyik, a keretből, és az elérhető alkatrészekből a legtöbbet hozd ki.

Az hogy én 55rugóért vettem 580anat a 1050 helyére, és így többet nyertem feleannyiért, mintha új 2.-3. gen ryzent vettem volna(platform update ~100 rugó), szintén a fenti szabályba tartozik, csak nem annyira a témához :DDD ;]


westcoastog
(veterán)

5 éve már i5 4570, váltani ryzenre fogok.


KISDUCK
(addikt)
Blog

Intel i5-7300hq
Előtte a10-4600m volt, de sajnos elhalálozott a gép és amd-t szerettem volna továbbra is (főleg az intel biztonsági hibái miatt) csak sajnos a rászánt összegen belül nem volt normális amd-s gép, ami akkortájt kapható volt amd-s predator az meg icipicivel túllépte a keretet.

[ Szerkesztve ]


Noukoum
(veterán)

4790K-ról léptem i3 6100-ra és még úgy is hatalmas volt az előrelépés :Y És miben volt érezhető az a hatalmas előrelépés?


bozont
(veterán)
Blog

Az szerintem nem igaz, hogy csak az AMD, de a 3000-es széria nagyon best buy volt (még most is talán). Nyilván még mindig az Intelnek van "nagyobb neve" és a Ryzen előtt ugye érdemesebb volt Intelt venni, de most szépen felzárkózott az AMD. Én azt mondom meg kell nézni mik az igények és ahhoz melyik gyártó adja jobb ár/érték arányban a procit. Teljesítményben elég közel vannak egymáshoz.

Én mondjuk AMD fanként nem volt kérdés mit veszek :D , de az i5 4690K-val is nagyon elégedett voltam és kicsit sajnáltam mikor eladtam, de megérte a váltás a Ryzen 3600-ra. Az új 5000-es széria árát kicsit sokallom, de később szeretném egy 5700/5800(x)-as procival játékra kimaxolni az AM4-es platfortmot. Azzal 2-3 évig biztos ellennék.


eldiablo
(addikt)
Blog

Mindenben. Boot, alkalmazások futtatása, rendszer tempó. Nem tartott kényelmetlenül sok ideig amíg egy nyomorult USB-s eszközt felismer és feltelepít. Ebből az aspektusból még az FX 6300 is messze jobb volt mint a 4790K.
Persze hozzá tartozik, hogy a 6100 4.500Mhz-en ment a 4790K és a 6700K pedig 4.8Ghz-en.


ivana
(Ármester)
Blog

Az AMD nem felzárkózott, hanem elég rendesen ellépett mostanság. Egész egyszerűen a gyártás technológiai előnyt nem lehet kompenzálni. Főleg nem, hogy az intel architektúrális lemaradásban is van.


Noukoum
(veterán)

Nem tudok hosszútávú tapasztalatot mondani a 4.genről, így elhiszem hogy így volt. Csak érdekes módon ezt akkor valahogy senki nem mondta ezért volt számomra érdekes.

üzenetek