[Re:] [Mr. Y:] Intel VS AMD Vélemények - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


Mr. Y
(senior tag)
Blog

Kezdem én: Intel i7 5. gen


Kiki18
(őstag)
Blog

Intel i5M 8. Gen

[ Szerkesztve ]


tsiga18
(tag)

notebook: I7-3610QM
PC: I5-4460


Töff_PLS
(tag)

Ryzen 3600


Egon
(nagyúr)
Blog

Intel i5 6. gen.


wintikek
(tag)
Blog

Ryzen 7 3700x + i5 9600K :D

A ryzen saját, tizeniksz év után adtam nekik egy esélyt, leginkább játékra van használva viszont renderelés, kódolgatás miatt gondoltam megnézem a ryzent + ár érték arányba is jó választás volt sztem.

i5 pedig zzasszonynak épült, ő főleg játszik, leginkább 2 játékkal amiknél nagyon sokat nyom a latba a single core performance, szóval emiatt lett az ami.

Régen játékra akárki akármit mond szart se értek az amd procik az intelhez képest, ez mostanra hatalmasat fordult, azért van még mindig ennyi intel build, mert félnek az emberek váltani, pedig szerintem mára már ki lehet mondani, hogy árban és teljesítményben is bőven megéri. Egyedül a magasabb órajel és oc miatt érheti meg játék szempontból az intel, egyébként simán jobb választás manapság a piros oldal.


Syl
(nagyúr)
Blog

Intel vs AMD? Hmmm. Inkább Apple M1 ;]


Precorus
(tag)
Blog

i5 4440.
Ez volt aktuális, erre tellett, ez elég ma is.
Túl van misztifikálva ez az amd vs intel, nvidia vs amd, pc vs konzol vita.
Ne költs többet mint amennyid van, és abból a legjobb teljesítményt hozd ki. :R


eldiablo
(addikt)
Blog

Ryzen 5 5600X + 2080S .

Precorus, azért Haswell és Skylake között pl. fényév difi van minden téren. Anno 4790K-ról léptem i3 6100-ra és még úgy is hatalmas volt az előrelépés. Hát még amikor áttértem 6700K-ra...

[ Szerkesztve ]


Precorus
(tag)
Blog

Ezt nem is vitattam. Annyit mondtam, hogy nekem elég.


eldiablo
(addikt)
Blog

Ergo nincs túl misztifikálva? :B


DiamondBack
(senior tag)

asztali 1: i7 6.gen
asztali 2: i3 4.gen
laptop 1: i7 6. gen
laptop 2: i5 5.gen
laptop 3: i5 8.gen
laptop 4: i7 10.gen

Úgy általában Intel.


Precorus
(tag)
Blog

Most lehet én értettem félre, de a téma egyik oldal vs másik oldal volt.
Erre írtam, hogy tökmindegy melyik, a keretből, és az elérhető alkatrészekből a legtöbbet hozd ki.

Az hogy én 55rugóért vettem 580anat a 1050 helyére, és így többet nyertem feleannyiért, mintha új 2.-3. gen ryzent vettem volna(platform update ~100 rugó), szintén a fenti szabályba tartozik, csak nem annyira a témához :DDD ;]


westcoastog
(veterán)

5 éve már i5 4570, váltani ryzenre fogok.


KISDUCK
(őstag)
Blog

Intel i5-7300hq
Előtte a10-4600m volt, de sajnos elhalálozott a gép és amd-t szerettem volna továbbra is (főleg az intel biztonsági hibái miatt) csak sajnos a rászánt összegen belül nem volt normális amd-s gép, ami akkortájt kapható volt amd-s predator az meg icipicivel túllépte a keretet.

[ Szerkesztve ]


Noukoum
(veterán)

4790K-ról léptem i3 6100-ra és még úgy is hatalmas volt az előrelépés :Y És miben volt érezhető az a hatalmas előrelépés?


bozont
(veterán)
Blog

Az szerintem nem igaz, hogy csak az AMD, de a 3000-es széria nagyon best buy volt (még most is talán). Nyilván még mindig az Intelnek van "nagyobb neve" és a Ryzen előtt ugye érdemesebb volt Intelt venni, de most szépen felzárkózott az AMD. Én azt mondom meg kell nézni mik az igények és ahhoz melyik gyártó adja jobb ár/érték arányban a procit. Teljesítményben elég közel vannak egymáshoz.

Én mondjuk AMD fanként nem volt kérdés mit veszek :D , de az i5 4690K-val is nagyon elégedett voltam és kicsit sajnáltam mikor eladtam, de megérte a váltás a Ryzen 3600-ra. Az új 5000-es széria árát kicsit sokallom, de később szeretném egy 5700/5800(x)-as procival játékra kimaxolni az AM4-es platfortmot. Azzal 2-3 évig biztos ellennék.


eldiablo
(addikt)
Blog

Mindenben. Boot, alkalmazások futtatása, rendszer tempó. Nem tartott kényelmetlenül sok ideig amíg egy nyomorult USB-s eszközt felismer és feltelepít. Ebből az aspektusból még az FX 6300 is messze jobb volt mint a 4790K.
Persze hozzá tartozik, hogy a 6100 4.500Mhz-en ment a 4790K és a 6700K pedig 4.8Ghz-en.


ivana
(Ármester)
Blog

Az AMD nem felzárkózott, hanem elég rendesen ellépett mostanság. Egész egyszerűen a gyártás technológiai előnyt nem lehet kompenzálni. Főleg nem, hogy az intel architektúrális lemaradásban is van.


Noukoum
(veterán)

Nem tudok hosszútávú tapasztalatot mondani a 4.genről, így elhiszem hogy így volt. Csak érdekes módon ezt akkor valahogy senki nem mondta ezért volt számomra érdekes.


Ghoosty
(őstag)

Annyira ne csodálkozz, Ryzen megjelenéséig gyakorlatilag nem volt igazi ellenfele az Intelnek. 5 éve mikor vettem az i5 4570-et, a játékok nagyon érzékenyek voltak az 1 szálas teljesítményre. AMD meg ebben sehol sem volt. Ma már nincs ekkora jelentősége és az AMD is feljött. Ha ma vennék procit, akkor AMD-t választanám, de egyelőre nem érzem, hogy váltanom kéne. Majd ha eljön az ideje, részletesebben utánajárok.


Mr. Y
(senior tag)
Blog

Én annyit hozzátennék, hogy több PC szervízes ismerősömtől hallottam, hogy az Intelek stabilak, az AMD pedig rendszerint feldobja a talpát, legalábbis a legújabb szériák. Plusz a garancia érvényesítése is nyűg, mondták, hogy volt egy AMD proci, új de megdöglött, Májusban igényelték a cseredarabot és Novemberben kapták meg.

[ Szerkesztve ]


eldiablo
(addikt)
Blog

Nem egyszer simán lehülyéztek, mert a bencs, meg a teszt nem ezt mondja. Egy általános rendszer tempóra nincs igazából módszer, hogy kimutassák.

Tudom tetézni is. :D Anno FX6300-ról váltottam 4790K-ra és igencsak pislogtam, mire fel a hype, mert nem volt érezhetően gyorsabb, sőtt, volt ahol még lassabb is volt. Persze bencsmárkokra vettem, ott viszont kétségtelenül brutális előnye volt mindenben.


zsolti1902
(tag)

Ryzen 5 1600X


Gdi
(senior tag)
Blog

Xeon X5680


Zolaash
(aktív tag)
Blog

Most Ryzen, előtte i7. Mindegy mi a neve, ami a jobb ár/teljesítményt adja, azt veszem. Fanboynak lenni kreténség.


Ellia
(őstag)
Blog

Ár-érték arány győz nálam az esetek 99%-ban. Volt I5-4460, i7-4770K és most egy Ryzen 5 3600.


Victoryus
(addikt)
Blog

AMD, mert általában sokkal jobb az ár/érték aránya, plusz feloldható magok, tuningpotenciál régebben, akár asztali akár noti proci. Saját Ryzen5 Ideapad, meg munkahelyi Probook 8.gen I5, a Ryzen jobb. A probooktól sem vagyok elárulva, semmivel sem minőségibb, mint az IdeaPad. Pedig van köztük bő 60e forint különbség.


janeszgol
(nagyúr)

Mindkettő.


janeszgol
(nagyúr)

Szerencsére az ismerőseid hazudtak. :)


eldiablo
(addikt)
Blog

Nem is láttam ezt a HSZ-t.
Az elmúlt pár évben volt 1700, 2600, 3800X 2db, 3900 2db, 5600X, 1920X és 2920X is és egyikkel sem volt probléma, illetve nincs. Öcsémnek is 3800X-van, az is hibátlan.
Ugyan ezt Intel oldalról is el tudom mondani. Nem sűrűn döglenek ezek. :N Azt tudom elképzelni, hogy manuális feszültségekkel nem bírják sokáig.


ivana
(Ármester)
Blog

+1 Én konkrétan csak táphiba esetén találkoztam döglött procival. Ha minden más rendben volt soha nem láttam még. Am most csak intel van, abból is főleg Xeon. De ha újat vennék az tuti AMD-s lenne. (Mondjuk újat úgyse veszek, csak brandgépet használok és mindig használtan veszem).

Régi szép idők amikor a phenom II x2-ből csináltam x4-et és még agyon is húztam. Meg az 1366-os gulftown xeon 4Ghz :D


eldiablo
(addikt)
Blog

Illetve de, i7 6700-at láttam kékhalálozni kettőt vagy hármat, de azt is csak Dell brand gépben csinálta, sima desktop lapban jó volt. Ki cserélték nekünk a DELL a CPU-kat és megoldódott a hiba. Szerintem sima DIY PC-ben soha fel nem tűnne a hiba.


Mr. Y
(senior tag)
Blog

Nem feltétlenül, simán elképzelhető, általában házi-hebregált gépekről volt szó, szinte 0 szaktudással összeálltva. Gondolom arra gondoltak itt, hogy esetleg az Intel jobban kibírja a felhasználó hülyeségeit, bár ki tudja? :)
Én azt tudom, hogy világéletemben Inteles voltam, még Pentium II-vel kezdtem és soha nem volt gondom vele. Ellenben bátyám megrögzött AMD fan és állandőan szív a gépeivel (főként hűtés és társai).


Noukoum
(veterán)

Mindkét helyen alullehet méretezni a hűtést, ez nem gyártófüggő.


Dany007
(veterán)
Blog

Tök lényegtelen.
Egy bizonyos teljesítményszint fölött már csak az a kérdés, hogy az adott játékban 145 vagy 146 fps-ed van én ez is csak azért, mert már VGA limites a rendszer, mert amúgy egy csúcs VGA-val lehetne 245 és 246 a különbség...

Ami viszont egyáltalán nem lényegtelen, az az, hogy ugyanazt a számítási teljesítményt még mindig az AMD adja olcsóbban. Nem kicsit. Így a megmaradt pénzt egy valamivel jobb VGA-ra lehet költeni, ergo magasabb FPS-t lehet elérni közvetett módon így, az AMD-vel.

Saját tapasztalat - bár ma már nem játszom - én tavaly vettem Ryzen R9 3900X-et 180 ezerért. Ezt a számítási teljesítményt akkor (tehát 1 éve) az intel ~ 250 ezer forint környékén tudta hozni. Vagyis, ha az AMD-t választom az Intel azonos teljesítményű procija helyett, akkor marad plusz ~ 60-70 ezer forintom, amennyivel többet költhetek VGA-ra, vagyis RTX 2070 helyett tudtam volna venni egy 2070 supert, amit nyilván FPS-ben is többet adott volna.
Szóval igen, ha játszani akarsz, akkor AMD-t veszel, mert több pénzed marad egy komolyabb VGA-ra, ami több FPS-t ad és ha jól emlékszem akkor a játékok terén még ez az, ami igazán számít..


peti931
(csendes tag)
Blog

Most váltottam i5-7600-ról Ryzen 5 5600X-re.

üzenetek