[Re:] [pelgrim_v1:] Műhús a jövő? - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


Cucuska2
(őstag)
Blog

Igen.


Bird
(addikt)
Blog

Nem.


pelgrim_v1
(tag)
Blog

Talán


ldave
(félisten)
Blog

Az Impossible megoldása jobban tetszik, mint a másik említett.


Narxis
(nagyúr)
Blog

Igen.


cskamacska
(addikt)
Blog

a jövő? ;]

[ Szerkesztve ]


Hieronymus
(addikt)
Blog

Igen de csak részben.
A rovarok egy része ehető és energia hatékonyan állít elő proteineket. Az ízúk is bele fér az európai ízlésvilágba csak megfelelően kell tálalni.


Fred23
(nagyúr)

Köszi, de akkor már inkább a műhús! :D


mickemoto
(őstag)
Blog

Egyetek sokat :K


lezso6
(HÁZIGAZDA)
Blog

Ha ugyanazt tudja minőségre, akkor miért ne? Amúgy meg elsősorban nem azzal van a gond, hogy leölik az állatokat, hanem hogy miképp vannak tartva, s emiatt a hús minősége is eléggé ergya. Bár ez főleg az USA-ra igaz, legalábbis amikor pár hónapja voltam ott, azzal szembesültem, hogy a hús kb féláron van és kb 2-3x annyit fogyasztanak mint mi, köretet meg kb semmit. Szóval első körben legalább a mértéket kéne tartani, mert az nem normális hogy egy étkezésre fél kiló húst betolnak az arcukba. Mondjuk abban az országban sok más gond is van fenntarthatósági kérdésben.


Polllen
(nagyúr)
Blog

Meglátjuk. Sajnos még mindig ott tartunk, hogy talán ennek nem lesz káros hatása.


Cathfaern
(nagyúr)
Blog

Összetevő lista:
Water, Pea Protein Isolate, Expeller-Pressed Canola Oil, Refined Coconut Oil, Contains 2% or less of the following: Cellulose from Bamboo, Methylcellulose, Potato Starch, Natural Flavor, Maltodextrin, Yeast Extract, Salt, Sunflower Oil, Vegetable Glycerin, Dried Yeast, Gum Arabic, Citrus Extract (to protect quality), Ascorbic Acid (to maintain color), Beet Juice Extract (for color), Acetic Acid, Succinic Acid, Modified Food Starch, Annatto (for color).

Másik "húsmentes húsé":
Water, Soy Protein Concentrate, Coconut Oil, Sunflower Oil, Natural Flavors, 2% or less of: Potato Protein, Methylcellulose, Yeast Extract, Cultured Dextrose, Food Starch Modified, Soy Leghemoglobin, Salt, Soy Protein Isolate, Mixed Tocopherols (Vitamin E), Zinc Gluconate, Thiamine Hydrochloride (Vitamin B1), Sodium Ascorbate (Vitamin C), Niacin, Pyridoxine Hydrochloride (Vitamin B6), Riboflavin (Vitamin B2), Vitamin B12.

Szerintem hagyjuk :)


Cathfaern
(nagyúr)
Blog

"Amúgy meg elsősorban nem azzal van a gond, hogy leölik az állatokat, hanem hogy miképp vannak tartva, s emiatt a hús minősége is eléggé ergya. Bár ez főleg az USA-ra igaz"
USA-ban meglepően jó minőségű marhahúst kapsz. Minden híreszteléssel ellentétben az állatokat az életük nagy részében legeltetik, utolsó pár hónapban hízlalják csak fel gabonán (az emberek meg csodálkoznak, hogy híznak amikor tömik magukba a müzlit meg müzliszeletet meg sokmagvas kenyeret mert az egészséges és fogysz tőle. Marhákat meg azzal hízlalják). Antibiotikum és társaira meg hasonló előírások vannak, mint nálunk.


total90
(veterán)
Blog

Szerintem nem lenne gond ha mindenki normális mennyiségben enne húst és nem kétszer annyit, amennyit kellene.


lezso6
(HÁZIGAZDA)
Blog

De mind olyan? Amúgy igaz, itthonihoz képest kb minden kaja fantasztikusan nézett ki, meg ízre is jó volt. Már ami nem volt agyoncukrozva. :D De úgy tudom odakint azért nincs annyira megszabályozva a kaja, mint itt az EU-ban. Meg az emberek is elég gusztustalan módon vannak elhízva, másképp mint itthon.


Cathfaern
(nagyúr)
Blog

Mi számít normál mennyiségnek?


Cathfaern
(nagyúr)
Blog

Aha, mind. Legutolsó "walmart gazdaságos" is :) Ugye abba kell belegondolni, hogy ott irdatlan méretű szabad területek vannak, tehát a legeltetés ingyenes. Ha tápon / gabonán nevelné, akkor meg fizetni kéne érte. Szóval pusztán profit okokból tartják így őket.

"Meg az emberek is elég gusztustalan módon vannak elhízva, másképp mint itthon."
Ahogy én látom ennek két fő oka az agyoncukrozás, amit írsz is, meg hogy embertelen adagok vannak. Ami nálunk "haspártiak vendéglője" adag, az náluk a diétás mennyiség.

[ Szerkesztve ]


MineFox54
(őstag)
Blog

Angolul nagyon félelmetesen hangzik, de azért nézegess utána, semmi különösebbet nem tartalmaz.


Feketelaszlo
(senior tag)

Ha egy ilyen műhús előállító üzem csak fele annyira büdös, mint egy sertéstelep akkor felőlem jöhet.


Cathfaern
(nagyúr)
Blog

A "semmi különleges" mind agyonfinomított élelmiszer / alapanyag, ami mind egészségtelenebb, mint a természetes alapanyagok. Nyugodtan lehet ettől még enni ezt a cuccot (amit egyébként EU ha jól rémlik szabályozni fog, hogy ne lehessen húsnak hívni hivatalosan), de egészséges nem lesz tőle, sőt.

üzenetek