üzenetek

hozzászólások


ilyr
(tag)

Nem tudja valaki, hogy ha boltból veszek Oneplus telót számlára (azaz nem a oneplus.com oldalról), akkor arra a Oneplus oldalon nem kapok garanciát, csak a vásárlás helyén?


plejik
(addikt)
Blog

Csak a bolti garancia él ilyenkor.


bupemko
(senior tag)

Nekem ez bevált gyári töltővel.


ilyr
(tag)

Na a vége az lett, hogy némi fogszívás közepette rendeltem egy új kábelt a OnePlus-tól. Elég gyorsan meg is érkezett, de az új kábelen ugyanaz a jelenség jelent meg cirka egy héten belül. Az új kábelen csak 2 puposodás jelent meg, de érdekes módon a kettő közti távolság ugyanakkora mint a régebbi kábelen levő 2x2 puposodásnál.
Nyitottam is egyből egy support jegyet a OnePlusnal, hogy ez most akkor micsoda? Sajna okosat nem mondtak rá, de küldenek még egy új kábelt garanciába.
Ha ez is elszaródik, akkor töprenghet az ember, hogy az eredeti gyári töltővel van-e a gond, vagy ez a lapos kábel megoldás a szar, mert az eredeti, kör keresztmetszetű kábelnek, amit még a telóhoz kaptam, nincs semmi ilyen gondja...

Akit érdekel a dolog, az megnézheti a kábelekről készült képeket itt: [link]


PistiSan
(addikt)

Durva!
Én a gyári kerek kábellel használom, még mindig az van meg, pedig idén már 4 éve lesz hogy használom, ha a kerek kábellel nincs gond, nem erőltetném a laposat.


flegga92
(senior tag)

Nekem sincs semmi baja a kerek kábeleknek. Sőt az 7 Pro-t is ezzel töltöm.


g0dl
(addikt)

A 7 pro-hoz is lapos jön? A fényképekről ez nem állapítható meg.


flegga92
(senior tag)

Nem, kerek járt hozzá.


ilyr
(tag)

Én se erőltetném a laposat, de a kerek sajna csak 1 méteres, nekem meg 1.5 méteres kéne a kényelmes napközbeni használathoz, abból meg úgy fest, hogy csak lapos van... :(


ilyr
(tag)

Ha valaki használ lapos kábelt és tapasztalt hasonlót vagy már rég használja ilyen nélkül, kérem írja meg, mert jó lenne tudni, ha a töltőmmel lehet a gond...


dbius
(veterán)
Blog

Azzal kezdeném, hogy NEM vagyok szakember, nem értek a villamossághoz, de én inkább a töltőt cserélném, ellenőrizném vagy ellenőriztetném valakivel.

Az, hogy a lapos kábelben használat során az erek itt-ott kidudorodnak valamennyire (egyéb sérülés nélkül), szerintem inkább gyártási, minőségi hiba lehet.

Az égésnyom viszont egyértelmű, azon nincs mit magyarázni. De feldobnám a témát itt a ph-n valamelyik hobbielektronikai topikban, biztos van ilyen, nem kerestem rá.


dbius
(veterán)
Blog

Én egyébként mai napig, lassan már 4 éve használom a gyári alapfelszerelés részét képező - kerek - kábelt a szintén gyári töltővel, eddig gond nélkül.

Pont múlt héten raktam őket a táskámba, hogy mh-en tudjam tölteni velük a telót, mert sajnos a gyári akku már nem igazán bírja és naponta kétszer töltenem kell. Aktív használattal 1,5-2,5 óra kijelzőidőt bír.


ilyr
(tag)

Én se vagyok szakember, de véleményem szerint ez sajnos még mindig két opciós probléma lehet. Nyilván lehet selejt a kábel, de az a helyzet, hogy a régi lapos kábelt már több mint egy éve használom. Persze lehet, hogy a dudorok már rég ott vannak és csak most vettem észre a fekete égésnyom miatt, de azért furcsa, hogy az új kábelen is egy hét alatt megjelent. Ha a töltővel van a gond, nem kéne a kör alakú kábelt is érintse a probléma?


g0dl
(addikt)

Ezek nem passzív kábelek, ahol egyszerűen össze vannak drótozva a megfelelő csatlakozók. Ezekben van elektronika.

[ Szerkesztve ]


FeRkE
(őstag)

hengeresbol is van hosszabb, en Aliexpressrol rendeltem 2m-est, mukodik tokeletesen honapok ota.

ugyanonnan rendeltem 1.5m-est, azzal sincs gond.

[ Szerkesztve ]


FNZ
(őstag)

én is rendeltem 2 m-es kereket, kb. 1 hónapja használom és jó.

1 hátrány, ami annyira nem hátrány, mert ez van:
mivel a kábel 2 m-es, ezért a hossza miatt nem fog 3000-3500-zal tölteni sosem csak max 1700-1800-zal. de kit érdekel ráérek tölteni.
ha kell a gyorstöltés, mert sietnék, akkor visszarakom az eredeti kábelt.


ilyr
(tag)

Bocs, ha nem volt teljesen egyértelmű, de én OnePlus-tól rendelt eredeti kábalről beszélek... :)


FeRkE
(őstag)

En nem vettem eszre, hogy lassabb lenne, hogyan mered, hogy mennyivel tolti?


FNZ
(őstag)

az accubattery programmal nézem.


emeron
(tag)

Gondoltam felpattintom LineageOS-t a telefonra és megkapja édesanyám, de azt látom hogy lassan 1 hónapja nem volt frissítés. Ennyire nem lenne már támogatott a telefon? :F Ismertek esetleg más közösségi ROM-ot, ami olyan háttérrel és "hírnévvel" rendelkezik mint a LOS?

üzenetek