üzenetek

hozzászólások


Márton
(nagyúr)

Elfogytak a kérdések? Áá, korántsem :D

"Egy harmadik pontból harmadik távolságot felmérve már csak két lehetséges metszéspontot kapunk, amiből az egyik a világűrbe esik."

Akkor miért kell 4 műhold a pozícióhoz? Van olyan videó, ahol azt mondják a magasság meghatározásához kell a negyedik. Van, ahol azt, hogy 3-mal még elég pontatlan és a negyedikkel lesz pár méteres a pontosság. Ezt el is fogadnám, de akkor pl. 6- használatával miért nem lesz még pontosabb? Vagy használ egyszerre többet is mint 4 hold?

Ezek szerint nem:
"minél több műholdat lát egy rendszer, annál több esélye van jobb négyest találni"

De miért nem használja egyszerre azt a 6-8-at is, ha van rálátás? :U

+esetleg a különféle rendszereket is tudja egyszerre használni, pontosítani vele az egyik rendszerrel kalkulált pozíciót?

Akkor az RTK-s megoldáshoz ugye nem kell nálam lenni drága RTK vevőnek, elég ha van mobilnetem egy Galaxy S6-on is akár. Az ingyenes ntrip caster bármelyik lehet, vagy van ajánlott? Pl. emlid jó? Ezek automatikusan tudják a pozícióm alapján a legközelebbi fix állomás korrekcióit közvetíteni?
Ide reggeltem, megkaptam az ip-t, belépési adatokat, de a telón beírva ezeket a Lefebure appba még valami nem jó. Hogy tudom ellenőrizni él-e a kapcsolat? A receiver settings-nél kell valamit állítanom? Az emlid honlapon a rovernél offline a kapcsolat. Android hamis helyek listájában ott van az app, de feljebb azt írja: "nincs alkalmazás", hiába bökök rá a lefebure-ra.
Hmm, valami szájbarágósabb leírás jó lenne :)

"Az RTK korrekcióhoz kell mobilnet, méghozzá durván 10 megabyte/óra adatforgalommal."

Folyamatos net kell hozzá vagy kieshet pár percre? Letöltheti a fél órás túra elején az adatokat és utána már nem baj ha nem vagyok online, mert annyit úgysem változik fél óra alatt a légkör?

"a fix elvesztése esetén megállj/visszamenj, amíg újra megvan."
Miért veszti el, mobilnet térerő ha lecsökkenne?

A tesztet mikorra tervezed? :)

Hálás :R

üzenetek