üzenetek

hozzászólások


thomasvold
(őstag)

Ez hol található meg?


snyper990
(őstag)

https://download.lineageos.org/oneplus3
(Érdemes az xda-n ajánlott vagy a LOS-os recovery-t használni)


thomasvold
(őstag)

Köszönöm szépen.


Winner_hun
(félisten)
Blog

Gondoltam hogy kipróbálom azt a rendszert mert nem tudom elhinni hogy ez ne direkt előidézett műlassulás lenne. Viszont a shelf(?)et nem mellőzném, a bejegyzéseket sokat használom. Vagy van rá alternatív megoldás?:B


snyper990
(őstag)

Rengetegféle launcher van akár Play áruházban is, utána kell olvasni, de egyébként pl. apkmirror-on elérhető maga a Oneplus launcher is.
Ha a bejegyzések alatt jegyzeteket értesz (sosem használtam a shelfet, meg a telefont se magyar nyelven), arra rengeteg alternatíva van. Én Google Keep-et használok (widget az egyik főképernyőn + gépen böngészőből is elérhető).
Ha nem szeretnél váltani OOS-ről, akkor lehet, hogy érdemes kipróbálni a cache törlését, ha az sem segít, akkor egy gyári visszaállításnak is jótékony hatása szokott lenni a sebességre. Viszont a LOS-t is ajánlom, én jobbnak érzem az OOS-nél (3T-n).
Természetesen a custom rom telepítés előtt ne felejtsetek el lementeni minden olyan adatot, amire szükségetek van (fényképek, sms-ek, híváslista, jegyzetek, háttérkép, stb.), mivel bootloadert kell nyitni, és az gyári visszaállítást csinál

[ Szerkesztve ]


PistiSan
(addikt)

LOS van fent nekem is, én is a saját recovery-jüket használom, viszont nálam még van Magisk Is, ami TWRP alatt egy OTA frissítés után automatikusan újra rootolta a rendszert, a LOS recovery ezt nem tudja, sajnos manuálisan nem lehet belőle telepíteni, remélem ez változni fog, én most át álltam a havi 1 frissítésre ez miatt, frissítés után rá dugom a pc-re, és az adb-ből az ADB PULL-al rakom fel a rootot. Szóval nagyon örülnék, ha bele tennének vége egy tallózható telepítőt, amit mindenki a saját felelősségére használhatna, jó lenne a pc-t ki hagyni ebből.


snyper990
(őstag)

Igen, ezt már megbeszéltük a 3T topikjában is :)
A Magisk root nekem csak a Telekom alkalmazás miatt kell, mert az rootoltnak vette a telefont, pedig nem volt az. De így nem volt hajlandó elindulni, csak azért kellett rootolni a telefont, hogy elrejtsem előle a root-ot, így hibátlanul működik. Azóta átment az app egy nagy átalakításon, lehet, hogy már menne enélkül is, nem próbáltam. (Meg a Revolut ujjlenyomatos autentikáció helyett csak PIN-est engedett, de azzal még akár együtt is tudnék élni. De így, előle is elrejtve a root-ot, azzal sem kell)
Én is kb. havonta szoktam frissíteni, amikor belekerül az új biztonsági csomag. Persze jó lenne, ha lehetne LOS recoveryből telepíteni zip-et, de nekem havonta egyszer belefér az a 2 perc, amibe kerül sideload-dal visszarakni a Magisk-et.
Viszont ha a későbbiekben belekerül, akkor sem valószínű, hogy frissítem a recoveryt, mert visszazártam a bootloadert. Nekem nem éri meg, hogy egy recovery frissítés miatt újra be kelljen lakni a telefont.
Viszont ha ennyire zavar, miért nem rakod fel az xda-s LOS 17.1 topikban ajánlott TWRP-t? Hátha azzal megy

[ Szerkesztve ]


PistiSan
(addikt)

Nekem be van állítva, hogy a reocvery-t is frissítse a rendszerrel együtt, már teljesen máshogy néz ki mint amikor meg jelent, meg elég sokat javítanak, faragnak a recovery-n minden hónapban, én ezért is hagytam meg a lehetőséget a frissíthetőségre és nem zártam vissza a bootloadert.
TWRP-vel voltak rossz tapasztalataim, a gyári legújabbal pl titkosított fájlrendszer használata mellett tönkre teszi a twrp a rendszert egy OTA frissítéssel, ezért is tértem át a lineageos sajátjára, egyedül ez a zip-es telepítés hiányzik a twrp-ből.

[ Szerkesztve ]


snyper990
(őstag)

De azt a konkrét TWRP-t is próbáltad, amit az xda-n ajánlanak? Bár belakott telefonnal nem biztos, hogy érdemes kísérletezgetni, ha egyébként nincs különösebb gond a LOS-félével sem
Nekem a régi LOS recovery funkcionalitása megfelelő, teszi a dolgát, a kinézete meg nem érdekel


PistiSan
(addikt)

Nem próbáltam azt a twrp-t, 2x laktam be újra már a telefont ilyen kísérletek miatt, egyenlőre sokkal kevésbé tűnik fájónak havonta 1x gép elé ülni amikor frissítek.


tailor
(őstag)

Ma megérkezett az utód a 7T formájában, így átevezek ebből a topikból amazéba. :)

Több, mint 4 évig használtam a 3-ast, és a mai napig igazából teljesen jól működik, pár apróságot leszámítva (akksi gyengébb, néha már laggol játék közben, kamera nem túl acélos, gps jelet néha nehezen talál, de lehet, hogy ez beállítási hiba) - azt hiszem, ez a 21. században már-már rekord :) Nagyon szerettem ezt a telefont, úgyhogy "családban marad", néha töltöm az akksiját, és sos készüléknek jó lesz.

Mindenkinek további jó telefóniázást! :R


Alert89
(tag)

Majd 4 éves téma, de most szólok hozzá. Vettem használtan, online egy Oneplus 3-at, és hát igen, be van égve a status bar, látszanak a régebbi ikonok ha fehér a háttere. Sajnos az eladó semmi ilyesmit nem említett sem a hirdetésében, sem telefonon.

Azért szóltam hozzá, mert így 4 év távlatából ez tény. Soha nem tapasztaltam ilyet más telefonnal.


Pug
(veterán)

AMOLED, igen, be tud égni, bármelyik telefonon.


Tibko8
(senior tag)
Blog

LineageOS szeretném kipróbálni. Mivel 2 éve nem piszkalatam a telefont csak gyári ként használtam így valaki leírná hogy milyen mostanában a custom ROM világa?
Esetleg egy egy linket is meg köszönnék. :R


Tibko8
(senior tag)
Blog

Tárgytalan :))


FeRkE
(őstag)

Sziasztok,

4 ev utan kezd felvalni a gyari folia (meglepoen jol birta eddig). Milyen folia/tempered glass az ajanlott most a telohoz?

Koszi!


flegga92
(senior tag)

Én Ultimate Shield-et használok. Könnyű felrakni, tartós mert öngyógyulós. 4-5 nap alatt itt szokott lenni, mert angliából jön. Felrakós videót nézz majd róla.


FeRkE
(őstag)

Oksa, koszi a tippet! Kiprobalom szerintem, pont jo ha Angliabol jon, mert ott elek :)


flegga92
(senior tag)

Akkor még hamarabb is megkapod szerintem :D


thomasvold
(őstag)

+1

Már a 4. Shield-et nyúzom a 4 év alatt, nem azért cseréltem le, mert tönkre megy, vagy felválik, hanem túl sokat nyomkodom és az ujjlenyomat olvasónál el szokott kicsit színeződni. Legjobb erre a telefonra.

üzenetek