üzenetek

hozzászólások


Krugszvele
(aktív tag)

a fizikát ugye nem lehet átverni, tehát ott valami hőhíd volt. Kivitelezési hibára gyanakszom.
2000 körül még a 30cm vastag ytong ment, ami kétszer jobb ugyan, mint a B30,de még mindig igényli a külső hőszigetelést. Manapság már a 45-ös falazóblokk megy, amire nem kell külön.
Az a baj, hogyha kint van nulla fok, kissé árnyékos a fal, bent meg 22, a fal viszont áthűlik 13-14 fokra, akkor ott kötelezően lecsapódik a pára. A fürdőben meg aztán úgy fog kinézni, mintha kiöntöttél volna egy vödör vizet.

A homlokzaton hiába van 10-20-40-100 centi hőszigetelés, ha a lábazat, a födém, az aljzat nincsen szigetelve, akkor megette a fene! Hiába van a hátadon 10 darab kabát, ha elöl befúj a szél, nem igaz?

Tehát a hőszigetelésnek teljesen körbe kell érnie. Honnan tudod hogy nem ér körbe? Ha az illesztéseknél bent végigtapogatod a falat, érezni fogod, hogy hideg. Vagy látni, hogy ott a vízkicsapódás, rossz esetben a penész.

Ytongból, vályogból, téglából, bármiból lehet jól meg rosszul is építkezni. Vályogházat is fel lehet újítani modernül, ahogy egy téglaházat is el lehet árasztani vízzel és penésszel.

üzenetek