üzenetek

hozzászólások


bupemko
(senior tag)

Nekem is még gyári fólia van, pedig anno vettem hozzá többfélét...


FNZ
(őstag)

ok, köszi, feltelepítettem és meglátom.


zselijan
(csendes tag)

Az nfc a hátlapon van. Akksihoz semmi köze.


sutszi
(veterán)
Blog

Én konkrétan ezt a terméket rendeltem meg. [link]
Okt. 30-án rendeltem meg és ma érkezett meg. Ha úgy vesszük nem is rossz sebesség.

thomasvold: Ennyi idő alatt belemegy annyi ciklus, hogy jó eséllyel számottevő mértékű a kapacitásvesztés.

g0dl : Sebességgel nincs gondom nekem sem. Az akku nálam a saját használati szokásaim mellett kb 2 nap. Tehát első nap reggel levettem a töltőről és másik nap este tettem fel... SOT-ot nem szoktam nézegetni, mert nem érdekel általában. Viszont amikor 1 óra navigáció + BT-n zene lejátszás lerántott 50%-ot az fájt... Persze kocsiba többnyire töltőn van, de nem akarom mindig töltőre tenni emiatt. Egyszerűen egy jó telefon... Viszont használt ára nagyon lent. Ez most az a pont volt, amikor el kell dönteni, hogy eladom, vagy aksi csere pici pénzért és használom amíg lehet. Majd ha lesz kicsit nagyobb fejlődés kamera terén, meg lesz tényleg annyi előrelépés piaci szinten amiért megéri kiadni ennyit, akkor elgondolkodom.

FNZ : Biztosan írok még róla, hogy alakul a sorsa. Ez viszont időbe telik... Kb 3-6 hónapig megtartom a régi akkut, backupnak. Ha úgy látom, hogy rendben van akkor kidobom.
Az biztos, hogy 1 hét után már több tapasztalat lesz azzal kapcsolatban, hogy mennyire volt értelme a cserének.
Amúgy én is YT videó alapján cseréltem ki. De azért van pár észrevételem:
1. Nagyon kell figyelni, hogy hol próbálod szétpattintani, mert rohadt nehéz.
2. SOHA! ne a sim tálca nyílásánál próbáld.
3. A spec 2 csavarhoz(ami az aljában van) való csavarhúzó amit az akksihoz küldtek túl nagy hozzá. Viszont a készletben lévő csillagfejű simán ki és becsavarta. Nagyon finoman kell használni.
4. Végig nagyon óvatosan kell bánni vele.
5. Az normális, hogy a régi akku nehezen jön ki. Bele van ragasztva.
6. A panelt és az alu hátlapot is érdemes finoman eltisztítani valami pici kefével(pl fogkefe). Mert rengeteg szösz, meg koszt szed össze az évek során.

#akku #akkucsere #csere

[ Szerkesztve ]


FNZ
(őstag)

ok.
azt néztem, hogy ahonnan rendelted, ott 15,19 $ + adnak szerelő készletet
az 1+ oldalán viszont 7,4 euro + költségek szerelő készlet nélkül. ez nem lenne olcsóbb és ráadásul garantáltan eredeti? vagy itt túl sok lenne a + költség?

[ Szerkesztve ]


PistiSan
(addikt)

Nekem úgy rémlik, hogy a postával együtt valami 10K körüli összeg a gyári akku csere, de keress rá páran már írtak ezzel kapcsolatban ide.


thomasvold
(őstag)

Kérlek majd oszd meg tapasztalataidat, hogy milyen az akksi. Nekem is cserélni kell, naponta már kétszer kell töltenem sajnos, a telefont meg szeretem, nem akarom lecserélni.


sutszi
(veterán)
Blog

Gyári utat én nem láttam...vagy drágábban ahogy PistiSan írja...

Megpróbáltam olyan eladót keresni, ahol jó eséllyel eredeti akku van...

thomasvold : Kezdetnek annyit, hogy tegnap este fullra töltöttem. Reggel még 100-on volt. Kíváncsi vagyok a nap végére... De kell pár ciklus, hogy az akku toppon legyen.

[ Szerkesztve ]


PistiSan
(addikt)

Én is kíváncsian várom majd a több hónapi tapasztalataidat is, nekem még szűk 2 napot kibír az eredeti akku is, bár nem sokat használom. Én ott húzom meg az akku cserébe a határt, hogy este feltöltöm és 1 napot még bírjon.


noorbertt
(őstag)

Igen, kB annyi lett volna anno nekem is gari utan, de szerencsére ingyenes lett a dolog.
A héten írok nekik mert nem ártana egy aksi csere plusz van egy régi oneplus 2is, hátha azt is negcsinaljak


StarDeLuxe
(tag)

Még én is aktívan használom, remek állapotban van, eredeti fóliával, nagyon jól bírja. Pedig rendeltem anno pár üveg fóliát hozzá, de nem tettem rá. Még karcolás se nagyon van az eredetin. Az akksi is elmegy még egy napot aktív használat mellett, de amilyen gyorsan feltölt , teljesen élhető. Bár munkából hazatérve rátöltök. Csak reggel töltöm 100-ig, egyébként csak max 89%-ig. Így elvileg kitolhatóak a ciklusok :

Én nagyon szeretem ezt a telót, még semmi nem indokolja 3+ év után sem a cserét. Jövőre ha rosszabbodik az akksi, felkuldom nekik cserére. Én is úgy tudom 10-be belefér mindennel együtt. Én neki nem állok szétszedni az tuti. Csak jobb ha a gyári szervíz csinálja meg.
Ha lecserélem akkor már csak 5G-s re, jövőre szerintem már azzal jönnek.
Meg persze mennyibe fog kerülni, de az OP supportot nehéz űberelni. Bár ha a Xiaomi még aktívabban lesz jelen itthon...

Oxygen Updater már jelzi a 9.0.6-ot!
Feltette már valaki? Ha igen, minden rendben vele?


syler123
(veterán)

Azt ugye vágod, ha nem töltöd 100%-ra, a képernyőhasználatot nem nullázza? Sem a teljes feltöltés részt. Ez a kép / amit bekarikáztál semmit sem ér...


StarDeLuxe
(tag)

Persze, csak poénnak szántam a 21 óra SOT-ot. 😄 Egyébként 90%-tól nullázza.
Viszont, szerintem ha nem töltöd százig, max 89%-ig, nem számít 1 töltési ciklusnak, csak kb. 3 ilyen töltés után. De erről már volt szó párszor, igaz sokan nem hisznek ebben.


FNZ
(őstag)

várom a tapasztalatokat, hogy milyen lesz.


ilyr
(tag)

Eredeti akkut csak a OnePlus tesz bele. Minden más csak másolat, mivel a OnePlus nem ad el alkatrészeket. Ettől eltekintve lehet ugyanolyan jó is akár, a különbség ott van, hogy ha gondot okoz az akksi és a OnePlus tette bele, akkor azért garanciát kell vállaljanak. A másolatnál minden rizikót te vállalsz.


AcCEsS
(senior tag)

Sikerült megoldanod? Pár napja én is aktiváltam/aktiváltattam a VoLTE-t, de azóta kikapcsolt hívásvárakoztatás esetén is bejön a hívás miközben mással beszélek. Baromi idegesítő, mert a második hívó fél nem tudja miért nem veszem fel. Valakinek van erre megoldása?


ToniSlow
(senior tag)

A második hívó készüléke kijelzi hogy a hívása várakozik. Ott van az információ hogy miért nem veszed fel.

Lehetséges hogy volte aktiválás után újra ki/be kell kapcsolni hívásvárakoztatást hiába volt korábban már ki/be kapcsolva.


AcCEsS
(senior tag)

Próbálkoztam az ismételt be/ki kapcsolással, de nem hozott megoldást. Nem tudom, hogy ez minden Volte-képes készüléket érint-e ez a probléma a Vodafone hálózatában, vagy csak az OP3 működik rosszul a Volte hack miatt!?


FNZ
(őstag)

felraktam az AccuBattery és azt írja, hogy 81%-os vagyis 2430 mAh
én ezt már észreveszem, hogy nem bír annyit mint korábban.
érdemes cserélni?


PartyShan
(aktív tag)

Üdv!
Eljött a búcsú ideje. Lecseréltem szeretett 3-asom. Maradtam a márkánál (7T PRO). Jó volt ez a közösség, sokat tanultam :) Semmi baja nem volt a telefonnak csak jött egy kihagyhatatlan ajánlat, egyébként még évekig maradt volna.

Sziasztok

üzenetek